Trump vandt præsidentvalget pga. sin modstand mod masseindvandringen

donaldtrump

Donald Trump vandt det republikanske primærvalg, fordi han var en stor modstander af den illegale masseindvandring og konstant mindede vælgerne om terrortruslen mod USA.

Det er også disse to emner, der har givet Trump sejren i det amerikanske præsidentvalg. Og ja, andre emner har også spillet ind – såsom leden over for Washington og den politiske elite – men hans politik ang. indvandring og terror er det, der har givet ham den afgørende fordel i kampen mod Hillary Clinton.

Det fremgår af de exitpolls, som de store amerikanske medier har foretaget. Trumps vælgere (de røde bjælker) betragtede indvandring og terrorisme som de to vigtigste emner:exitpolls

Opdatering: I de regioner, hvor der har været de største procentvise ændringer i den etniske befolkningssammensætning siden årtusindskiftet, har vælgerne i langt højere grad stemt på Trump. Det gælder især for små byer i Iowa, Indiana, Wisconsin, Illinois og Minnesota, hvor latinamerikanere er flyttet ind i hvide nabolag.
Det er endnu en indikation af, at indvandringspolitikken har spillet en vigtig rolle.

Det er efter al sandsynlighed også indvandringsspørgsmålet, der har bevirket, at de amerikanske meningsmålinger i voldsom grad undervurderede Trump. På selve valgdagen viste meningsmålingerne, at Clinton ville vinde sikkert.

Forkerte meningsmålinger

I Europa har vi oplevet det samme fænomen flere gange. Indvandringskritiske partier er blevet undervurderet i målingerne:

  • I Sverige ang. Sverigedemokraternas store fremgang ved parlamentsvalget i 2014
  • I Danmark ang. Dansk Folkepartis store fremgang ved folketingsvalget i 2015
  • I Tyskland ang. AfD’s store fremgange ved delstatsvalgene i 2016

Nejet ved Brexit-afstemningen i Storbritannien skyldtes i høj grad også indvandringsspørgsmålet. Resultatet af den afstemning kunne meningsmålingerne heller ikke forudsige.

Der er næppe bevidst blevet fusket med målingerne. Der er formentlig tale om, at mange vælgere ikke er meget for at indrømme, at de stemmer indvandringskritisk. Det har meningsmålingsinstitutterne ikke været i stand til at korrigere for.

2 thoughts on “Trump vandt præsidentvalget pga. sin modstand mod masseindvandringen

  1. Christian 9. november 2016 / 11:59

    Hej KSD !!! Idag, er en stor dag – stort TILLYKKE til Donald Trump ! Ja – det er en vigtig sejr for de videre skridt verden må tage, mod mere realisme – mod mere retfærdighed ! Vi er mange der bl.a. følger din blog, KSD, og et stort TAK til dig for din indsats, mod hele den korrupte del af medieverdenen ! Lad os alle, med samme realistiske overbevisning og dagsorden, bidrage til vækkelsen af den selvstændige ånd, der skal befri os for den dybt symptomatiske, selvudslettende, “korrekte” politik !
    Kære venner, gå ud og find to der har samme overbevisning, støt dem i at finde (mindst) to hver, der igen gør det samme osv. ! Vi skal gå ven til ven, familie til familie, og bevægelse til bevægelse, for en styrket demokratisk aktivisme ! Dét giver energi ! Og vi vil nå de store landvindinger, vi ikke kan leve uden ! VÅGN OP kære venner, og gå med os for genoprejsningen, af vores kultur, vort folk !

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s