Antallet af asylansøgere er firedoblet under Thorning

2011 var det sidste år med VKO’s stramme udlændingepolitik. Dengang kom der 3.806 asylansøgere til Danmark.
Nye tal
viser nu, at antallet i 2014 var oppe 14.815. Det er fire gange så mange – 3,9 gange for at være helt præcis – som i 2011.

Helt frem til august fastholdt Thorning-regeringen, at der “kun” ville komme 7.500 asylansøgere i 2014. Alligevel bliver det udlagt som en sejr, at det faktiske tal er dobbelt så højt. Det baseres på, at regeringen i oktober øgede skønnet til 20.000. Det bruger DR, TV 2 og stort set alle andre medier i skøn forening med regeringen til at erklære, at tallene er “lavere end ventet”. Underforstået: Det er en sejr for Thorning og co.

En del af stigningen skyldes asylansøgninger fra personer med syrisk pas. Hvorfor søger så mange syrere til Danmark? Kilder i politiet siger følgende:

Krigen i Syrien, og Skandinaviens ønske om at hjælpe ofrene, udnyttes af syrere, som i mange år har boet uden for Syrien. De ser deres chance for at komme til Danmark, og har helt styr på hvor mange penge, kommunen udbetaler til personer over 18 år.

Syrerne er ikke flygtet fra krig, og de kommer til Danmark, fordi de her kan få flest penge fra det offentlige. Det har rød blok sørget for ved at afskaffe starthjælpen, der under VKO bevirkede, at godkendte asylansøgere fik langt lavere ydelser end i dag.

Stigningen i asylansøger-antallet skyldes imidlertid ikke kun personer fra Syrien. Hvis man ser bort fra syrerne, så ser tallene således ud:
Antal asylansøgninger i 2011:   3.377
Antal asylansøgninger i 2014:   7.630

Selv hvis man renser tallene for syrere, er der altså stadig tale om mere end en fordobling fra 2011 til 2014. Medierne og det udlændingepolitiske slapperflertals påstande om, at stigningerne udelukkende skyldes borgerkrigen i Syrien, er derfor helt og aldeles usande.

(Artiklen blev justeret den 20. august 2015.)

Opdatering:

Asylchefen for Røde Kors i Bulgarien, Mariana Stoyanova, bekræfter den 10. marts, at Danmark er blevet mere attraktivt for asylansøgere pga. de høje ydelser her i landet:
Asylchef: Regeringen har gjort Danmark mere attraktivt for asylansøgere

4 thoughts on “Antallet af asylansøgere er firedoblet under Thorning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s