Pernille Vermund: »DF har været med til at godkende 66 islamiske trossamfund«

16080473-pernille-vermund

OBS: Artiklen er fra 2018

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har på Facebook lavet et opslag, hvor hun linker til en artikel fra BT. I BT beskrives det, at Nye Borgerlige vil stoppe politikernes støtte til udbredelsen af islam.

I Facebook-opslagets kommentarspor kommer Pernille Vermund med følgende oplysning:

Politikernes_støtte_til_udbredelsen_af_islam..._-_Pernille_Vermund_-_2018-05-14_08.25.21

Vermunds udtalelse er korrekt. DF har rent faktisk stemt ja til, at 66 muslimske menigheder skal være godkendt i Danmark.
Her er linket til det lovforslag, som Vermund fremlægger som dokumentation: http://www.ft.dk/samling/20171/lovforslag/L19/index.htm

Kirkeministeriet beskriver lovforslaget således:

Formålet med lovforslaget er at samle og tydeliggøre, hvilke rettigheder og pligter der gælder for de mange andre trossamfund end folkekirken.
Med lovforslaget vil trossamfund, der allerede er anerkendte eller godkendte efter nugældende regler, fortsat være anerkendte efter lovforslagets anerkendelsesbetingelser.

Alle partier undtagen Enhedslisten stemte for lovforslaget (Nye Borgerlige sad ikke i Folketinget på daværende tidspunkt). DF har altså stemt ja til, at de muslimske trossamfund inkl. menigheder, der var godkendt pr. 04-10-2017, fortsat skal være anerkendt.
Her er linket ang. antallet på 66 muslimske menigheder: https://www.religion.dk/viden/medlemmer-af-muslimske-menigheder-anno-2011

Det bliver interessant at se, om DF tør kommentere disse fakta. Det bliver ligeledes interessant at se, hvordan Nye Borgerlige vil bruge oplysningerne i den kommende folketingsvalgkamp.

Opdatering:

To folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Christian Langballe og Martin Henriksen, beskylder nu Pernille Vermund for fake news ang. DF’s anerkendelse af de 66 muslimske menigheder. Se her og her.

Vermund har svaret på beskyldningerne:

tw

9 thoughts on “Pernille Vermund: »DF har været med til at godkende 66 islamiske trossamfund«

 1. Jette Laustsen 14. maj 2018 / 10:50

  PV siger så meget ! Ja, Vi skal absolut ikke have vort land islamiseret.

  Siden DF.s start har partiet forsøgt at få os til at indse, at vort folkestyre, vort demokrati ikke kan samles som et puslespil med islam, sharia. Vort land bygger på kristne værdier, på frihed. Ligestilling mellem mænd og kvinder.

  Ideen om et multikulturelt samfund har været et flop, et drømmescenarie.
  At alt for få efterhånden ikke kan eller vil indse, indrømme det, fører os ud på “tynd is”.

  En lov-ideologi med had mod anderledes tænkende-troende må vi lukke dørene for !

  At diverse embedsmænd, borgmestre, biskopper,kommuner er så “tamme” og lader stå til, når vor jord tillader moskeer, koranskoler, “no-go-zoner”, pengehvidvaskning, mv er skræmmende.

  DF har siden partiets start forsøgt at slå bremserne i.

  Det har de fået mudderkast, racist-råb,hadske bemærkninger for. Overfald og dermed behov for personlig beskyttelse.

  Uhyrligt.

  DF har imidlertid fået mange sager igennem i FT – men med manglende mandater er de alt for ofte blevet nedstemt.

  At gå på kompromis har derfor også været en nødvendighed for at kunne gøre vigtig DF-politik gældende.

  Ultimative krav kommer man ikke langt med. Alt har en pris, selvom man ikke bryder sig om det. Balancegang er vigtig.

  Vi har fået en midlertidig grænsekontrol. At gøre den varig og bedre synes at være indlysende.

  Ligeledes indlysende og nødvendigt at tilbagesende flest mulige muslimske asylanter. Enten til hjemområder eller til beskyttede lejre. Ikke lejre her – men der !

  At vi bevarer vort demokrati – vort nærdemokrati er en af DF.s kerneværdier. Ikke det “storeuropa”, vore regeringer stræber efter.
  Vi bliver jo “kvalt” i EU.s fangarme !

  At NB forsøger at nedgøre DF.s indsats som var de “dovnet”, mv er useriøst. Er indvandreproblemerne store og vigtige nok, må man på det område støtte hinanden.

  Man kan undre sig over at PV ikke langt tidligere som politiker for konservative har slået til lyd for, at vi skal give agt !

  Også som privatperson.

