Anders Samuelsen sælger sin sjæl for en ministerbil og dropper ultimativt krav om topskat

20160121182918_0

OBS: Artiklen er fra 2016

I 2013 udtalte Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen:

De konservative og SF har hver på deres måde bevist, at man kan vinde ministerbiler og tabe sin sjæl.

Nu er det LA, der har solgt sin sjæl for ministerbiler. Alt tyder på, at LA sammen med Konservative indtræder i Lars Løkke Rasmussens regering. Til gengæld for ministerposter til sig selv og et par andre LA’ere dropper Samuelsen sit ultimative krav om en lempelse af topskatten med fem procentpoint hele vejen op. Det fremgår tydeligt af dette interview på TV 2 News, at Samuelsen ikke vil stille ultimative krav i regeringsforhandlingerne.

Den kommende VKLA-regering vil selvfølgelig skrive noget om topskattelettelser i et nyt regeringsgrundlag. Men det er fuldstændig ligegyldigt, hvad der står. Det skal vedtages i Folketinget, og der er ikke 90 mandater, der vil stemme ja til topskattelettelser med fem procentpoint til alle.

Når det så falder på gulvet med de fem procentpoint, så vil Anders Samuelsen ikke vælte regeringen, som han ellers har lovet. Han vil naturligvis ikke vælte den regering, som han selv er medlem af.

Gigantisk løftebrud

Derfor er det her et gigantisk løftebrud af Anders Samuelsen. Der findes utallige udtalelser fra hans side, hvor han garanterer, at de fem procentpoint er et ultimativt krav.
F.eks. gjorde han det i Berlingske den 31. august tindrende klart, at han aktivt ville vælte regeringen med et mistillidsvotum, hvis ikke topskatten blev sænket med mindst fem procentpoint for alle Danmarks topskatteydere.

Prestigen, pengene og ministerbilen har imidlertid fået Anders Samuelsen til at droppe alle krav og principper. Hvor er det dog sølle. Vælgerne vil sandsynligvis straffe det hårdt.

One thought on “Anders Samuelsen sælger sin sjæl for en ministerbil og dropper ultimativt krav om topskat

  1. Anonym 24. november 2016 / 12:42

    Her ser man tydelig hvordan den nye slags af politikere opføre sig i dagens DK. Jeg synes at det skinner klart og tydeligt frem, hvis du blot L:L:Rasmussen giver mig een ministerpost samt bil, skal jeg nok holde lav profil ang. lempelse af topskat.
    Denne her type regering vil jeg vove at påstå, bliver ikke gammel af dage.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s