Morten Uhrskov og medierne vrøvler om “moderat islamisme”

28941538-POLFOTO_45448798
Morten Uhrskov Jensen

Morten Uhrskov Jensen er formand for partiet Dansk Samling. Han er en meget intelligent person og har som regel nogle fornuftige holdninger.
Men når det drejer sig om islam, så lider han tilsyneladende af berøringsangst. Han nægter konsekvent at omtale muslimsk indvandring og vil derfor kun tale om at stoppe den ikke-vestlige indvandring.

Måske er det denne berøringsangst, der for et par dage siden fik Morten Uhrskov til at kalde den tyrkiske regering for “moderat islamistisk”.

Professor ved Aarhus Universitet, Mehdi Mozaffari, er ekspert i islamisme. Ifølge ham er begrebet moderat islamisme at sammenligne med moderat nazist eller moderat stalinist. Han udtaler:

Islamisme er en totalitær ideologi, og her findes ingen moderate.

Når Morten Uhrskov taler om “moderat islamisme”, er det altså mildest talt noget vrøvl.

Dette vrøvl er imidlertid blevet ophøjet til sandhed af de vestlige medier. Politiken har adskillige gange skrevet om “moderat islamisme” i den arabiske verden; f.eks. her. Tv-stationen BBC World News har så sent som i dag fortalt sine seere, at “moderate islamister” vandt alle 30 mandater i Teheran ved det iranske parlamentsvalg.

Den slags misinformation er forventelig fra de kulturradikale medier. Men det er yderst foruroligende, når en intelligent person som Morten Uhrskov forfalder til den slags tosserier. Når selv han benytter sig af relativeringer mht. islamisme, så må man frygte, at også størstedelen af den danske befolkning er i stor fare for at blive vildledt.

2 thoughts on “Morten Uhrskov og medierne vrøvler om “moderat islamisme”

 1. DS mand 29. februar 2016 / 09:28

  Det var noget af en manipulation.

  Morten Uhrskov nævner i videoen det forkastelige i, at Tyrkiet samarbejder med Islamisk Stat. At man på ingen måde kan stole på Tyrkiet. Og at Tyrkiet er islamistisk, men ikke på samme måde som f.eks. Saudi-Arabien, Iran, Taleban el. Isis. Der er tale om en mindre brutal version. Udtrykket moderat islamistisk er nok upræcis. Men ser man videoen er man ikke i tvivl om, at Uhrskov ikke lægger fingrene imellem.

  I øvrigt går Uhrskov jo langt længere end at stop for indvandring fra muslimske lande. Han siger stop ikke-vestlig indvandring. Det inkluderer alle muslimske lande samt en masse andre lande… Det kan godt være at nogle islamkritikere er ligeglad med en forestående afrikansk folkevandring, men det er Morten Uhrskov ikke. Islam eller ej.

  Like

 2. Mike E 3. marts 2016 / 10:26

  “Moderat Islamisme” er som “Militant Islamisme”. Et fosføg fra islamofilerna at gøre Islamisme accepterert.
  Jeg tror at Morten bare ikke tænkte over brugen af moderat sammen islamisme.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s