DR: Kontanthjælpsloftet rammer hårdt – Kontanthjælpsmodtager får kun 23.500 kr. om måneden efter skat

asset-dr-dk

TV Avisen kl. 18.30 bragte i går dette indslag. Vinklen er tydelig: Kontanthjælpsloftet rammer hårdt og uretfærdigt mødre på barsel.

Elisabeth Thyge fra Ikast er enlig mor på kontanthjælp og fik i august sit fjerde barn. Hun er på barsel og er blevet ramt af kontanthjælpsloftet. Derfor har hun fået beskåret sin boligstøtte med 2.542 kr. om måneden.
Til sidst i indslaget får vi at vide, at selv efter hendes boligstøtte er blevet nedsat, får hun udbetalt 23.500 kr. efter skat. Det viser en standardberegning fra Beskæftigelsesministeriet.

En enlig kontanthjælpsmodtager med fire børn får altså udbetalt 23.500 kr. om måneden efter skat, men ifølge DR er det alt for lidt.

DR kunne have spurgt Elisabeth Thyge, hvorfor hun vælger at få barn nummer fire, når hun er på kontanthjælp. DR kunne også have oplyst, at en almindelig lønmodtager i lejebolig skal tjene ca. 400.000 kr. om året for at få udbetalt det samme beløb som Elisabeth Thyge.

Men DR holder selvfølgelig fast i vinklen om, at kontanthjælpsloftet har medført en social massegrav.

Reklamer

111 tanker omkring “DR: Kontanthjælpsloftet rammer hårdt – Kontanthjælpsmodtager får kun 23.500 kr. om måneden efter skat

  • Det kan ikke sammenlignes. Når du kun får det beløb, har du formue eller indkomst, som du ikke ville have lov til at have, hvis du var på kontanthjælp.
   Når det er sagt, synes jeg også at det er helt skævt at kritisere hendes økonomiske situation – selvfølgelig kan hun klare sig ordentligt på det beløb.
   Jeg undrer mig over at man aldrig ser på enlige kontanthjælpsmodtagere – det er dem, der er mest klemt.

   Like

   • Nej… det behøver man ikke at have..Hvis man har sparet op til sin egen Pension af sin egen løn (som først er beskattet) får man i mange tilfælde ikke mere- det er takken for at have betalt Topskat hele livet….så folk med stillingsbetegnelsen “enlig mor” kan modtage 23.500 kr Efter skat for ikke at lave noget som helst…sygt samfund !

    Like

   • Det er da fordi man ikke har lyst til at vise bagsiden af medaljen
    Der hvor folk virkelig er i klemme med godt 8000 kr udbetalt om måneden

    Det er kun de der infame børnemaskiner der bliver forgyldt

    Like

  • kr.4700 som enlig folkepensionist, det passer jo ikke Hartvig Jensen.
   En enlig folkepensionist vil få udbetalt omkring 10.000 efter skat, og hvis De bor til leje, modtaget De samtidig boligydelse.

   Like

   • Så vil jeg godt vide hvordan det kan være at min far på 70 kun kan få 300 i boligsikring og ingen hjælp til varme godt nok får han i runde tal 8000 udbetalt og min mor mister 4000 i sin pension selv om hun også er pensionist men køre efter den nye så det ville være rart vis du vil fortælle hvordan han kommer op på 10000…
    .

    Like

  • Kære Jensen . . 11000 er sku også rigeligt . . Jeg har selv en søster der får det samme for at gå hjemme , på 6 år , enlig mor med støtte til alt , hun fik udbetalt en forsikrings sum på mere end rigeligt så hendes nedlagte landbrug er betalt og sat i stand . . Fordi det kunne hun åbenbaret godt holde til , men arbejde kan hun sandelig ikke . . Hun har mere udbetalt end min anden og klogere søster som er selvstændig frisør . . Er det fair ? Hvis man kan leve sådan i Danmark uden at yde , så forstår jeg dælme godt det ikke er alle der har lyst til at yde hvad de burde for at resten også kunne nyde lidt !

   Like

   • Ja og hvis Jensen er enlig og har børn kommer der også boligsikring og hjælp til daginstituation. Folk glemmer tit at det også er en indkomst.

