Regeringen er vild med konventionerne: Derfor falder ghettopakken fra hinanden

asset.dr

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, justitsminister Søren Pape Poulsen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har gentagne gange fortalt, at Danmark har stor gavn af konventionerne. Se f.eks. Inger Støjbergs udtalelser her.

Nu spænder konventionerne imidlertid ben for regeringens højt opreklamerede ghettopakke. Et af hovedelementerne i pakken er, at visse former for kriminalitet begået i ghettoområder skal medføre dobbelt straf.
Men denne dobbelte straf er i strid med menneskerettighedskonventionen og FN’s konvention mod racediskrimination. Det vurderer professor ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet, Kirsten Ketscher.

Det bliver ekstremt pinligt for regeringen, hvis de danske domstole kommer til den samme konklusion som juraprofessoren. Så bliver regeringen nemlig nødt til at skrotte den dobbelte straf.

Lars Løkke og co. har muligvis kalkuleret med, at domstolene ikke kan nå at afsige dom i sagen før efter næste folketingsvalg. På den måde kan regeringen gå til valg på, at den “udfordrer konventionerne”. Det ydmygende tilbagetog vil så først følge efter valget. Hvis altså Løkke-regeringen overhovedet bliver genvalgt.

Regeringen kunne nemt løse problematikken ved at trække Danmark ud af konventionerne, men det nægter topministrene hårdnakket at gøre.
Justitsministeren kan i øvrigt ikke svare på, hvilke former for kriminalitet der skal give dobbelt straf. Det gør bare det hele endnu mere pinligt.

4 thoughts on “Regeringen er vild med konventionerne: Derfor falder ghettopakken fra hinanden

 1. Kim Kaos 26. februar 2018 / 14:47

  Selvfølgelig skal man straffe forskelligt alt efter hvor man bor:

  Straffen for skattesnyd skal hæves til det dobbelte hvis man bor i whisky-bæltet.

  Straffen for spritkørsel fordobles hvis man er konservativ og er man venstremand så tæller det dobbelt når man nappes bag rattet med narko i blodet.

  Helt seriøst så er det på tide man kikker på de forskellige straffe og mange kan godt tåle en seriøs stramning – f.eks. er straffen for vold og voldtægt latterlig lav – men man kan sgu ikke begynde at straffe folk forskelligt og efter hvor de bor.

  Like

  • M.S. Carstens 26. februar 2018 / 23:08

   Turde man tilføje, at politikkere på Tinget skulle straffes dobbelt for at overtræde lovene?
   Eller at regeringsbærende politikkere bør straffes 3-dobbelt +++ (også med tilbagevirkende kraft !) for overhovedet at tillade vore kommende bødler (iSlammet) fri indrejse, kost, logi, formering og ALT hvad de kan begære, på danskernes skattepligtige tvang?

   Like

 2. M.S. Carstens 26. februar 2018 / 23:27

  Ja, de (alle fra rød til blå) blæser sig op og ser ud som …,
  velvidende at konventionerne redder dem/deres egocentriske virke og netop derfor er der ingen af dem, der seriøst vil arbejde for, at Danmark træder ud af diverse konventioner, som reelt skader os mere end de gavner.
  ……
  Tænk engang, Danmark har underskrevet handicapkonventionen, men den er der derimod ikke mange der kender/interesserer sig for, og da slet ikke dem, som længst skulle have implementeret den i deres daglige arbejde for og under serviceloven.
  – i altfald ikke over for menig gammeldansk borger, uden klan-netværk 😦

  Like

 3. Allan Gorm Larsen 6. marts 2018 / 22:33

  Konventionerne og min bare——-.
  Jeg tror ikke en døjt på virkningerne. Regeringen er simpelthen for langt ude på utopiens overdrev.
  EU skal nok spænde ben for denne såkaldte plan, og så løber alt bare ud i sandet, som sædvanligt.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s