Venstre: Danmark skal altid rette ind efter EU-domstolen

https://berlingske.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_x_large/image/3/39706/15831434-jan-e-jrgensen.jpg
Jan E. Jørgensen

EU-domstolen skal inden sommerferien tage stilling til, hvorvidt Danmark ulovligt har nægtet tyrkere familiesammenføring med henvisning til det såkaldte tilknytningskrav. Falder dommen ud mod Danmark, kan staten blive tvunget til at genoptage tusindvis af sager om familiesammenføring af tyrkiske statsborgere.

De Konservatives Naser Khader vil trodse afgørelsen fra EU-domstolen, hvis den går Danmark imod. Det vil Venstre imidlertid ikke høre tale om. Citat:

Venstres menneskerettighedsordfører, Jan E. Jørgensen, er lodret uenig med Naser Khader i, at Danmark ikke skal rette ind.

»Det er jo ikke at være duksedreng at følge gældende ret, og gældende ret fastlægges af domstolen,« siger han og tilføjer:

»I sidste ende vil det betyde, at hele systemet ramler, hvis man bare lader det være op til de enkelte medlemslande af afgøre, om de vil følge en afgørelse eller ej. Så kan man lige så godt afskaffe domstolen. Det svarer til at lade det være op til borgerne, om de vil følge en dansk domstols afgørelse eller ej. Det kan man jo ikke.«

6 thoughts on “Venstre: Danmark skal altid rette ind efter EU-domstolen

 1. Erik Graversen 13. januar 2019 / 10:34

  Jo! Det er at være duksedreng, ikke selv at tage stilling! Jeg vil endda gå så langt at påstå det er, at være tøsedreng ikke selv at tage ansvar! Det er så let bare at løbe fra ansvaret og give bolden videre til EU domstolen. Vi har ikke brug for nosseløse politikkere i danmark, i en tid hvor landet risikere at blive opslugt.

  Like

 2. Henning Jensen 13. januar 2019 / 11:29

  Jan E. Jørgensen er, og har altid været, imod Danmark og danskere. Med andre ord: en Løkke-klon.

  Like

 3. Ehm Christensen 13. januar 2019 / 11:54

  Danmark skal føre sin egen migrationspolitik og det uden indblanding af EU. – Domstole eller ej.
  Det er igen en af de der “Højtragende” politikkere fra venstre der udtaler sig om noget den danske befolkning er imod og stik imod det DF står for. Spørgsmålet er: Hvorfor kommer den udtalelse nu?Hvis det er et led i den kommende valgkamp er det da helt forfejlet, men venstre bejler naturligvis til stillinger i EU og følger Merkels og Macrons politik på det punkt!

  Like

 4. M.S. Carstens 13. januar 2019 / 14:54

  ALLE politikkere (regering som folketing) lider af den udprægede EU syge, der får dem overbevist om, at de er ansat som EU/FN marionetter, frem for som tjenere for det danske folk.
  De har misligholdt deres tjeneste for folket og burde fyres, alle som en, med krav om tilbagebetaling af hver en udbetalt krone og fratagelse af ALLE opnåede privilegier.
  Det kan ikke være rigtigt, at vi skal betale vore politikkere for, at tilsidesætte Danmarks ret til selvbestemmelse under en union/magt, som vi end ikke har fået lov til, at stemme om deltagelse i.

  Like

  • Gudrun Alice Jensen 15. januar 2019 / 14:05

   Enig – vores statsminister har tilsidesat alle danske borgernes rettigheder med egenrådigt på befolkningens vegne har sagt ja til den FN pagt, som skulle have været ud til folkeafstemning, når det drejer sig om så vigtig en aftale, som kan være med til at sikre vort demokrati mod udefrakommende magters overtagelse af danske borgernes fri ret til at ytre sig og retter borgerne sig ikke ind efter FN og ikke den Danske filmskole grundlov, så bliver de straffet sexet system som opfører sig diktatorisk overfor landets borgere! Så er vi ikke længere et demokrati og det har vor statsminister været årsag til ogxderfor bør han gå af og lade befolkningen bestemme om de vil være i den FN-pagt og EU! Nettoomsætning derfor bør danske borgere være med til at bestemme om og at vi skal ud af både EU og FN!!!

   Like

 5. Jørgen Mejrup 13. januar 2019 / 15:09

  Menneskerettighederne er sådan set gode nok, men det må være op til hver enkelt land selv at stå værn om nationens udlændingepolitik.

  Danmark bør tage en drøftelse med EU og Menneskerettighedsdomstolen, hvor i det gøres gældende, at Danmark – som hovedregel – vil følge domstolens afgørelser med det forbehold, at afgørelserne ikke strider mod Danmarks Riges Grundlov og landets aktuelle nødvendige migrationspolitik.

  Den politik er bestemt af et demokratisk valgt flertal i Folketinget og sigter mod at begrænse migrationen og ubegrundede asylansøgere fra ikke vestlige lande.

  Danmark vil til gengæld – i samarbejde med EU – arbejde for, at familiesammenføringerne virkeliggøres i de lande, der er flygtet fra eller humanitært indstillede lande i nærheden af de flygtendes hjemland.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s