Naive Anders Samuelsen: Unge er mindre kriminelle end de ældre generationer var

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, skriver på Facebook:

Fakta er at unge er mindre kriminelle end de ældre generationer var.

For det første var det først i 2001, at man begyndte at lave de nuværende målinger af ungdomskriminaliteten. Derfor er der ingen fakta, der understøtter Samuelsens påstand om, at nutidens unge er mindre kriminelle end unge i gamle dage.

For det andet bliver ungdomskriminaliteten målt på antallet af mistanker og sigtelser. Før politiet mistænker og sigter unge, så vil der i langt de fleste tilfælde foreligge en registreret anmeldelse.
Her er et stort problem: Mange forbrydelser anmeldes ikke til politiet. Når det for eksempel gælder vold, så har knap 7 ud af 10 borgere ikke anmeldt angrebet til politiet.

I 2013 kom det desuden frem, at politiet ikke modtager anmeldelser for vold, tyveri og lignende – men rubricerer det under “hændelser” og “undersøgelser”, ligesom politiet opfordrer borgerne til “at klare det selv”.
I ghettoerne er der både ifølge politiet og Akkari et parallelt retssystem, hvor tingene klares uden myndighedernes indblanding.

For det tredje har rød blok sammen med Samuelsens eget parti, Liberal Alliance, hævet den kriminelle lavalder fra 14 til 15 år. Det siger sig selv, at når man hæver den kriminelle lavalder, så vil der efterfølgende være færre sigtelser mod unge.

Alt i alt har Anders Samuelsen intet belæg for at skrive, som han gør. Han udviser desuden en rystende naivitet ved blindt at tro på myndighedernes manipulerede statistikker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s