Regioner udskyder nedskæringer til fire dage efter valget – Skyldes øgede asyludgifter

Næsten 800 stillinger på sygehusene i Region Midtjylland forsvinder de kommende år. Det er konsekvensen af de nedskæringer, som regionsrådet blev enige om i går. Besparelserne løber op i 700 millioner kroner.

Det er ganske usædvanligt, at regionspolitikere tager vigtige beslutninger i slutningen af juni måned. På dette tidspunkt er de normalt taget på sommerferie forlængst. At man venter til fire dage efter folketingsvalget med at beslutte spareplanen skyldes naturligvis, at den socialdemokratiske formand for Region Midtjylland, Bent Hansen, ville undgå, at nedskæringerne blev et problem for Helle Thorning-Schmidt i valgkampen.

De andre regioner indfører også spareplaner. Søndag aften vedtog Region Hovedstaden nye besparelser på 190 millioner kroner i 2015 og 225 millioner kroner i 2016. Altså endnu en socialdemokratisk ledet region, der vedtager nedskæringer lige efter folketingsvalget. Region Nordjylland skærer ligeledes ned, meddeler den socialdemokratiske formand, Ulla Astman.

Thorning-regeringen planlagde at indføre nulvækst i 2016 pga. høje udgifter til asyl. Regningen for de mange ekstra asylansøgere er nu over seks mia. kr. større i 2015 sammenlignet med 2011. De penge kunne i stedet være brugt på sygehusområdet.

Officielt er forklaringen på regionernes nedskæringer de stigende medicinpriser, men reelt skyldes det de enorme udgifter til asylansøgere.

2 thoughts on “Regioner udskyder nedskæringer til fire dage efter valget – Skyldes øgede asyludgifter

  1. Magna Carta 23. juni 2015 / 15:46

    Sjovt nok samme beløb som bruges på at renovere Mjølnerparken

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s