    Like

 1. Ikke sært at hun forlader manden, eller mange andre gør. Der er penge i lortet..

  Staten, Far Stat, vinder på det her, Hendes afkom har super gode odds for at stemme rødt, fattige nuvel, men stemme rødt.

  Løsningen er lige til, Afskaf velfærdstaten.

  Det der er ikke mit problem. Er ingen enlige kvinder, som har brugt staten imod manden. Vi kan også vente, også mister kvinderne stemmeretten.

  … Sikke de lider, ja ud over at store dele af manden er død, fordi de har impoteret borgerkrig i jagten på andres penge og Godhed

  Like

   • Det er meget billigere at handle ind til 4, end til 1 og så når der tændes lys, så betales der det samme, så her får 4 glæde af det, hvorimod pensionisten er alene, ja sådan kunne jeg blive ved, så tænk lige over, at det faktisk er dyrt at være helt alene

    Like

   • Der er så også børnepenge til 4 børn, eller er de regnet med ??
    Ikke engang en nyuddannet enlig får så højt et beløb, eller en enlig under uddannelse.

    Like

   • Betaler du da husleje for alle familie medlemmer ? Og varme på huset koster også det samme uanset hvor mange man er . . Huslejen er den samme og det er varmen også . . Så nej det hænger ikke sådan sammen . . Og alle der har prøvet at bo selv ved , at det ikke koster så meget ekstra at være flere !

    Like

  • er selv folkepensionist med 9890kr, synes ikke vi sidder så hårdt i det, der skal bare tænkes anderledes, har altid skulle spare, har haft barnebarn i pleje og fået diverse børnepenge, men når mor boede sammen med en fik jeg ikke forhøjet børnepenge mere, og kunne ikke få plejetelæg da det var familie hun er så blevet voksen, og jeg er alene, og blev pensionist, så synes jeg sidder godt i det i dag,

   Like

   • Ja det er jo noget mindre man får udbetalt som folkepensionist hvis man er Gift eller bor sammen med en, så ryger der ca. 6400 fra folkepensionerne i Gensidig Forsørgerpligt, så folkepensionister må sparre når de er ude og handle ind, det er ikke al slags mad der er råd til mere, kun hvis man er alene.:)

    Like

   • Du kan da ikke vide om hun har haft et arbejde. (Og tjent pengene, via at betale skat) Og du kan heller ikke vide hvorfor hun er på kontanthjælp nu. De fleste har sådan set en 100% gyldig grund.

    Like

   • Hvad er det for noget gylle at lukke ud. Kan jo være hun har. Arbejdet. Ligesom mig i 30 år og nu er blevet sygemeldt en tid. Men straks bliver man bedømt som samfundsklasser. Jeg har sgu betalt for at jeg des værre blev syg nu. Kik lige lidt på sagerne inden du dømmer nogen.

    Like

 2. Vil du skamme dig jeg får 5.991 efter skat selv som voksen lærling med 113,50 i timen får du mere end hvad jeg gør så tag lige en slapper og så brug dine penge rigtig vis du mener 23.500 ikke er nok til dig ville sku da føle mig rig med de penge

  Like

  • Hvis du havde forsørgelsespligt over for fire børn, så ville du få ca. 4000 i boligsikring samt børnebidrag og børnefamilieydelse. Dertil delvis friplads, som er en del af den samlede beregning. Alt i alt ville du få næsten det samme udbetalt som kvinden i eksemplet.

   Like

 3. Hvordan kan beregne boligstøtte også videre med i løn ??? hvad nu hvis hun bor i eget hus ?? Kan vel ikke handel for dem i brugsen ?? Det er ligeså forskelligt som fradrag på en selvangivelse ?? Samt hvad en virksomhed trækker fra i skat ??

  Like

 4. Hold kæft hvor er folk godtroende. Prøv at undersøg selv hvad folk får i kontanthjælp. Tallet ligger på omkring 15000kr og det er for dem med børn og over 30 år.
  Måske folk skal forsøge at tænke selv i stedet for at tro på alt, hvad der skrives og fortælles.

