Regeringens hemmelige plan? EU skal styre asylpolitikken

Regeringspartiet Radikale Venstre ønsker, at Danmark skal med i en fælles asylpolitik i EU, hvis retsforbeholdet afskaffes. Partiet vil have en større solidaritet med de såkaldte flygtninge og med de andre EU-lande.

Hvis EU kommer til at styre den danske asylpolitik, så bliver Danmark tvunget til at tage imod endnu flere asylansøgere end i dag. Det vil være en enorm belastning, eftersom antallet allerede er blevet firedoblet under Thorning-regeringen.

Bliver retsforbeholdet afskaffet, kan et folketingsflertal til hver en tid bestemme, at EU skal have suverænitet over udlændingepolitikken. Statsminister Helle Thorning-Schmidt har ganske vist garanteret, at V og K får vetoret i fremtidige EU-aftaler efter en afskaffelse. Men hvis man har fulgt bare lidt med i dansk politik gennem de seneste år, så ved man, at Helle Thornings troværdighed er minimal. Den garanti er derfor intet værd.

Hvis Danmark kommer med i en fælles asylpolitik i EU, så vil det rent politisk være en stor fordel for Socialdemokraterne. Så behøver de ikke at diskutere udlændingepolitik, for det er jo noget, som EU bestemmer. Dermed vil partiets mangeårige akilleshæl være forsvundet, og S får en langt bedre mulighed for at hente de vælgere tilbage, der i 00’erne vandrede over i blå blok.

De Radikales udmelding skal derfor sandsynligvis ses som noget, Socialdemokraterne officielt er imod, men i virkeligheden er helt enige i. Hvis Thorning-regeringen fortsætter efter næste valg, så vil S formentlig melde ud, at de modstræbende accepterer De Radikales krav om dansk deltagelse i en fælles asylpolitik i EU.
Præcis som det skete med den socialdemokratiske accept af reformerne af efterløn og dagpenge under regeringsforhandlingerne i 2011.

One thought on “Regeringens hemmelige plan? EU skal styre asylpolitikken

  1. Kim Kaos 13. marts 2015 / 10:03

    VALG NU!!!!

    EU skal ikke bestemme.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s