Løkke: Ingen sanktioner mod Iran, medmindre EU giver grønt lys

https://bt.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_1240/image/114/1140678/20840208-1.jpg

Iran planlagde at myrde personer i Danmark.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det uacceptabelt, men hvad vil han så helt konkret gøre? Ritzau skriver følgende:

– Vi skal ikke finde os i, at Iran overvåger personer i Danmark. Vi skal ikke finde os i, at Iran planlægger likvideringer af personer i Danmark.
– Men vi skal heller ikke finde os i, at iranere, der har fået beskyttelse i Danmark tilskynder til terrorisme i Iran. Den del er politiet i gang med at efterforske, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger videre, at sagen tages op med Danmarks partnere i EU.

– Jeg vil ikke udelukke nogen tiltag på forhånd. Sagen skal drøftes med vores nære europæiske partnere, der står over for den samme udfordring – at iranerne rejser til vores nationer og udøver en middelalderlig form for håndhævelse af lov og orden.

Han protesterer på det kraftigste mod Irans adfærd.

Mulige yderligere sanktioner mod Iran vil skulle diskuteres i EU og kræver enstemmighed. Men for Danmark er holdningen klar: Vi ser gerne yderligere sanktioner mod Iran, siger Lars Løkke Rasmussen.

Min kommentar:

Lars Løkke vil altså ikke indføre sanktioner mod det iranske præstetyre, medmindre det bliver godkendt i EU. Hvor er det dog slapt!

Danmark bør gøre ligesom USA og indføre skrappe sanktioner mod Iran, uanset hvad EU mener. I stedet nøjes vi med at hjemkalde den danske ambassadør fra Teheran. Både regeringen og medierne prøver at bilde danskerne ind, at denne hjemkaldelse er en meget kraftig reaktion over for Iran. Dansk Folkeparti bakker op og kalder hjemkaldelsen for et »voldsomt skridt«.

Mon ayatollaherne ryster i bukserne, fordi den danske ambassadør kaldes hjem? Nej, selvfølgelig ikke. Iran har kun respekt for styrke og reel handling.

3 thoughts on “Løkke: Ingen sanktioner mod Iran, medmindre EU giver grønt lys

 1. M.S. Carstens 30. oktober 2018 / 21:52

  LLR er en skændsel for Danmark. Både i forhold til Iran, men også i forhold til det øvrige udland. Han fremviser en skødehunds underdanighed for EU og viser, at han INTET kan fremlægge på egen hånd.
  Han er STATSMINISTER for Danmark, men agerer som en skoledreng, der først skal spørge Mor om lov.
  Med en sådan “leder” er der ikke noget at sige til, at Danmark, fra Staten og nedad, står uden respekt fra de invaderende tropper.

  Like

  • Patrick 2. november 2018 / 14:58

   Helt enig i din iagttagelse af ham som underdanig skødehund

   Like

 2. Patrick 2. november 2018 / 15:00

  Er dog personligt lidt i tvivl om hvor hårdt vi kan ramme Iran med sanktioner. Hvor meget importere vi fra Iran? Selvfølgelig kan et boykot af at sælge ting der er vigtige for Iran være en mulighed

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s