Volds- og voldtægtsofre må vente over 100 dage på svar: Nu bruger politiet tid på landsdækkende kontrol af cyklister

pol

Ventetiden hos politiet er den længste i over 10 år. Det fortalte DR i december.
Ofre for kriminalitet må kigge stadig længere efter en hurtig afklaring, efter at de har anmeldt en sag til politiet. Politiets sagsbehandlingstider i straffesager såsom vold, voldtægt og indbrud er nemlig steget til 108 dage i gennemsnit.

De stigende ventetider hos politiet var allerede højt på den politiske dagsorden i foråret 2017. Ventetiden var på det tidspunkt 99 dage – og dengang udtrykte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forhåbninger om, at et fald i sagsbehandlingstiden var lige om hjørnet:

»Jeg håber, det bliver i slutningen af i år«, sagde Søren Pape Poulsen dengang til DR Nyheder.

Landsdækkende kontrol med cyklister

Ikke desto mindre mener politiledelsen, at der nu skal bruges mere tid og flere ressourcer på kontrol med tohjulede køretøjer. Politiet vil i perioden 21. til 27. januar gennemføre en landsdækkende trafikkontrol med særligt fokus på cyklister og knallertkørere.

Det er naturligvis regeringens ansvar, at politiet har de fornødne ressourcer, og at de bruger dem fornuftigt. Løkke-regeringen virker imidlertid til at være fuldstændigt ligeglade med danskernes sikkerhed.

Politiet skal ikke bruge tid på at kontrollere cyklister i hele Danmark, når volds- og voldtægtsofre må vente i over 100 dage på at få svar på, om politiet vil gøre noget for at hjælpe dem.

One thought on “Volds- og voldtægtsofre må vente over 100 dage på svar: Nu bruger politiet tid på landsdækkende kontrol af cyklister

 1. Henning Jensen 21. januar 2019 / 07:44

  Det er godt gået af politiet, at sætter ind over for de kriminelle cyklende. Man må håbe at indsatsen også omfatter hastighedsovertrædelser begået af de nu lovlige løbehjul.
  Grove cykellygtebrud og manglende katteøjne skal selvfølgelig straffes. Dæktrykkene og nedslidte dæk burde også tjekkes i denne glatte tid.

  Så mon ikke Søren Pape Poulsen vil benytte lejligheden til at udvise beslutsomhed, og foretage de nødvendige stramninger på området. Lindholm er desværre ikke længere ledig, men det er jo ikke den eneste ø i landet.
  Flere af sådanne målrettede indsatser, med store fangster til følge blandt det kriminelle tohjulede segment, vil også rette op på statistikken, og signalere foretagsomhed.

  Og til forældre med små børn er der at sige: benyt Jer af situationen, det er den eneste årlige mulighed for at vise Jeres helt små børn en politibetjent i aktion.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s