Mette Bock: Inger Støjberg bør ikke kritisere Jyllands-Postens selvcensur

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, har kritiseret, at Jyllands-Posten ikke bringer de omstridte karikaturtegninger fra Charlie Hebdo.
Det har fået Mette Bock, folketingsmedlem fra Liberal Alliance, til at skrive på Facebook:

Når Støjberg kritiserer JP for ikke at bringe tegninger i disse dage, forstår hun ikke, hvad pressefrihed er.

Det er decideret usandt. Støjberg vil ikke bestemme, hvad JP skal skrive eller ikke skrive, men hun har naturligvis lov til at bruge sin ytringsfrihed til at kritisere avisens selvcensur.

Sandheden er, at Mette Bock altid har været modstander af tegninger, der kritiserer islam. Da hun under Muhammed-krisen var chefredaktør for Jydske Vestkysten, kritiserede hun adskillige gange JP for at bringe Muhammed-tegningerne. Hun skrev bl.a.:
“Det er svært at se, at det kan genere os danskere, at muslimer anser det for syndigt at afbilde profeten Muhammed.”

I 2010 skrev hun om Muhammed-tegningerne:
Efterfølgende kunne vi som borgere – med god ret – kritisere beslutningen, af den indlysende grund at trykningen af tegningerne fik debatten om tros-og kulturmøder til at flytte et helt forkert sted hen: I stedet for at diskutere sharia og kvindeundertrykkelse kom vi til at diskutere tegninger og et islamisk billedforbud, som på ingen måde kan udgøre en trussel for liberale demokratier.”

Mette Bock har altså gentagne gange opfordret til selvcensur, når ytringsfriheden bruges til at kritisere islam. Nu støtter hun JP’s selvcensur og kritiserer Inger Støjberg for at benytte sig af ytringsfriheden.
Mette Bock er bestemt ikke Charlie Hebdo.

3 thoughts on “Mette Bock: Inger Støjberg bør ikke kritisere Jyllands-Postens selvcensur

 1. Kim Kaos 10. januar 2015 / 09:02

  Nu er Mette ikke ligefrem udstyret med en af Borgens største begavelser – hvilket hun gentagende gange har demonstreret – så at hun heller ikke forstå hvad Inger Støjberg siger og mener kan vel heller ikke komme som en overraskelse.

  Liked by 1 person

  • Anonym 12. januar 2015 / 23:30

   Tag ikke fejl. Mette Bock har en dobbelt kandidatgrad, hun er bestemt ikke dum. Hun er bare kulturradikal og er totalt blind for andet

   Liked by 1 person

 2. claus pedersen 10. januar 2015 / 10:13

  Vi må ALDRIG lave knæfald ang ytringsfriheden. Gør vi det bare en gang, så bliver deres krav bare desto større næste gang. Det er rigtigt at JP selv må bestemme om de vil gentrykke tegningerne, men i Hebdo’s ånd burde de, de var tros alt på deres side under krisen, og var nogle af de første til at trykke tegningerne uden for Danmark.
  Men jeg kan også forstå at JP er bange, det vil alle normale mennesker være overfor sådanne psykopater, men selvcensur er også et knæfald for Islam

  Mette Block burde selv udføre selvcensur og tie stille. Hvis nogle gør hun netop knæfald, hvis ikke hun allerede ligger på ryggen for Islam.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s