Kulturradikalisme Smadrer Danmark

Der skal bruges op til fire fængselsbetjente per muslimsk bandemedlem: »Det er rasende dyrt«

Reklamer

Siden to fængselsbetjente i april blev overfaldet i Storstrøm Fængsel, har personalet skiftet taktik over for indsatte fra banden Loyal to Familia (LTF). Banden består næsten udelukkende af personer med oprindelse i muslimske lande.
Nu skal der bruges op til fire betjente hver gang, celledøren til en LTF’er skal åbnes. Det skriver Berlingske.

Volden mod fængselsbetjentene er steget eksplosivt de seneste ti år. Hvor der i 2007 blev registreret 268 volds- og trusselsepisoder mod fængselsbetjente, lå tallet sidste år på 679.

Citat fra artiklen:

Hos Kriminalforsorgen har man indskærpet, at fængselspersonale på særlige bandeafsnit som det i Storstrøm Fængsel, hvor LTFerne sidder, skal være »mindst to helst tre fængselsbetjente pr. indsat«. Når man har med LTFere at gøre, skal man desuden undgå at åbne celledøren alene og ikke vende ryggen til, refererer formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye, der bifalder tiltagene trods omkostningerne.

»Fangeomkostningerne ved LTFere er rasende dyre, fordi vi er nødt til at bruge så mange ekstra ressourcer på det. Vi er nødt til at være ekstra personale på et LTF-afsnit i forhold til, hvad vi er på et almindeligt bandeafsnit,« siger forbundsformanden, der anslår, at 30-40 procent af fængselsbetjentenes ressourcer i øjeblikket går med at håndtere de otte-ti procent af de indsatte, der sidder på de særlige bandeafsnit, herunder LTFerne.

Ifølge Finansministeriet er de samlede bruttoudgifter til ikke-vestlige personer på svimlende 84 milliarder kroner. Men udgifter til retssager og fængselsophold er nogle af de elementer, der ikke medregnes i ministeriets opgørelse.

Reklamer

Reklamer