  Like

  • Ifølge Beskæftigelsesministeriet får en enlig forsørger med fire børn på kontanthjælp alt i alt udbetalt 23.500 kroner inkl. børnebidrag og børnepenge. Se DR’s indslag fra ca. 1:36 i dette link:

   Like

  • Oven I Det skal du så lægge børnepenge, Børne og ungeydelse Børne tilskud og forhøjet børnetilskud samt andre tilskud såsom boligstøtte osv. Så kommer det nok til at passe meget godt med de 23-24.000 om måneden efter skat

   Like

   • Nu får alle jo der har børn børne-ungeydelse .
    Men med lav indkomst så er der nu nok også friplads i vuggestue børnehave. Så har man bare to børn så sparer de jo omkring 3000 tusinde om mdr på det, så er der boligstøtte varmehjælp osv .
    Og ikke fordi jeg overhoved vil bytte plads, men man undres det må jo også være hvordan man prioritere sin penge

    Like

 5. Kontanthjælpsloftet HAR medført en social massegrav. Bare ikke for hende. At det ALLE ikke er røget i graven, ændrer ikke at det er sandt.

  Hvis vi stoler på beløbet, så får hun rigeligt til at klare sig, og man kan undre sig over, hvorfor de har valgt at bruge hende som eksempel.

  Like

 6. Nej nej nej 33 timer angst og depression grundet for stort arbejdspres og 14.000 efter skat , ja nogle gange er det en anelse uretfærdigt at bo i Danmark

  Like

 7. Ah mon ikke det her er en beregning der er lavet, når alt er talt sammen, altså børnepenge, boligstøtte o.s.v. …når det er sagt, så er der noget virkelig urimeligt i at der ikke sættes flere krav til kontanthjælpsmodtagere, der får det ene barn efter det andet. man burde jo sætte et loft på hvor meget man kan få udbetalt ( altså at man ikke modtager flere penge, blot fordi der kommer et barn mere) for så kan det godt være at der er nogle der vil regne lidt mere på om de har råd til at få børn. Det kan godt være at staten giver flere penge jo flere børn man får, men det kan da ikke passe at antal børn er statens problem, det må sgu da være et valg forældrene tager, og dermed også et ansvar forældrene alene må løfte .Nå uanset…så glædelig jul

  Like

  • “Ah mon ikke det her er en beregning der er lavet, når alt er talt sammen, altså børnepenge, boligstøtte o.s.v. …”

   Korrekt. Ifølge Beskæftigelsesministeriet får en enlig forsørger med fire børn på kontanthjælp alt i alt udbetalt 23.500 kroner inkl. børnebidrag og børnepenge.

   Like

  • Men samme tid så ønsker staten også man får flere børn da der bliver født for få, så på en eller anden måde så MÅ det jo også være deres ansvar at hjælpe til ved dem som får flere og af en eller anden grund er endt alene på kontanthjælp.

   Like

 8. Ifølge Beskæftigelsesministeriet får en enlig forsørger med fire børn på kontanthjælp alt i alt udbetalt 23.500 kroner inkl. børnebidrag og børnepenge. Se DR’s indslag fra ca. 1:36 i dette link:

  Like

 9. Alle kan påstå alt hvad de vil på dere egen blog. Der er INGEN der modtager 23.000 pr md i KONTANTHJÆLP. Her er lidt fakta (det er altså bare at Google kontant hjælp): Selve kontanthjælpen er for en forsørger, der er fyldt 30; 14.808 Kr. Før skat.

  Så det oplyste tal må nødvendigtvis være INKLUSIV alle andre ydelser: friplads (indkomst afhængigt), Børneydelse (som alle får), boligstøtte (indkomst afhængig), børnebidrag (som alle enlige får) og børnetilskud (som alle enlige kan få). Kun på den måde kan det lander omkring de 23.500 om måneden.

  Se her: http://bm.dk/da/Satser%20for%202017/Kontanthjaelp.aspx

  Diskussionen bør handle om 23.500 alt inklusiv, til 5 personer. Om det så er lidt eller meget, er der ganske givet forskellige holdninger til. Mange kører nogle måneder med mindre, men man skal også huske på at man ikke må eje noget af værdi med kontanthjælp; ikke have en opsparing eller f.eks. en andelslejlighed. Alt skal sælges/bruges, før man modtager kh. Det er der også mange der glemmer.

  Like

  • Ifølge Beskæftigelsesministeriet får en enlig forsørger med fire børn på kontanthjælp alt i alt udbetalt 23.500 kroner inkl. børnebidrag og børnepenge. Se DR’s indslag fra ca. 1:36 i dette link:

   Like

  • Ja boligsikring, børnepenge, og hjælp til daginstituation er jo stadig indkomst. Jeg er uddannet og har fuldtidsjob og får udbetalt 17400,00 hvilket er en ok løn. Så skal jeg betale fagforening, så jeg ligger langt fra 23500,00.

