Østrig: Løkke dummede sig ved at tale om lejre

21159174-austria-denmark-diplomacy

Jo mere vi siger om det, jo sværere bliver det, siger den østrigske kansler, Sebastian Kurz, om lejre til afviste asylsøgere uden for EU. Løkke valgte derimod at offentliggøre planerne i sin grundlovstale. Det skriver Jyllands-Posten.

Sebastian Kurz udtaler:

Og for at være helt ærlig, så har jeg ikke lyst til at uddybe noget som helst om den idé, for jeg har ikke lyst til at bringe den i fare.

Det er en anden tilgang end den, som Lars Løkke Rasmussen har valgt. Den danske statsminister valgte selv at lancere projektet med lejre uden for EU som en politisk offensiv i sin tale grundlovsdag.
Her fortalte han, at regeringen i en længere periode har været »i aktiv dialog med en mindre gruppe af ligesindede europæiske lande«.

Ifølge Jyllands-Posten er den østrigske regering bestemt ikke glad for Lars Løkkes åbenmundethed. Citat fra artiklen:

Selv om Østrig fortsat er med, havde Kurz’ regering ifølge centrale kilder i kanslerpalæet i Wien dog foretrukket, at Løkke ikke havde offentliggjort planerne. Det kom desuden bag på flere kilder, da de via internationale medier kunne forstå, at deres samarbejdspartner havde fortalt danskerne om projektet.

Når diskretionen foretrækkes, er det, fordi en sådan lejr anses for at være så kontroversiel og ømtålelig, at det vil være indenrigspolitisk vanskeligt for de fleste regeringschefer at indgå en aftale med Danmark, Østrig og evt. andre EU-lande.

Jo mere offentlig omtale og mediedækning af sådanne forhandlinger, inden en aftale er endeligt på plads, jo sværere bliver det for den givne regering at forblive i forhandlingerne.

Min kommentar:

Det er helt tydeligt, at Lars Løkke har dummet sig i den østrigske regerings øjne. Men den danske statsminister har åbenbart været så forhippet på at score nogle billige politiske point, at han har bragt projektet om lejre til afviste asylsøgere i stor fare.

6 thoughts on “Østrig: Løkke dummede sig ved at tale om lejre

 1. Kim Kaos (@KimKaosDK) 8. juli 2018 / 08:36

  Hold nu op – Løkke er topprofessionel og han laver ikke den slags fejl.

  Det er hans sædvanlige dobbeltspil – han prøver at bilde vælgerne ind at han er blevet hardlinier og fedte lidt for de hårde drenge.

  Men i virkeligheden er han Merkels skødehund og hun hader det projekt så han gør alt for at undergrave det og ved at lade det står som en fejludtagelse kan han pænt sige “Ups det var en fejl” og så blive tilgivet af Østrig & Co. og så ellers smutte hjem til Merkel og få en småkage.

  Han ved også at Merkel er svækket så det skader heller ikke at have en bagdør åben – men i bund og grund så hader han vores grænsekontrol og vil have fedte Danmark helt ind i EU og fjerne alle forbehold og allerhelst helt til tops i EU – men vælgene vil ikke så han lader som om – og lader som om er han mester i.

  Som en fed lille skødehund bjæffer han af alt mens han håber på der falder en småkage af i ny og næ og måske en dag en toppost i cirkus EU, Præsident Løkke med skattefryns og alle de gratis underbokser og fadbamser han kan drømme om.

  Løkke er mester i “Fedt, flid og snyd”

  Like

 2. Henning Jensen 8. juli 2018 / 10:59

  Privatpersonen Lars Løkke har ikke dummet sig. Danmark og flygtninge er ikke hans agenda, det beviste han allerede med løgnen om straksopbremsning.
  Lars Lykke siger det det betaler sig bedst for ham selv.
  Han går efter guldet, og placerer altid sine udtalelser i den retning det ligger. Mer’ vil ha’ mer’, og han skal nok få fat i noget af det! I den retning fejler hans evner ikke noget.

