I Schweiz vrimler det med ekstreme muslimer – Den liberale myte om det schweiziske idealsamfund er punkteret

fltcb

I Danmark har flere liberale personligheder udråbt Schweiz som et idealsamfund. Især den nuværende danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), er begejstret for landet.
Han f.eks. fortalt, at han drømmer om et schweizisk Danmark. Ifølge Samuelsen har Schweiz lav skat, høj velfærd og har succes med at få indvandrere i arbejde.

Det er da også rigtigt, at Schweiz på mange områder klarer sig bedre end Danmark, men mht. indvandring slås Schweiz med store problemer.
I september skrev avisen 20 Minuten om islamist-sumpen i Basel, hvor det vrimler med terrormistænkte muslimer. Magasinet Watson gik lidt mere i detaljer i sin september-artikel. Islamist-netværket i Basel er vokset kontinuerligt i mange år.

 

I dag kunne den tyske tv-station ZDF i dette indslag afsløre, at manden bag terroren i Berlin, Anis Amri, adskillige gange har rejst ind i Schweiz. Meget tyder på, at han her har anskaffet sig det våben, hvormed han dræbte den polske lastbilchauffør. Ifølge ZDF findes der ekstreme muslimske grupper i flere schweiziske byer. Forbindelsen mellem Anis Amri og disse grupper bliver nu efterforsket af de schweiziske myndigheder.

Man må derfor konstatere, at den liberale myte om det schweiziske idealsamfund er punkteret. Et lavt skattetryk er ikke et vidundermiddel, der kan løse alle problemer, hvilket Samuelsen og co. ellers kraftigt har antydet.
Den muslimske trussel skal tages yderst alvorligt, men vores udenrigsminister er desværre langt mere bekymret for populismen. Han bliver vist aldrig klogere.

One thought on “I Schweiz vrimler det med ekstreme muslimer – Den liberale myte om det schweiziske idealsamfund er punkteret

  1. Holger Danske 15. januar 2017 / 15:11

    Det var meget sørgeligt at erfare, at også Schweiz har det lort inden for sine grænser.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s