   Like

 10. Jeg er enlig mor til 5 børn og jeg for kun 10500 kr. efter skat, og vi har en lejlighed på 11000 pr måned, vi prøver at overleve, jeg er overrasket over at hun mere en jeg har, og jeg har en baby på 5 måned alder.

  Like

 11. Nu skal man lige huske at mange af dem der er på kontanthjælp i dag er folk der er syge og bruger mange penge på medicinal industriens medicin som tit koster alt alt for meget.
  Det er de færreste der har 4 børn at forsøger og mange har fået børn før de blev syge, den gang de kunne arbejde var deres liv anderledes.
  Jeg kender en del på kontanthjælp og de fleste er ramt af loftet.
  Hvorfor ser man aldrig den enlige forældre med 1-2 børn i avisen…
  og ser deres lønsedler og udgifter???
  det virker som om, at det handler om at folk på kontanthjælp generelt nasser…

  Like

 12. Jeg ved heller ikke hbor de får de tal fra jeg bor samme min kæreste hun er på su og jeg er på kontanthjælp og vi har et barn vi får ingen boligstødde efter kontanthjælps loftet og jeg får 9600.- udbetalt så kan ikke så hvor de får de tal fra…

  Har dog valgt at gå udd. Efter nytår gider ikke det system .

  Like

  • Og det er netop derfor systemet er skruet sådan sammen… Ydelsen til unge under 30 uden uddannelse er på SU niveau, og se hvor det virker…. Dejligt du nu går i uddannelse, så får både du, din familie og samfundet i sidste enden noget ud af de penge du får.. perfekt.. alt held og lykke i livet til dig og din lille familie😁🍀

   Like

 13. Dem der klager over at få udbetalt kr. 23000 pr. måned efter skat skulle skamme sig, , det fik jeg ikke engang udbetalt da jeg gik på arbejde 37 timer om ugen, nu får jeg kr ca.. 5500 som jeg skal klare mig for, jeg ville da gerne være kontanthjælp hvis man kan få så meget.

  Like

 14. I dette lille regnestykke skal der lige kigges lidt mere efter. Hvis man er enlig forsørger i arbejde, og har en årsindkomst på 300000 før skat, så har man altså meget mere end hun har!
  1: enlige forsørger i arbejde har forhøjet fradrag, og får derfor flere penge udbetalt.
  2: arbejdere får feriepenge og pension, og de skal også regnes med!
  3: enlige forsørgere i arbejde får også børnefamilieydelse, fripladstilskud, forhøjet børnefamilieydelse, boligsikring (et højere beløb end en på kontanthjælp) og disse skal også lægges oven i indtægten.
  4: enlige forsørgere i arbejde har ret til at eje værdier, som bil, bolig eller friværdi, for over 10000 kr.

  Er man derimod på kontanthjælp sker der følgende: pension skal hæves og bruges til at leve for. Hus og bil skal sælges, eller belånes, og pengene skal bruges til at leve for. Der er ikke noget der hedder ferie.
  Er man et par, så skal den arbejdende part forsørge familien, så vidt det er muligt, og de kan også blive tvunget til at hæve pension og belåne bolig og bil!

  Man er tvunget til at leve som proletar, og det kan være svært at komme tilbage efter alt er taget fra en. Man skal starte forfra med at opspare til pensionen, hvilket tager mange år, og derfor kan man heller ikke forsørge sig selv senere i livet. Det er da en god vej at gå! NOT!!

  Altså mangler der et reelt sammelignings grundlag for ovenstående regnestykke, for at det overhovedet kan holdes mod noget som helst. Enlige uden børn er en helt anden situation, og kan under ingen omstændigheder sammenlignes med ovenstående, da de hverken har ret til tilskud eller børnefamilieydelser.

