Bilbrande i Danmark: Brandvæsenet er i år rykket ud 1.042 gange

14735509-qwefv

TV 2 skriver i dag i en kort notits, at op mod fire biler i nat blev sat i brand i Københavns Nordvestkvarter. Men som sædvanlig er det kun en meget lille del af bilbrandene, som medierne beretter om.

Hjemmesiden danmark-i-brand.online fører statistik over de mange udrykninger, som brandvæsenet foretager ifm. bilbrande. 1.042 udrykninger er det foreløbig blevet til i 2017. Det er en stigning på 21 procent ift. samme tidspunkt sidste år.
Ydermere er tallet på 1.042 kun antallet af udrykninger. Antallet af bilafbrændinger er langt højere. Det nøjagtige tal kendes ikke.

Hvem står så bag alle disse bilafbrændinger?
Det vides ikke med sikkerhed.  Det er nemlig meget sjældent, at politiet anholder nogen for at brænde biler af. Når det så endelig sker, så er gerningsmanden som regel af ikke-vestlig oprindelse. F.eks. i dette eksempel fra sidste år.
En forsker har analyseret bilbrande i Sverige. Her er det ofte unge mænd med anden etnisk baggrund fra udsatte boligområder, der udfører disse kriminelle handlinger,

I Danmark synes billedet at være det samme. Bilbrandene foretages næsten altid i eller tæt på boligområder, der har en høj andel af beboere fra ikke-vestlige lande.

One thought on “Bilbrande i Danmark: Brandvæsenet er i år rykket ud 1.042 gange

  1. M.S. Carstens 29. august 2017 / 22:51

    Hvorfor er det altid menig mands bil det går ud over?
    Hvis gerningsmændene er dem, som jeg tror, så er de sq nogle krystere, når de end ikke formår, at komme i nærheden af ministerbilerne.
    Men iSlammet er jo heller ikke ligefrem kendt for, at få ørene i maskineriet, da de er få feje, at de “kun” slår på dem, som ikke må/kan forsvare sig :(((

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s