Thulesen Dahl: Jeg vil i regering med Løkke som statsminister

315952_16_9_large_25

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har givet et interview til Berlingske. Her udtaler han bl.a:

Hvis vi har en opbakning ved næste valg, der svarer til, at vi har cirka en femtedel af vælgerne bag os, og vi er en del af et flertal, vil jeg synes, det er helt naturligt, at Dansk Folkeparti ender som regeringsparti. Og når man ser på de andre partier, forstår jeg godt, at der er nogen, der synes, det er mere logisk, at det mere vil kunne blive et regeringssamarbejde med Venstre end med f.eks. Liberal Alliance, som på den økonomiske politik trækker i en væsentlig anden retning end os.

DF skal ifølge Thulesen Dahl være regeringsparti, men ikke statsministerparti, så DF-formanden vil altså i regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Det mest interessante ved interviewet er, at Thulesen Dahl ikke stiller et eneste krav om udlændingestramninger for at gå i regering. Han nævner faktisk slet ikke udlændingepolitikken. DF-formanden bruger derimod meget tid på at fortælle, at han er helt uenig i Liberal Alliances økonomiske politik og derfor kun vil indgå i et regeringssamarbejde med Venstre.

Hvis Venstre er klar til at føre en rødere økonomisk politik efter næste valg, så er Thulesen Dahl klar til at gå i regering med Lars Løkke som statsminister.
Udlændingepolitikken er underordnet.

Reklamer

8 thoughts on “Thulesen Dahl: Jeg vil i regering med Løkke som statsminister

 1. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 14. september 2017 / 10:53

  Det mest sandsynlige udfald af det kommende folketingsvalg er jo, at Venstre får en gevaldig nedtur i vælgeropbakningen. Og bliver i sagens natur ikke et regeringsledende parti.
  Det må derfor forudses at Venstre skal i gang med et opslidende formandsopgør og med efterfølgende udmanøvrering af de skabsradikale i partiet.
  Alternativet er en fortsættelse med Lars Løkke Rasmussen, hvilket blot vil medføre yderligere vælgerflugt for partiet.
  Venstre stod fx til 60 mandater i juni 2012 og er nu nede på omkring det halve. Med den hastighed i vælgerflugten fremover er der jo næppe noget større Venstre, når folketingsvalget afholdes – vel næppe over 15 mandater.
  Udviklingen kan jo sammenlignes med Det Konservative Folkeparti. Og det er nedad og nedad.

  DF har i princippet intet reelt opnået på flygtninge-/integrationsområdet. Det er jo kun blevet til lidt symbolpolitik uden nævneværdig effekt, hvis nogen overhovedet.
  DF har skuffet fælt, når man tager den enorme fremgang i betragtning som partiet opnåede i 2015.
  Mon ikke DF derfor må nøjes med 14-15% vælgeropbakning til det kommende folketingsvalg?

  Hvis der skal ske reelle ændringer kræver det et jordskredsvalg II, hvor Nye Borgerlige stormer ind i folketinget med et fornuftigt antal mandater.

  Alternativet er jo en Socialdemokratisk ledet mindretalsregering støttet af et underdrejet Venstre og et tandløst DF. Resultatet bliver så “endnu mere af det samme”!

  Og er det – dét vælgerne vil have?

  Like

  • M.S. Carstens 14. september 2017 / 21:17

   Jeg læste, i JP
   http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9866302/kritik-af-vennerne-er-ildeset/
   om NB’s “reelle” vilje til, at vælte en regering og det lød faktisk som den varme luft, vi allerede er bekendt med, så jeg håber fortsat, at Dansk Samling kommer med ind på stemmesedlen, for de er vist de eneste, der kan, vil og tør sætte absolutte ultimative krav, da de netop ikke er “købt og betalt”, til at håndhæve taburetternes klæbrige substans.

   Men ellers er jeg meget enig med dig, Ole K. Ersgaard, og takker for dine mange gode kommenterer, både her og andre steder, hvor jeg læser med.

   Like

  • M.S. Carstens 14. september 2017 / 21:22

   Ps.
   mange af DF’s vælgere frygter NB, hvor DS kan være mere til den brede befolkning, som ikke lige ligger i liga med de borgerlige, men blev dybt skuffet over DF.