  Like

 15. Ja det nye kontanthjælpsloft ville aldrig ramme mig, for jeg ville ikke få en rød reje Jeg har nemlig været så dum at gifte mig med mine børns far, derfor vil vi ryge under den gensidige forsørgerpligt, min mand får 19000kr efter skat og vi har faste udgifter for 15000.. Ja vi har hus og bil, men bilen er nødvendig for at min mand kan komme på arbejde og ja vi kunne da sælge huset, men så ville vi komme ud med et kæmpe underskud..
  Vi er en familie på 5 og nej der vil ikke være friplads osv da vores børn går i skole.
  Jeg mener, at der bør ses på fordelingen af kontanthjælp og at den gensidige forsørgerpligt fjernes.

  Like

  • Kære Charlotte.

   Du har fuldstændig ret – der bør ses på, det ekstremt urimelige i, at samlevende IKKE sidestilles med gifte.

   Min kone og jeg er også “så dumme” at have giftet os. Og vi er endnu “dummere”, fordi vi ikke kan finde ud af at blive skilt, og så “bare bo sammen”. Men det kan vi ikke finde ud af, fordi vi elsker hinanden, og vi nægter simpelthen ikke blive skilt, bare for at kunne få nogle ydelser fra det offentlige. Og ja jeg ved godt at folk de enten griner, eller også er dybt forundrede over at vi ikke bliver skilt. Så hellere være fattige.

   Men man kan jo godt blive lidt harm, når man hører hvordan nogen klager sig over KUN at “få x-antal kroner” i kontanthjælp – vi andre må sgu klare os for DEN ENE INDTÆGT.

   Nu kan det jo være, at nu hvor I er DUMME og vi er DUMME, at der så findes en-eller-anden hemmelig millionær-loge for gifte som vi endnu ikke har opdaget. Sig venligst til hvis du opdager det sted – vi skal nok skrive til jer hvis vi finder det 😉
   Faktum er i hvert fald, at der lader til at være en holdning i Danmark om, at gifte åbenbart er millionærer, og de kan bare leve af deres “sikkert ALT for store” formue.

   Det er jo alment kendt at man IKKE skal gifte sig i Danmark, hvis man skal sikre sig en bid af kagen. Og vi kender da også til flere tilfælde, og et specifikt tilfælde, hvor den ene i et samlevende par, tjener mere end vi har af indkomst her i huset, men hvor partneren jo selvfølgelig får kontanthjælp. Også selvom der både er pension, aktieformue for ca. ½ mill, samt hus og noæsten ny bil. Der er heller ingen fare for at de bliver gift, selvom de er forlovede – og meget gerne vil giftes. Men nej nej – så ryger N.N.*s kontanthjælp jo – og det går ikke.

   UHA UHA.

   Like

 16. Det er utroligt som folk de ynker
  Er lige kommet på højeste dagpenge 18900 kr før.skat eget hus ingen tilskud af nogen slags
  Så skal leve for små 10000 kr om mdr med alt incl kan risikere at skulle vente 2 mdr på at få noget fra en fagforening for ens sag skal behandles
  I min verden glæder det om at lægge sine leve vilkår om så der er penge til det meste
  Køre med under skud på kontoen når det er jeg kan ikke gå til der. Offentlige og bede om hjælp

  Like

 17. Hmm hvor er det synd at alle skal skæres over en kam. Det afspejler rigtig godt det samfund vi bygger op i øjeblikket..
  Min datter som er alene med 2 børn og ramt af en invaliderende diabetes, for 9800 udbetalt, og ingen boligstøtte, så tænker at der er noget galt i beregningen.. Børnepenge fra far, eller staten er jo noget alle får., også de der arbejder, og boligstøtte får enlige mødre i arbejde jo også.
  Rigtig glædelig jul til jer alle 🎅 🎄
  Rigtig glædelig jul til alle 🎅

  Like

 18. Man kan godt få den opfattelse at kontanthjælpen er på 23.500 om måneden. Uanset om kvinden er på kontakthjælp eller ej, så vil hun modtage børnepenge og børnebidrag. Børnepengene er ca. 3.500 (afhænger af alder) per kvartal. Da hun har fire børn, så bliver det til ca. 3.500 /md. Børnepenge (det beløb som faderen skal betale) vil være min. 1.400 per barn/md. Så de to poster, som intet har med at gøre om hun er i arbejde, er på knap 9.000.

