Merkel ønsker at indgå i historien som skaberen af Europas Forenede Stater

Hvad foregår der i hovedet på Tysklands kansler, Angela Merkel, når hun trods alle advarsler fortsætter med at holde sit lands grænser pivåbne for alverdens migranter? Her er nogle ledetråde:

 • Selvom Tyskland allerede har mistet 647 milliarder kr. (87 mia. euro) i forsøget på at redde Grækenland, siger Merkel ja til endnu en redningspakke. Hun bruger denne krise til at presse på med sin plan om en økonomisk EU-regering.
 • Storbritanniens premierminister, David Cameron, ønsker at genforhandle sit lands tilhørsforhold til EU. Merkel bruger denne krise til at presse på med sin plan om en EU-hær.
 • Da migranterne for alvor begynder at vælte ind i Europa, bruger Merkel denne krise til at presse på med sin plan om bindende flygtningekvoter for EU uden øvre loft.

Hver gang der opstår en krise, benytter Merkel den til til at presse på med sine planer om mere suverænitetsafgivelse til EU. Alt tyder derfor på, at hun ønsker at skabe Europas Forenede Stater.

Den enorme strøm af migranter til Tyskland har skabt en kæmpe krise for Merkel. Men det er også en krise, som hun ser ud til at byde velkommen, fordi hun kan bruge den til at komme tættere på sit mål om et forenet Europa. Som hun sagde i sin nylige tale til EU-Parlamentet:

(…) vi må ikke falde for fristelsen og gå enegang i hvert land. Tværtimod. Netop nu er der brug for mere Europa. Mere end nogensinde før.

Angela Merkel vil ikke gå enegang og lukke de tyske grænser, fordi det vil ødelægge hendes drøm om at indgå i historien som skaberen af Europas Forenede Stater.

3 thoughts on “Merkel ønsker at indgå i historien som skaberen af Europas Forenede Stater

  • Dave 10. oktober 2015 / 15:44

   Det må man da håbe, med mindre de er så dumme at stemme på hende en gang til.

   Like

 1. SH 25. oktober 2015 / 06:58

  Utroligt at I ikke kan se billedet. Hvis Storbritannien trækker sig ud og resten splitter op så kun Frankrig og Tyskland holder sammen, ja så er grunden lagt til en tilbagevenden til situationen i begyndelsen af forrige århundrede. Ønsker europæerne virkelig at gentage den øvelse? Satser man på at amerikanerne igen kommer og rydder op? eller skal vi overlade det til Rusland.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s