I København er volden fordoblet – Nu bliver 500 voldssager syltet

bande2-615-2

I København er antallet af voldsanmeldelser mere end fordoblet på fire år. Det viser tal fra Danmarks Statistik:

Diagram_-_2017-09-18_09.50.17

Nu bliver 500 voldssager i hovedstaden syltet. Det fortæller Radio24syv.
Københavns Politi vil ikke udtale sig om sagen. Ifølge en tillidsmand for de menige betjente er det opgaver som grænsekontrol, bevogtning af terrormål og bandekrigen på Nørrebro, der er medvirkende til, at voldssagerne ikke bliver efterforsket.

Det er dog ikke hele sandheden. Som tallene fra Danmarks Statistik viser, så er volden steget kraftigt i København. Samtidig er der færre betjente til at forhindre og efterforske volden. Der er i dag kun 6.000 af landets politifolk til rådighed til de klassiske kerneopgaver. Det er omkring 2.500 færre end i 2011, og 1.000 færre end i 2013.

Mere vold og færre betjente. Det betyder selvfølgelig, at politiet tvinges til at nedprioritere nogle af voldssagerne. Men det vil hverken politiledelsen eller regeringen indrømme.

PS:
I 2016 var 75,1 procent af de fremstillede personer i Københavns Byret og Retten på Frederiksberg udlændinge. Det viser tal fra Københavns Politi.

3 thoughts on “I København er volden fordoblet – Nu bliver 500 voldssager syltet

  1. Allan Gorm Larsen 24. september 2017 / 21:39

    Jeg ved godt at en del mennesker synes at det er umenneskeligt at sætte militæret til at bevogte “grænserne”, men det er den eneste måde, hvorpå der kan frigøres tilstrækkeligt mange betjente til andre opgaver. Jeg ser også gerne soldater til at patruljere i gaderne. Jeg vil, på ingen måde tage anstød af dette. jeg tror ikke at man behøver at være bange for dette, med mindre at man har noget på samvittigheden.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s