Finanslov: Mere fup fra Corydon og co.

Bjarne Corydon var manden bag fupplanen “Fair Løsning”. Efter han er blevet finansminister, bryster han sig ofte af, at han står for en ansvarlig økonomisk politik. Det har dog ikke forhindret ham i at fremlægge et finanslovsforslag for 2015, hvor vækstskønnet for dansk økonomi er alt for optimistisk. Dermed tyder alt på, at regeringen vil overskride det tilladte underskud på tre pct. af BNP.

Det nyeste påfund fra Corydon er yderst kreativt. I 2015 giver det stigende antal asylansøgere en ekstraregning4,5 mia. kr. Corydon har opnået at få diskussionen til udelukkende at handle om den del af regningen, som skal betales via en sænkning af ulandsbistanden. Regeringen, SF og Enhedslisten har nu indgået en delaftale, hvor der bliver skåret en milliard kroner i ulandsbistanden, og hvis det bliver nødvendigt, har partierne forpligtet sig til i fællesskab at finde yderligere 500 millioner kroner.

Hvis det bliver nødvendigt

Selvfølgelig bliver det da nødvendigt. Udover nedskæringer på ulandsbistanden kommer der en milliard fra ekstra EU-midler samt fra reserver på finansloven. Det giver imidlertid kun 2,5 mia. ud af den samlede regning på 4,5 mia. Hvor skal de sidste to mia. komme fra, Bjarne Corydon?

Trods denne store underfinansiering så opfinder rød blok altså endnu en nødløgn: Vi betaler kun, hvis det bliver nødvendigt.
SF og Enhedslisten fortæller nu vidt og bredt, at de har formået at reducere nedskæringerne på ulandsbistanden til én mia. Det er en direkte løgn, men medierne æder det råt. Ydermere fortæller medierne ikke, at der skal findes yderligere to mia. for at betale for de mange asylansøgere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s