  Like

 19. Det er jo sindsygt jeg er skraldemand
  Og har 50+ timer på arbejde om ugen
  Og har ikke så meget udbetalt. Jeg vil sku også på bistanden

  Like

 20. Lige præcis denne kvinde har manden boende og er ikke reelt enlig. Hun har de sidste mange år haft et utal af forskellige “fædre”

  Like

  • Føj for fanden, det er lige præcis den slags mentalitet vi skal have skåret fra. Hun er jo prima eksempel på en betændt samfundsnasser, uden respekt for familieværdien.

   Like

 21. I andre lande er barselsreglerne helt anderledes min søster begyndte med at arbejde dagen efter at hun havde født for stadig at have en indkomst!, så hun kan være glad for at hun lever i Luksusdanmark, Jeg er enlig med fuldtidsjob og har 14000 om måneden efter skat.

  Like

 22. Hun har en lille bonus hemmelighed… Hendes kæreste Jonas bor uregistreret sammen med hende. Så hun får ikke blot det hun har ret til, men snyder samfundet for ekstra tusindede om måneden.

  Like

  • Det tror sgu da pokker du får mindre – du har jo kun en bachelor.
   Hun er jo en af de dejlige “Kontanthjælps-Trunter” som føder børn til fremtidens samfund hende skal vi da
   forgylde.
   Frank når du ikke kan finde ud af og fise den af derhjemme og nasse på samfundet og få pik (selvf KUN for samfundet skyld) så fortjerner du sgu ikke noget. 😉

   Like

 23. WHAT?? 😠 “KUN”… Jeg er mor til 2, og har 10.200 udbetalt efter skat hver måned.. 😡 Jeg får “lidt ekstra” – nemlig 379,- i boligstøtte.. 😡 Når alle mine udgifter er betalt, har jeg 1140 til mad + diverse hver måned 😡 Jeg hverken ryger eller drikker.. og så synes DR det er FOR LIDT, hun får udbetalt?????? 😡 JEG GRÆMMES!!!!

  Like

 24. Og så er der de studerende, Danmarks fremtid, som får mindre og mindre at bruge af. De studerende skal selv betale transport + bøger til studiet, alligevel får de ca. 2000 kr mindre om måned end en alene kontanthjælpsmodtager, som ikke bruger sin tid eller penge halvt så fornuftigt. Derudover er de fleste studernede tvunget til at flytte til de dyre storbyer, hvor størtstedelen af videregående uddannelser er. På kontanthjælp kunne man, uden problemer, flytte lidt væk fra byen, og få lejlighed til mindre end 2000 kr/md.

  Like

  • Sjovt nok har den enlige mor på kontanthjælp også altid den nyeste Iphone og ryger også gerne og vil ikke flytte heller ikke selvom hun ingen penge har for hendes lejlighed koster ca 8-9000 om måneden

   Like

 25. enlig med 1 barn på kontanthjælp og får udbetalt 9900 pr mdr efter skat… min mor som er pensionist får udbetalt 500 mere end jeg….. de beløb de nævner her er jo med børnepenge mm til 4 unger…. og de børnepenge får folk i job jo også sæt nu de rette tal op imod hinanden

  Like

  • Jooo, alle får børnepenge, men enlige får en del mere til deres børn. Det gælder også for ungeydelsen som er på 928, kr. pr. mdr. for unge som bor hos begge forældre, hvor en ung som bor hos en enlig mor får 3 gange så meget.

   Like

 26. Ja det kan godt være i siger at man skal forsørge den anden hvis man er gift. Og sælge bolig .bil og lign. Kender op til flere . Der har begge dele og den anden part arbejde. Men får stadig gode penge. Oh ferie har de sjovt nok i alle ferier som børn har. Det kan jeg ikke som har arb .. så jo man er godt nok godt stillet… føler til tider mig godt oh grundig taget ved næsen og stå op hver dag oh få mindre end at sætte hjemme oh hygge sig.
  Sæt kontant penge ned så ville der ikk være mange i det system lang tid. Det er for nemt

