Regeringen, S og DF smadrer dansk økonomi for at blive genvalgt

Boligskat

For lidt over en måned siden udtalte finansminister Kristian Jensen, at Danmark vil få underskud i 40 år. Fra 2025 til 2065 vil der være underskud på hver eneste finanslov.
Ca. to uger senere fortalte finansministeren, at ikke-vestlige indvandrere koster statskassen 33 mia. kr. netto hvert eneste år. Langt de fleste af de 33 mia. skyldes personer med oprindelse i muslimske lande.

Derudover har Danmark en statsgæld på 465 mia. kr. Den statsgæld vil selvfølgelig blive forøget voldsomt, hvis Danmark får underskud i 40 år i træk.

Det er selvsagt yderst alvorlige nyheder for dansk økonomi. Hvad gør Folketingets flertal så ved det?

Man aftaler at bruge 20 mia. kr. på ufinansierede skattelettelser til boligejerne. Partierne bag aftalen – regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale – siger, at de 20 mia. kommer fra det økonomiske råderum. Partierne fremstiller det som om, at der er masser af penge i statskassen.
Men det er manipulation og vildledning af vælgerne. Finansministeren har jo fortalt os, at Danmark får underskud i 40 år i træk. Så der er slet ikke nogen penge i kassen. Tværtimod.

Finansierede skattelettelser

Personligt er jeg stor tilhænger af skattelettelser; også til boligejerne. Men skattelettelser skal være finansierede. Pengene bør findes således:

  • Udvis alle udlændinge, der modtager danske overførselsindkomster (SU er undtaget)
  • Indfør minusvækst i det offentlige forbrug
  • Skær i overførselsindkomsterne til danske statsborgere

På den måde kan man nemt finde over 100 mia. kr. til skattelettelser og samtidig få overskud på finansloven, så Danmark kan reducere statsgælden.

Bange politikere

Regeringen, S, R og DF gør imidlertid det stik modsatte:
De bliver ved med at bruge kæmpestore milliardbeløb på muslimske indvandrere og på eksorbitante offentlige udgifter. Disse udgifter bliver jo vedtaget hvert eneste år via finansloven. Regeringen og DF har gjort med de seneste to finanslove. S og R gjorde det, da var i regering.

Disse partier bryster sig ofte af at være økonomisk ansvarlige. I virkeligheden tør de ikke tage de hårde, men yderst nødvendige beslutninger. Politikerne er nemlig bange for ikke at blive genvalgt. De vil hellere smadre dansk økonomi end at risikere en fyreseddel fra vælgerne.

One thought on “Regeringen, S og DF smadrer dansk økonomi for at blive genvalgt

  1. M.S. Carstens 3. maj 2017 / 16:12

    Der burde ikke være e´n eneste skattelettelse, før alle udlændinge, der modtager danske overførselsindkomster er udsendt af landet og al muslimsk tilvandring er lukket.
    Det er jo ikke “bare” de 33 milliarder det koster, der er nok yderligere 33 milliarder i følgeomkostninger og så længe danskerne vil det, så må der betales for det ønskede.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s