Danmarks Statistik skjuler mindst 30.000 muslimer som oprindelige danskere – Om nogle år bliver det langt værre

getimage-ashx

I Danmark er der pr. 1. januar 286.304 personer med oprindelse i muslimske lande. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Et land er kategoriseret som muslimsk, når islam er den mest udbredte religion i dette land ifølge den engelske version af Wikipedia.

Det reelle tal er noget højere, eftersom 3.-generationsindvandrere kategoriseres som personer med dansk oprindelse, hvis blot én af forældrene har fået dansk statsborgerskab.

Spørgsmålet er så: Hvor mange 3.-generationsindvandrere med oprindelse i muslimske lande er skjult som oprindelige danskere? Det kan man ikke sige med sikkerhed, men man kan lave et estimat over minimumsantallet.

Først må man se på kvindelige efterkommere med dansk statsborgerskab, der har oprindelse i muslimske lande. Dernæst må man se på alderen. Der er sandsynligvis ganske få efterkommerkvinder under 20 år, der har fået børn. Desuden findes der ifølge Danmarks Statistik ikke nogen efterkommerkvinder med en alder på 60 eller derover.

Der skal altså bruges en beregning, hvor personerne skal opfylde følgende kriterier:

 • Skal være kvindelige efterkommere
 • Skal have dansk statsborgerskab
 • Skal have oprindelse i muslimske lande
 • Skal være mellem 20 og 59 år

Den beregning kan ses her. Der er i alt 13.238 efterkommerkvinder, der opfylder disse kriterier.

Dernæst skal man se på fertilitetskvotienten. Danmarks Statistik udfærdiger ikke en statistik, hvor fertilitetskvotienten er fordelt på alle oprindelseslande. Men i udgivelsen “Indvandrere i Danmark 2016” kan man i Tabel 1.6 (side 21) se, at kvinder med oprindelse i muslimske lande har de klart højeste fertilitetskvotienter:

getpubfile-aspx_-_2016-12-16_09-41-14

På basis af den tabel virker det rimeligt at fastsætte den gennemsnitlige fertilitetskvotient for kvindelige efterkommere med oprindelse i muslimske lande til 2,3.

Hvor mange 3.-generationsindvandrere med oprindelse i muslimske lande har Danmarks Statistik som minimum skjult som oprindelige danskere? Svaret er:
13.238 x 2,3 = 30.447 personer

Danmarks Statistik skjuler altså minimum 30.000 personer med oprindelse i muslimske lande som oprindelige danskere. I Danmark er det reelle antal af personer med oprindelse i muslimske lande derfor på mindst:
286.304 + 30.447 = 316.751 personer

Men: Der findes jo også mandlige efterkommere med dansk statsborgerskab, der har oprindelse i muslimske lande. Nogle af disse mandlige efterkommere har børn med muslimske kvinder, der ikke har dansk statsborgerskab. Hvor mange det drejer sig om, kan man ikke estimere. Men man kan i hvert fald sige, at det skjulte antal personer med oprindelse i muslimske lande er på mindst 30.000.

I den nære fremtid ser det hele langt værre ud.
Som man kan se her, så findes der i øjeblikket 24.428 piger i alderen 0-19 år, der har både dansk statsborgerskab og oprindelse i muslimske lande. Om nogle år kommer de i den fødedygtige alder. Derudover bliver der født et ukendt antal 4.-generationsindvandrere med oprindelse i muslimske lande.

Men det vil man ikke kunne se i tallene fra Danmarks Statistik.

4 thoughts on “Danmarks Statistik skjuler mindst 30.000 muslimer som oprindelige danskere – Om nogle år bliver det langt værre

 1. Jan Nielsen 16. december 2016 / 22:43

  Uanset hvad, hvor mange osv, så er disse undersorter gennemsnitligt ubrugelige for Danmark, er du i tvivl er Google din ven.

  Like

 2. Holger Danske 17. december 2016 / 10:26

  Der er slet ingen tvivl om, at de tilgængelige tal er presset så langt ned som mulig, gerne med løgn og latin. Ud fra det jeg ser på vej og gade i det hele taget, så tror jeg tallet er MEGET højere.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s