  Like

  • Ja det kender vi også til.
   Løsningen er simpel – sidestil samlevende med gifte, så skulle de nok finde sig et arbejde, når de ikke mere får fra systemet.
   Her hos os, er der en der er syg, men når vi er gifte, så er 0 = N U L krone at hente fra systemet.
   Vi har det tilgengæld RIGTIGT godt med at klare os selv, selv om det er meget hårdt nogle måneder, og man konstant har banken på nakken.
   Det er bare vildt uretfærdigt, at fordi man ikke nasser på det offentlige fra starten af, så kan man så bare lige heller ikke få hjælp til f.eks. store tandlæge-regninger etc. Heller ikke selv om man har krav på det, grundet vores lave økonomi. Heller ikke selv om man anker sager, og kommunen får påbud om at behandle sagen igen, så finder komm. bare et nyt smuthul. Nej du man skal nasse på systemet, og så klage over man KUN får 23500 efter skat. Det er mere end vi har at leve for en hel familie

   Like

 27. Jeg synes også det lyder voldsomt meget, men beløbet er jo inkl børnepenge og andre ting, som enlige med job jo også kan få. At hun så må tage lån for at få tingene til at løbe er jo, undskyld jeg siger det, direkte dumt. Det er bare ekstra udgifter og vil bare skubbe problemerne foran sig..

  Like

 28. Hvor bliver jeg altså sur hver gang det emne kommer op.

  Det slås stort op, at en enlig kontanthjælpsmodtager får nogen og tyve tusinde udbetalt EFTER skat.

  Og folk æder det råt !!! og råber op om, at kontanthjælpen er alt, alt for høj.

  De glemmer bare at tage i betragtning, at det er iberegnet børnetislkud, boligydelse, børnebidrag fra børnenes fader o.s.v..

  Altså det meste af det, penge som også lønmodtagere får ved siden af deres nettoløn.

  Hvis man tager den “rå” kontanthjælp til en enlig forsørger over 30, så er den på 14600 FØR skat og 13900 for enlige forsørgere under 30.

  Men de reelt fattige mennesker her i landet er enlige, ikkeforsørgende kontanthjælpsmodtagere på mellem 25 og 29 med ca 7000 i kontanthjælp før skat , dem over 30 med en sats på 10900 før skat, samboende folkepensionister uden formue, udbetalt ca 6500/md og samboende førtidspensionister.

  Like

 29. husk de har medregnet friplads til børnepasning,børnepenge,forhøjet børnepenge til enlige og penge fra anden forældre i hendes beløb
  Som naturligvis ikke medregnes i arbejderens beløb men som han/hun også kan få

  Derfor ser tallene så voldsomme ud

  Like

 30. Det er da fuldkommen langt ude at klage over at få 23500 udbetalt selvom hun har børn. Jeg fik vist 4000 udbetalt, da jeg var studerende og formåede at leve fint. Hun har godt nok børn men får næsten SEKS gange så meget udbetalt. Jeg har ikke noget imod at betale min topskat, men det her er fuldkommen langt ude.. Hvis hun lagde et ordenligt budget burde hun endda have råd til at tage på en lille ferie på skatteborgernes regning lol. De “ægte” fattige er de enlige mellem 25-29, folkepensionister og førtidspensionister, men sjovt nok er det den enlige mor der netto trækker lidt i underkanten af TRE HUNDREDE TUSINDE KRONER (+ sundhedsudgifter, evt. spildt uddannelse, offentlige services m.m.) ud af statskassen om året, som der bliver skrevet om.

  Like

  • Og som studerende skulle jeg selv betale bøer+ skolematerialer, transport, forholdsvist dyre boligforhold pga. mit studies lokation osv. og jeg har siden betalt min uddannelse og offentlig støtte mange gange tilbage til statskassen. Hun kan da bare flytte uden for byen, hvor der er billigere leje. Kontanthjælpen er et sikkerhedsnet, ikke en gavebod.

   Like

 31. Ja man må ikke sige sin mening
  Efterhånden ,for så bliver man, hængt ud af befolkningen.
  Så mit svar til dette er :
  Hvad der er synligt for folk ,er det man dømmes på, og hvad man ikke ved ,om en
  Gætter man sig til.
  Så når du har ,læst dette ,hvad ved du så, i
  Virkeligheden om en?
  Og det er kun en brøkdel af verden som
  Kan se virkeligheden for hvad den er frem for en selv.

  Like

 32. Føj for fanden, det er lige præcis den slags mentalitet vi skal have skåret fra. Hun er jo prima eksempel på en betændt samfundsnasser, uden respekt for familieværdien

  Like

  • Hvad i alverden er det for et sprog at bruge.? uanset hvor forkert det kan se ud, så kan man godt tale pænt og lade være med at hidse sig op her.!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s