  Like

 3. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 8. juli 2018 / 11:55

  Vælgerne sagde jo klart nej tak til “Løkke” og Venstre v/folketingsvalget d. 18. juni 2015. Et “nej”, der blev udtrykt i den største tilbagegang for Venstre i 25 år. Et tab på 13 mandater (28%).

  Og det var det fjerde nederlag til “Løkke” siden han blev formand for Venstre i 2009.
  At DF ignorerede valgresultatet (og pegede betingelsesløst på “Løkke”) gør jo partiet medansvarligt for den katastrofale udvikling den skabsradikale Venstreledede regering blandt andet har præsteret på udlændingepolitikken.

  Asylansøgere medfører jo familiesammenføringer og samlet set er der ankommet flere under “Løkke” (28.06.15 til og med april 2018) i gennemsnit pr. mdr. (1.514) sammenlignet med den tidligere regering under Thorning, hvor det gennemsnitlige antal pr. mdr. var 1.456. Det er jo i sig selv til at le over, hvis det ikke var så alvorligt.
  Og værre endnu, hvis man forestillede sig, at der ikke kom én eneste asylansøger og familiesammenført fra maj, og “Løkke” holdt magten i ca. 45,5 mdr. (som Thorning) ville tallet være 1.132. Og det er der jo heller ikke meget “straksopbremsning” over.
  Og så er der jo også lige antallet af illegale indvandrere. Fra 2015 til 2016 er stigningen 26% (17.500 til 22.000) iflg. Rockwool Fondens Forskeningsenhed. Et paradoks al den stund den såkaldte “grænsekontrol” (light) blev indført d. 4. januar 2016.

  Men “Løkkes” motto er jo – “går den så går den”!

  Først har “Løkke” og hans skabsradikale støtter ødelagt Venstre. Dette tidligere så store, stærke, og stolte parti, så samarbejdet blandt de borgerlige/liberale partier og nu er “de” i fuld gang med at ødelægge Danmark.

  Man kan derfor kun se frem til at flere og flere vælgere erkender det gigantiske svigt, der er præsteret og husker at sætte krydset på et parti, der VIL løse dette problemkompleks. Det betyder et stærkt Nye Borgerlige eller mere af det samme.

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 9. juli 2018 / 20:40

  Det er ikke første gang, Lars Løkke Rasmussen hat talt over sig. Bedste løsning vil være at sende hele rosset hjem.

  Jeg ville ønske at Danmark ville indtage samme kurs som Østrig, Polen og Ungarn.
  EU kan i hvert fald intet udrette.
  Nej lad hvert enkelt land få sin egen permanente grænse bevogtning.

  Like

 5. M.S. Carstens 11. juli 2018 / 22:59

  Den lille lars har igen bjæffet efter eget “for godt befindende” LIGE NU OG HER, hvor han troede sig på den EUske højkandidat liste 😦

  Men igen glemte han, at HANDLE for Danmark, frem for sin egen positionering i den højt begærede EUske islamiseringsplan;

  Jo, det er sq svært at begå sig, når man både vil blæse og have mel i munden, for at mele sit!

  Men han kører lystigt videre, for sin fremtid*, IKKE at forveksle med vores!!!

  *:
  i de indre kredse af EU (læs Europas Undergang)

  Like

 6. Allan Gorm Larsen. 20. juli 2018 / 21:11

  Jeg havde i begyndelsen stor respekt for Lars Løkke Rasmussen, men det har jeg ikke mere.
  Det har vist sig at Løkke er en lille “lus”, som kun kan “tænke” når “mor”, Merkel er i nærheden.
  Man fælder jo heller ikke en dom over en anklaget før en retslig afgørelse er faldet. Vel!.
  Jeg mener at Løkke har opført sig meget il loyalt over for den østrigske kansler, Sebastian Kurz.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s