   Like

  • jette laustsen true 15. september 2017 / 21:51

   Det er da noget af en påstand ! At DF reelt intet har opnået. Det har de – naturligvis har du sat dig ind i stramningerne – mange små ting, men alt i alt godt arbejde. At vor grænse er under en smule kontrol kan vi takke DF for – der skal blot fuld kontrol over den, døgnet rundt – fra øst – vest. De mange forslag DF i årevis har fremlagt i FT er blevet stemt ned – men de kæmper fortsat. Asylstop, returnering af kriminelle, flest muligt sendes retur. Kvoteflygtninge – og så stop ! EU en forvokset kvælerslange, der lever eget liv – og stikker ordrer ud. Det har vi ikke brug for – helt imod et ønsket nærdemokrati. Om NB stormer ind, tror jeg nu ikke. Men det vil vise sig. Mht flygtninge,migranter,integrationspolitik så kunne NB jo passende støtte op om DF – i virkeligheden ønsker de hvad det angår nærmest det samme. Men NB har travlt med at nedgøre DF – det er da tosset ! Om DF frygter NB ? Eller er det omvendt ? Dette er vist en god omgang NB-propaganda ! Desværre kommer Dansk S. næppe ind – men vi kan jo spå og spå !

   Like

   • M.S. Carstens 15. september 2017 / 22:41

    Netop, at DF og NB allerede nu ser sig som konkurrenter viser, at de begge stiler efter taburetterne, frem for logik og fornuftigt samarbejde. Begge går de efter magt/prestige/fed skattebetalt CV.
    DF sidder på sit, vor NB nok har flere sponsorkroner på kontoen fra deres, mens DS fortsat kæmper en strid kamp UDENFOR finansernes bevågenhed.

    Like

   • Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 5. oktober 2017 / 14:25

    Jette Laustsen Tue:
    DF var støtteparti for V+C i perioden 2001-11 og igen for V fra medio 2015 (og for VLAK fra ultimo 2016+).
    Er der i denne periode kommet færre eller flere asylansøgere/migranter fra Mellemøsten/Afrika til Danmark sammenlignet med de forudgående 12-13 år?
    Jeg behøver næppe besvare spørgsmålet.

    Er antallet af personer fra et par håndfulde muslimske oprindelseslande, der har tilrettelagt deres tilværelse baseret på livslang offentlig forsørgelse blevet større el. mindre i ovennævnte periode?
    Jeg behøver næppe besvare spørgsmålet.

    DF har taget til takke med en lille luns kød i ny og næ.

    Lad os kigge på fx “grænsekontrol light”:
    Det er jo indbegrebet af symbolpolitik uden nævneværdig effekt, hvis nogen overhovedet.
    DF hævder frejdigt, at der fx er stoppet lidt over 4.300 illegale indvandrere i indeværende år. Til sammenligning har Rockwool Fondens Forskningsenhed estimeret, at der p.t. opholder sig 20.000 i Danmark. Og de skal jo leve af et eller andet – fx kriminalitet.
    Den skabsradikale regering og DF taler slet ikke om dette problem.
    Og hvorfor mon?
    Men det bliver større og større.

    DF har slet, slet ikke fået noget egentligt ud af sin imponerende fremgang v/folketingsvalget i 2015 og mange vælgere mener da også, at partiet har skuffet fælt.
    Og mon ikke det vil ses til det kommende folketingsvalg?

    Hvis DF havde anvendt sin styrke og sat tommelskruerne på den ministerglade regering – ved fx at kræve 3 tunge og ultimative krav gennemført, mon så ikke de var blevet accepteret?
    I modsat fald ville DF jo have stået stærkt, hvis det havde udløst et valg.

    Like

 2. M.S. Carstens 15. september 2017 / 22:27

  Måske OT, men:
  Hvor er vore reelle kæmpere for Danmark?
  Og hvornår/hvordan starter opdragelsen af vore efterkommere?
  Islammet må gerne indoktrinere deres, selv før skole alderen, men hvis vi giver vore efterkommere ret, i deres, tidlige, åsyn for sagen, så ???

  Må jeg her, i beskedenhed, henvise til mit skriv 9446 på:
  http://www.uriasposten.net/nye-tips#comment-4941649

  Ja, jeg efterlyser opbakning (ikke kaffelattesnak) til vore egne efterkommere, frem for pædagogisk knæfald for iSlammet, for hvis vi ikke må tale klartekst til vore egne efterkommere, hvordan skal vi da få efterkommere, der vil, tør og kan kæmpe for Danmark?

  Jeg håber på, at dette, vigtige skridt for i fremtiden for Danmark, meget snart bliver italesat/bragt op på højeste islamkritikkeres tema ?
  Det er, trods alt, vore børn og børnebørn der skal klædes på, til den fremtid vi har været med til at byde dem.

  Like

 3. Allan Gorm Larsen 24. september 2017 / 21:56

  De eneste mandfolk, jeg desværre kan øjne i DF i øjeblikket er Martin Henriksen og Kenneth Kristensen Berth.
  De øvrige, inkl. Thulesen Dahl er for “runde og bløde” til, rigtigt at kunne udrette noget.
  Nej, der skal skrappere midler til hvis det skal batte noget. Dansk Samling kan være en mulighed.
  Hvad vil DF i en regering med de EU begejstrede Venstrefolk?. DF burde hellere melde sig blandt EU modstanderne.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s