  Det lader vi ligge; men håber på at DF kan få den støtte, der skal til i udlændinge-politikken/asylpolitikken for at få Regeringens integrationspolitik blokeret.

  De EU-glade må i mindretal, så muligheden for udtrækning er til stede.

  Det er også meget op til den danske vælgerskare at erkende, man altid må kæmpe for sin frihed !

  MVH

  Like

  • M.S. Carstens 15. maj 2018 / 23:15

   Bare lige en indskydelse til ” vort nærdemokrati er en af DF.s kerneværdier.”

   Tak, det har jeg mærket, som handicappet i Thisted Kommune, med en DFér som socialudvalgsformand, der fratog handicappede med behov for personlig pleje, enhver form for selv at kunne vælge udbyder/ansætte egen hjælp/BPA, hvorfor den enkelte handicappede nu er tvangsindlagt under den kommunale hjemmepleje ( i øvrigt et anarki der her langt overgår “Livets gang i lidenlund”)
   Tillige med, at selvsamme og eller borgmester affærdigede en sagsbehandlingsklage gennem kommunaldirektøren, der fra ende til anden var/er baseret på dikterede udsagn og ABSOLUT og BEVISELIGT mangel på evidens.

   JEG KÆMPER fortsat for at iSlammet skal UD af Danmark og for at lands egne handicappede skal have retssikkerhed iht. både Danmarks love og handicapkonventionen, derfor er der pt kun NB at stemme på til næste valg!

   Like

   • M.S. Carstens 16. maj 2018 / 23:11

    Ps.
    Dermed ikke “kun” handicappede, men også alle syge i arbejdsalder og alle svage ældre i eget hjem!

    Like

   • djankodk 18. maj 2018 / 11:15

    For det første er formanden for Social.- og Sundhedsudvalget i Thisted kommune en socialdemokrat ved navn Ida Pedersen.
    Samtidig sidder der ingen formænd der udelukkende har magt til selv at lave afgørelser. Forslag skal behandles og afstemmes.

    Så dit forsøg på at ramme DF er mislykkedes.

    Og ydre mere. Såfremt du stemmer på NB så forværre du i allerhøjeste grad din egen situation. Pernille Vermunds sociale politik er gammel konservativ, og det vil sige, at kan du klare dig selv så skal du uden hjælp fra det offentlige.

    Like

 2. djankodk 14. maj 2018 / 18:51

  DF har som sådan ikke givet accept af de muslimske samfund, men har godkendt at de muslimske samfund kan registreres.

  Ikke helt det samme!

  Like

 3. Allan Gorm Larsen. 15. maj 2018 / 18:34

  Hvis dette er sandt, så har DF et forklarings problem. Utroligt, men DF har, desværre, ved tidligere lejligheder dummet sig.

  Like

  • M.S. Carstens 15. maj 2018 / 23:21

   Ja, man kan fristes til at sige, at DF OGSÅ sælger danskerne, for selv at kunne beholde taburetterne 😦

   Like

 4. djankodk 18. maj 2018 / 11:12

  Fra Christian Langballes DF, facebook side

  Fake News, Pernille Vermund!

  Jeg tror, at jeg kunne blive enig med Pernille Vermund om rigtig mange ting, men det irriterer mig, når hun løber med en halv vind om noget, som hun ikke har forstand på eller har sat sig ind i. Det er simpelthen totalt gak, når hun postulerer, at DF har været med til at godkende 66 islamiske trossamfund. Det ville vi ALDRIG gøre – selv hvis vi kunne! Når jeg tænker på, hvad jeg igennem tiden har sagt om islam – også dengang før 2015, hvor Pernille Vermund var konservativ og ikke mælede et kritisk ord offentlig om islam og indvandring. Nå, men til sagen. Det er kirkeministeriet – og ikke folketinget- som godkender trossamfund, og det har kirkeministeriet gjort i en menneskealder. Den pågældende lov, som Pernille Vermund refererer til, handler om, at kirkeministeriet nu kan fjerne godkendelsen igen, hvis trossamfundene forbryder sig imod imamlovene. Det har faktisk været sådan, at når kirkeministeriet først havde godkendt et trossamfund, så kunne godkendelsen IKKE fjernes igen. Det har vi i DF fået lavet om, ja, det var faktisk vores ide. Loven, som Pernille Vermund refererer til, er et led i de stramninger, som vi fik indført med imamlovene. Det lyder nærmest som en vittighed, at hun får det til at handle om, at vi i DF sidder og godkender islamiske trossamfund. Fake News, Pernille Vermund.

  Like

  • Danielle 19. juli 2018 / 18:48

   DF,må være det vi kalder vendekåber.
   Dem kan vi godt undvære.
   Ligesom LA og de liberale.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s