S: Vi vil gøre bilerne dyrere sammen med DF

mfkd

Socialdemokratiet har retorisk overbudt regeringen i forhold til miljø- og klimapolitikken. Men kun retorisk. Partiets grønne plan er nemlig underfinansieret med 3,5 milliarder kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, vil ikke fremlægge en konkret finansiering for de manglende milliarder, men han peger på tre punkter, hvor der muligvis kan findes nogle penge:

 • Drop nedsættelsen af elafgiften
 • En hurtigere indfasning af pso-aftalen
 • Gør bilerne dyrere sammen med DF

Her er citatet fra Jyllands-Posten ang. bilerne:

Et andet forslag fra Socialdemokratiet er at gøre bilerne dyrere, som S og DF i samklang med et flertal uden om regeringen var tæt på at vedtage onsdag.
»Vi har peget på det provenu, der er fra aftalen om registreringsafgiften,« lyder det i Joels formulering.

Øvelsen handler kort fortalt om, at bilkøbere skal kompenseres mindre, end regeringen har foreslået, når nye EU-regler for udregning af køretøjers brændstofforbrug træder i kraft næste år. Det ville betyde, at bilisterne i 2021 skal have 430 mio. kr. ekstra op af lommen. Dansk Folkeparti såede dog senere samme onsdag usikkerhed om denne delfinansiering.

Min kommentar:

Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, så vil der sandsynligvis komme en lang række skatte- og afgiftsforhøjelser. Socialdemokratiet vil ikke bare bruge flere milliarder på miljø- og klimapolitikken. Partiet vil også give lønforhøjelse til arbejdsløse muslimer.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har for nylig udtalt, at Socialdemokratiet skal have mere magt efter næste valg. DF vil derfor være villige til at stemme for nogle af skatte- og afgiftsstigningerne. De dyrere biler er bare begyndelsen.

2 thoughts on “S: Vi vil gøre bilerne dyrere sammen med DF

 1. En rigtig dansker 4. juni 2018 / 18:41

  DF og Socialdemokratiet vil lynhurtigt blive en yderst trættende kombination.
  Dyrere afgifter på biler vil automatisk forsinke udskiftningen af den
  forældede bilpark i Danmark.
  Det er for mig totalt ubegribeligt, hvorfor Pia Kjærsgaard valgte Kristian Thulesen som sin efterfølger….Dansk Folkeparti har mistet sin integritet og sit nationale fundament. Man sælger gerne sin sjæl, sin stolthed og sin realitetssans for et par ekstra taburetter på Borgen.

  Ud med inkompetente eksotiske individer, ud med løgnagtige eksotiske individer, forbyd islam og lad os dog komme ud af EU PROMPTE!

  Jeg tror desværre, at der kun er Nye Borgerlige tilbage som “muligvis vil danskerne det bedste”.
  Desværre er de ikke særligt kendte og de har lang vej…endnu.

  Liked by 1 person

  • M.S. Carstens 4. juni 2018 / 23:20

   Ja,
   og i Thisted Kommune, med en DFer som socialudvalgsformand, har man frataget AL form for handicappedes (og ældres) frie valg omkring personlig pleje/hjælp.

   DF er en nitte!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s