Overborgmester Frank Jensen til OL på skatteydernes regning

OL_i_Rio_2016_1046970a

Frank Jensen til OL i Rio. Her sammen med Caroline Wozniacki.

Socialdemokraten Frank Jensen er overborgmester i København. Han tjener i alt 1,7 mio. kr. om året inkl. pension. Som overborgmester får han knap 930.000 kr. årligt. (Pr. 1. januar 2018 stiger borgmesterlønnen med 31,4 %.)

Når hans samlede indtægt er betydelig højere end borgmesterlønnen, skyldes det, at han får betaling for at sidde i en række bestyrelser – og samtidig modtager sin ministerpension.
Frank Jensens bedst lønnede bestyrelsespost er tjansen som formand for Team Danmarks bestyrelse. Den giver ham 147.000 kr. om året.

Team Danmark varetager den overordnede planlægning af eliteidrætten i Danmark. Som det fremgår af det seneste regnskab (side 41), så stammer over halvdelen af Team Danmarks budget fra skatteyderne via tilskud fra Kulturministeriet.

Ud over honoraret på de 147.000 kr. årligt er der en hel række frynsegoder forbundet med formandskabet for Team Danmark. Bl.a. får Frank Jensen sine rejser til og fra OL i Rio de Janeiro betalt; inkl. udgifter til hotel og repræsentation.

Frank Jensens tur til OL bliver betalt af Team Danmark, der sender størstedelen af den regning videre til skatteyderne.

Reklamer

11 tanker omkring “Overborgmester Frank Jensen til OL på skatteydernes regning

 1. Nu må vi snart klappe hesten. Vi vil selv gerne have løn for dét job vi udfører. Vi kan brokke os , over politikerne ikke gør nok , eller gør det muligt korrekt for ditten og hint. Det er nok ikke dét nemmeste job at bestride. Men hvis vi selv ér så dygtige hvad med vi stiller op til næste valg og uheldigvis bliver valgt. Ér vi så selv tilfreds med 350000kr i løn pr. år.
  Tror dét næppe.

  Like

 2. Og alle borgmestre tjener betydeligt mindre end kommunaldirektøren, men politikere skal helst gå for ingenting og arbejde gratis….
  Hvad tjener mon Ekstrabladets redaktør, som har et noget mindre ansvar end overborgmesteren i København ?

  Like

 3. Jeg er ikke misundelig på lønninger til politikkerne . Men jeg synes de skal holdes sig fra Events- sport m.m. og passe jobbet som de er valgt til Frank Jensen rejse til Rio tjener og bidrager ikke til hans job som overborgmester i København. Kommunerne afholder større musikarrangementer med store udgifter til følge, disse brug af penge går ud over de ældre og svage borger i kommunerne Dette skal stoppes-Hvis du vælges til kommunal politiker bør du have nogle en vision dette ser vi ikke man bliver valgt fordi en kender en osv
  Vores demokrati er i fare hvis dette forsætter
  Med venlig hilsen
  Palle Reimer

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s