S-politiker vil indføre tyrkiske tilstande på ældreområdet – I Tyrkiet er 43 % af de ældre ulykkelige

l-t

Der har været stor debat om den dårlige madkvalitet på de danske plejehjem. I den anledning har medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Lars Aslan Rasmussen, givet et interview til Berlingske. (Det er en betalingsartikel, men den kan læses gratis her).

I interviewet udtaler Lars Aslan bl.a:

Jeg har selv en far, der er fra Tyrkiet, og hvis der er noget, man kan lære af folk med indvandrerbaggrund, så er det, at man er væsentligt bedre til at tage sig af ældre mennesker, end vi er som danskere.

Jeg vil vove den påstand, at det er meget få ældre mennesker, der er ensomme i Tyrkiet og i mange indvandrerfamilier i forhold til, hvad der er blandt danskere. Vi har travlt med, hvilke værdier vi har, og ‘vi er så gode med ytringsfrihed og demokrati og højskolesange’. Men der er nogle ting, vi er dårlige til, og det er, at vi har rigtigt mange ensomme mennesker. Det er enormt sørgeligt. Der er Danmark blevet et koldt samfund på rigtigt mange måder.

Hvordan ser det så rent faktisk ud med livskvaliteten hos de ældre i Tyrkiet?
Ifølge den tyrkiske regerings egne tal er kun 56,8 % af de ældre lykkelige. Det må så betyde, at 43,2 % er ulykkelige. Desuden lever 18,3 % af de ældre i fattigdom. Og det er vel at mærke fattigdom efter tyrkisk målestok.

Berlingske kunne nemt have fundet frem til disse oplysninger og have konfronteret Lars Aslan med dem, men det valgte avisen ikke at gøre. I stedet lavede Berlingske et mikrofonholder-interview, hvor det socialdemokratiske folketingsmedlem med tyrkiske rødder – baseret på falske påstande – roser Tyrkiet og samtidig nedgør Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s