Vil EU bruge milliarder på en redningspakke til Tyrkiet?

https://o.aolcdn.com/images/dims3/GLOB/crop/3213x1690+0+279/resize/1200x630!/format/jpg/quality/85/http%3A%2F%2Fo.aolcdn.com%2Fhss%2Fstorage%2Fmidas%2Fe5c42daf859deaf05eafbd9741b8eef%2F205419580%2Fpresident-of-turkey-recep-tayyip-erdogan-meets-european-council-picture-id688159226

De tyske socialdemokrater (SPD) er en del af Angela Merkels regering. SPD’s formand, Andrea Nahles, udtaler, at det snart kan komme på tale at hjælpe Tyrkiet økonomisk:

Der kan opstå en situation, hvor Tyskland må hjælpe Tyrkiet – uafhængig af de politiske uenigheder med præsident Erdogan. Det er i alles interesse, at Tyrkiet forbliver økonomisk stabilt, og at valutaturbulensen inddæmmes.

Angela Merkels parti, CDU, er ikke afvisende over for meldingen fra SPD’s formand.

Hvis den tyske regering beslutter at sende milliarder af euro til Tyrkiet, så vil Tyskland formentlig forsøge at sende noget af regningen videre til EU. “Vi er jo alle i samme båd”, vil Merkel sikkert sige.
Samtidig vil finansverdenen presse på for at få sendt milliarder til Erdogans styre. Det er nemlig europæiske banker, der ejer de største tyrkiske banker.

Dermed kan der inden for kort tid opstå en situation, hvor EU beslutter at sende en milliardstor redningspakke til Tyrkiet. Det bliver måske den første af mange. De fleste husker nok den græske gældskrise, hvor adskillige redningspakker i alt kostede EU-borgerne 275 milliarder euro (over 2.000 milliarder kroner).

Grækenland har 11 millioner indbyggere. I Tyrkiet bor der 80 millioner mennesker. Det kan blive vanvittigt dyrt at redde Erdogans muslimske diktatur.

5 thoughts on “Vil EU bruge milliarder på en redningspakke til Tyrkiet?

 1. Anders Pervill 20. august 2018 / 18:45

  Så må Tyrkiet rette ind og få styr på blandt mange ting menneskerettighederne

  Like

 2. Simon Hjort 20. august 2018 / 19:33

  Vi skal på ingen måde støtte et Theokrati, især ikke når det er en religion for barbarer der er fuldstændig inkompatibelt med vores samfund.

  Like

 3. Lis Jeppesen 21. august 2018 / 09:19

  Vi skal ikke grave vores egen grav med vores( EUs) penge. Bankerne har tjent mange mia , befolkningen skal ikke bøde mere med Erdogans muslimske agenda på grund af dem, lad falde hvad ikke kan stå – også banker. Kapitalens agenda må høre op. Alt er efterhånden penge penge penge.

  Like

 4. Henning Jensen 21. august 2018 / 09:50

  EU vil selvfølgelig yde milliarder til Tyrkiet.
  Fra et foretagende der har en alkoholiker i spidsen kan man ikke forvente sig fornuftige tiltag.
  Vor egen statsminister er utvivlsomt med på holdet der vil tilslutte sig en sådan “redningspakke”.

  Like

 5. Kim Kaos (@KimKaosDK) 21. august 2018 / 16:50

  Fascistdogan skal ikke have så meget som en bøjet 5-øre – Går Tyrkiet på røven så kan det være at de hiver ham ud på gaden og finder en lygtepæl til ham hvilket ikke vil være så ringe.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s