Kristian Jensen: EU skal straffe Italien

339000_1200_0_0_128_6016_3760_2

Finansminister Kristian Jensen støtter en hård kurs over for Italien, der ifølge EU-Kommissionen har fremlagt et budget, der er i strid med de fælles regler. Det skriver Ritzau. Citat:

Den danske finansminister kalder det usolidarisk. Italien “leger med ilden”, mener han.

– Opstår der usikkerhed om hele eurozonens budgetter, så er det ikke kun Italien, der får højere renter. Så er det også andre lande, som rent faktisk har taget initiativ til at få ryddet op i deres økonomi.

Han nævner Spanien, Grækenland og Portugal.

– Jeg kan simpelthen ikke se, at et land, der har så stor en gæld, lægger op til så stort et underskud, mens der er højkonjunktur, siger Jensen.

Den italienske regerings budgetudspil er bekymrende også for Danmark, og det kalder på en kontant reaktion, mener den danske finansminister.

Min kommentar:

»Italien leger med ilden«, så »det kalder på en kontant reaktion«. Således siger vores finansminister.
Kristian Jensen ønsker altså, at EU straffer Italien, hvis det italienske parlament vedtager en finanslov, som EU ikke kan lide. Der er næppe tvivl om, at Lars Løkke og resten af regeringen er enige med Jensen.

Den italienske befolkning har på demokratisk vis sammensat det italienske parlament. Det er derfor ekstremt udemokratisk, hvis EU og den danske regering straffer Italien.

One thought on “Kristian Jensen: EU skal straffe Italien

  1. Kaj Østerby 5. november 2018 / 22:46

    Slet og ret er EU intet værd hvis ikke medlemslandene lever op til konvergenskravene. Var Italien, Grækenland, Portugal og Spanien selvstændige lande kunne de med deres økonomier devaluere, det kan man ikke som medlem af EU, der må man følge spillets regler, andre lande der overholder kravene hvor svært det indimellem er, kan ikke acceptere nogle smutter udenom.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s