Har Thulesen Dahl indgået en aftale om at frede Mette Frederiksen, hvis hun bliver statsminister?

https://bdk.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_1500x/image/80/801087/16344308-mette-frederiksen-og-kristian-thulsesen-dahl.jpg

Socialdemokratiet går til valg på at danne en regering uden deltagelse af De Radikale efter næste valg. De Radikale har svaret igen med at udtale, at de nu ikke længere vil være støtteparti for en socialdemokratisk regering.

Mette Frederiksen har selvfølgelig forudset den melding fra Morten Østergaard, inden hun droppede De Radikale. Men hvorfor droppede hun dem, når rød blok ikke kan opnå flertal uden De Radikales mandater?

Børsens politiske kommentator, Helle Ib, har muligvis givet svaret. For en måned siden skrev hun i denne analyse om, hvad der kan ske, hvis rød blok får flertal efter næste valg:

(…) Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl har en nøgle. Afhængigt af øjnene, der ser, kan den skabe opstandelse eller låse op for fastlåste fronter: Thulesen Dahl kan stille i udsigt, at DF ikke vil vælte Mette Frederiksen, så længe en ny S-ledet regering holder sig på udlændingepolitikkens smalle stramme sti. (…)

Ovenstående er indtil videre et scenarium, som er blevet drøftet over længere tid i en række partier. Også i DF, hvor det dog endnu er uklart, hvordan Thulesen Dahl vil spille sine kort efter valget. En del ubekendte, bl.a. om der i det daglige kan dannes et S-SF-DF-flertal, kan spille ind.

Ingen forestiller sig, at DF løber fra budskabet om at pege på en V-statsminister ved det kommende valg. Men i tilfælde af rødt flertal vil det næppe være en uoverkommelig udfordring for Thulesen Dahl at fortælle sine vælgere, at han i en periode vil sikre landet imod udlændingepolitiske lempelser og agter at fortsætte den linje, han med stor effekt har udfoldet siden 2015 med DF-S-dominans over den førte politik.

Meget tyder på, at Kristian Thulesen Dahl nu har forsikret Mette Frederiksen om, at han ikke vil vælte hende, hvis hun bliver statsminister. Ellers ville S-formanden næppe have smadret forholdet til De Radikale på denne meget offentlige og brutale måde.

Det løfte fra Thulesen Dahl vil i givet fald være risikabelt for DF, selvom Helle Ib mener det modsatte.

Der kommer for det første ingen reelle stramninger af udlændingepolitikken med Mette Frederiksen som statsminister.
Hun vil overholde alle konventioner og EU-regler. Derudover er der problemerne med Angela Merkel. Den tyske kansler vil blive rasende, hvis Socialdemokratiet lukker den dansk-tyske grænse for asylansøgere, sådan som Mette Frederiksen har lovet. Ydermere vil dansk erhvervsliv himle op om Danmarks forværrede anseelse og de dermed medfølgende tab af eksport. Al den ballade vil Mette Frederiksen undgå.

Det bedste, DF kan opnå under den socialdemokratiske regering, vil derfor være, at den nuværende udlændingepolitik bliver fastfrosset. Det er næppe noget, der vil vække jubel hos DF’s vælgere

For det andet får S og DF ikke 90 mandater tilsammen, så derfor skal S og DF vedtage finanslove og andre vigtige tiltag sammen med yderligere et eller to partier fra rød blok. Thulesen Dahl og Mette Frederiksen håber uden tvivl på, at SF kan levere de afgørende mandater, men det er langt fra sikkert. Derfor kan det blive nødvendigt at lave aftaler med enten Enhedslisten eller Alternativet. Det vil heller ikke blive populært hos DF-vælgerne.

Thulsesen Dahl vil gerne have den magt, som De Radikale historisk har haft. Det kan dog få den konsekvens, at DF’s mandattal skrumper ind til det niveau, som De Radikale historisk har haft.

2 thoughts on “Har Thulesen Dahl indgået en aftale om at frede Mette Frederiksen, hvis hun bliver statsminister?

 1. M.S. Carstens 5. juni 2018 / 22:43

  Alle som en, forsøger de nu at redde deres taburet/skattebetalt livsydelse;
  Lad os få dem UD og nye ind, inden der kommer endnu flere baghåndsaftaler på bordet efter næste valg!

  Like

 2. En rigtig dansker 6. juni 2018 / 09:56

  Det største problem er at mange stemmer efter traditioner. En holdningsændring sker generelt først, når man personligt har den negative konsekvens inde på livet. Indtil folket realisere at studehandlerne og den førte røde politik generelt ikke gavner dem, vil de fortsat stemme på de ‘traditionelle’ partier. På et tidspunkt skal bøtten dog nok vende – enten p.g.a den stadig større indflydelse fra islams lange og klamme arm, de konstant stigende afgifter eller den kontinuerlige forsømmelse af vores egne svage i samfundet. Spørgsmålet er bare, hvor de danske borgeres grænse for ‘økonomisk smerte’ og ‘selvsvings-tolerance’ går.

  ————————————
  Min søster havde forresten en ‘episode’ i går. Ganske harm ringede hun til mig og fortalte om den. Min søster bor i Næstved og var sammen med hendes to børn i Bilka. Efter en lang indkøbstur kommer de ud til bilen (en ældre skoda fabia) og begynder at læsse varerne over i bilen. Halvvejs igennem opfyldningen af bilen, svinger der en stor og flot sort Mercedes ind på parkeringspladsen ved siden af hende og ungerne. ‘Hulla bulla’ musik, som hun kalder det, brager ud af bilens højttalere.
  2 somalier og en anden mørklødet mand af ‘ikke somalisk oprindelse’ træder ud af bilen.
  De tre står og griner medens at hun får læsset resten af varerne over i bilen. Hun føler sig ubekvemt ved situationen og skal til at sætte sig ind i bilen, da den anden mørklødede mand kigger direkte på hende, peger på den store Mercedes og siger: “Kommunen betaler, biatch!” – og så daffede de hen imod indgangen til Bilka.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s