Kampen mod IS kan ikke vindes med en øget krigsindsats i Syrien

Efter Islamisk Stats terroraktioner i Paris er der mange forskellige politikere, der opfordrer til en øget krigsindsats mod IS i Syrien; måske endda med landtropper.
Professor og sikkerhedspolitisk forsker ved Københavns Universitet, Mikkel Vedby Rasmussen, udtaler:

Muligheden er nu at sætte hundrede- eller to hundredetusind mand på jorden i Syrien, og så vil man relativt hurtigt kunne erobre de områder, som IS sidder på. Men problemet vil så være, hvad gør man bagefter? Hvordan vil befolkningen reagere?

Vedby Rasmussen siger desuden, at en sådan landkrig kan bevirke endnu flere flygtninge fra Syrien.

Forfatteren og journalisten, H. A. Goodman, skriver, at landtropper i Syrien vil føre til endnu en opslidende krig på linje med krigene i Vietnam, Irak og Afghanistan, hvor modstanderne gemmer sig i civilbefolkningen.

Ydermere er der ikke mindre end 13 lande, hvor IS enten har kontrol over store områder eller har stor indflydelse:

islamic-state-332588

Selvom det skulle lykkes at udrydde IS fuldstændigt i Syrien, så ville IS altså stadig have 12 lande, hvor de ville stå stærkt.

Luk grænserne

Det mest effektive middel mod IS’s terror i Europa er derfor ikke mere krig i Syrien.
De europæiske lande bør i stedet lukke grænserne for muslimske migranter. Flertallet af Europas muslimer støtter IS. Det fremgår af to store undersøgelser, der uafhængigt af hinanden er lavet om emnet. Derfor bør de europæiske lande naturligvis ikke give ophold til endnu flere muslimer, eftersom det vil øge risikoen for terror yderligere.

Når de europæiske lande har indført et stop for tildelingen af asyl og en militær bevogtning af grænserne, så bør de overveje, hvad de vil gøre med de personer, der allerede har fået asyl.
Er det f.eks. muligt at bygge store lejre forskellige steder i Afrika, hvortil “flygtningene” efterfølgende kan flyttes?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s