Regeringen vil forbedre den grænsekontrol, som den selv har afskaffet

Regeringen siger nu igen, at den vil forbedre grænsekontrollen.
Det er noget af en kovending, eftersom regeringen som noget af det første, efter den kom til magten i 2011, afskaffede grænsekontrollen sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance. Fra juli 2012 til oktober 2014 har regeringen undladt at bruge retten til grænsekontrol, selvom det har været tilladt inden for Schengen-reglerne.

Det er selvfølgelig det nært forestående folketingsvalg, der spiller ind. Asylansøgerne vælter ind i Danmark, samtidig med at muslimer udøver mere og mere terror rundt omkring i verden. Derfor prøver regeringen igen desperat at signalere – ligesom den forsøgte via statsministerens seneste åbningstale –  at den har styr på rets- og udlændingepolitikken.

Når man nærlæser regeringens udsagn, så fremgår det imidlertid, at regeringen stadig ikke ønsker kontrol på selve grænsen. Dermed kan menneskesmuglere fortsat uhindret transportere asylansøgere ind i Danmark ved at krydse den dansk-tyske grænse. Selvom nogle af disse transporter bliver opdaget af dansk politi, så kan asylansøgerne alligevel få ophold her i landet, fordi de er inde i Danmark.

Alt i alt er det et utilstrækkeligt udspil fra en inkompetent og desperat regering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s