Alternativets politik er underfinansieret med langt over 700 mia. kr.

8533184-joker-uffe.jpg

Alternativet vil afskaffe indkomstskatten. Ifølge Danmarks Statistik udgjorde de personlige indkomstskatter sidste år 514 mia. kr. Det vil altså koste over 500 mia. kr. at fjerne indkomstskatten.
Alternativet vil i stedet beskatte råstoffer og finansielle transaktioner, men det kommer naturligvis ikke i nærheden af at lukke hullet på de 500 mia.

Partiet vil også sænke den ugentlige arbejdstid fra 37 til 30 timer. Pris: 270 mia. kr.
Derudover har Alternativet en række dyre forslag, hvor udgifterne ikke er blevet beregnet:

Alternativets politik er dermed underfinansieret med langt over 700 mia. kr. pr. år.

Medierne fortæller imidlertid ikke om den samlede underfinansiering. De kommer med et par historier om enkelte af Alternativets dyre forslag. Herefter nævnes underfinansieringen ikke igen.
Medierne går straks tilbage til deres foretrukne narrativ: Alternativet er en kæmpe succes og en venlig revolution af dansk politik.

5 thoughts on “Alternativets politik er underfinansieret med langt over 700 mia. kr.

 1. Helena 9. juli 2016 / 09:18

  Ja,selvfølgelig er det underfinansierret, da der stort set ikke er en eneste der nogensinde har prøvet at arbejde for de penge de får udbetalt. Er det nu vi skal snakke om at ikke vestlige flygtninge + efterkommere koster ca. 260 milliarder om året fra vores velfærdsbudget samt et ikke beregnet beløb fra diverse andre kasser?

  Like

 2. Jens Nobel 10. juli 2016 / 20:12

  Det kan da godt være det er underfinansieret. Men det er jo ikke noget nyt. I det mindste vil de da give noget til dem der ikke er i den absolutte samfundselite.
  Men så spørger jeg. Er det da bedre at dit eget parti skærer ned på alt hvad der kan give en chance til de svage i samfundet, men stadig pålægger selv samme svage flere og flere afgifter at betale ud af det samme eller færre antal kroner? Er det da bedre når de ikke engang får noget for de ekstra kroner ud over flere pligter og færre rettigheder? Er det bedre at I røver kritikløst fra befolkningen, bruger pengene uforsvarligt på rene prestigeprojekter der ikke kommer borgere til gode, og så endda bliver småbørnsfornærmede når vi borgere gerne vil vide hvad pengene går til når nu de ikke går til at gøre noget for borgerne?
  Måske du lige skulle overveje at feje foran egen dør og så være ærlig til en forandring før du har så travlt med at sable andre ned alene af den grund at de ikke vil forgylde dig som politiker.

  Like

  • KSD 10. juli 2016 / 20:58

   Jeg er ikke medlem af – og ikke har forbindelse til – noget politisk parti.

   Like

 3. Ivan Jensen 26. juli 2016 / 18:41

  Der skal ikke lukkes flere asylsøgere(læs velfærdsmigranter) ind i landet. Der er behov for et stop for ikke-vestlig indvandring(herunder asylindvandring), det drejer sig primært om menap-indvandring. Herboende såkaldte “flygtninge(læs asylshoppere) skal ikke integreres/inkluderes, som det desværre er sket i flere år. De må ud af landet, så snart det er muligt.

  Like

 4. Ivan Jensen 4. august 2016 / 18:41

  Med effektiv grænseovervågning kan asylshoppere ( de er primært fra menap-lande)bedre opdages og tilbageholdes. Herefter returneres velfærdsmigranterne til det sikre land, de er ankommet fra(i de fleste tilfælde er det Tyskland).

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s