På en afdeling i Sønderborg er 13 ud af 15 læger udlændinge: De har bl.a. læst medicin i Somalia, Pakistan og Afghanistan

https://www.tvsyd.dk/files/styles/fixed_width_medium_2x/public/media/2016/49/arbejdsmiljoeet_skranter_paa_sygehus_soenderjylland.jpg
Sygehus Sønderjylland i Sønderborg

Udenlandske læger er nu i flertal på flere afdelinger på danske sygehuse. Det skriver DR.

I dag er cirka hver tiende læge i det danske sundhedsvæsen uddannet i udlandet. Udviklingen er gået stærkt, og forandringen kan især mærkes på mindre sygehuse langt fra universitetsbyerne.

Der findes ingen optælling, der viser, hvordan de udenlandske læger fordeler sig på landets sygehuse, men DR Dokumentar har lavet en rundringning. Den viser, at der på sygehusene i blandt andet Holstebro, Herning, Esbjerg, Aabenraa, Sønderborg og Rønne nu er mindst én afdeling, hvor udenlandske læger er i overtal.

Et eksempel er Neurologisk Afdeling i Sønderborg, hvor andelen af udenlandske læger er tårnhøj. 13 ud af de 15 speciallæger på afdelingen har en udenlandsk grunduddannelse. De har blandt andet læst medicin i Afghanistan, Litauen, Pakistan, Somalia og Sri Lanka.

Min kommentar:

Det er ufatteligt, at man accepterer medicin-uddannelser fra Afghanistan, Pakistan og Somalia. Kvaliteten på uddannelserne i disse tre lande er meget langt fra vestlig standard. At udenlandske læger er i flertal på flere sygehusafdelinger er alarmerende.
Det er endnu et bevis på, at Danmark lider voldsomt under den muslimske indvandring.

Reklamer

2 thoughts on “På en afdeling i Sønderborg er 13 ud af 15 læger udlændinge: De har bl.a. læst medicin i Somalia, Pakistan og Afghanistan

 1. M.S. Carstens 11. februar 2019 / 16:50

  Det skal nok blive “”berigende””, hvis hovedparten af de 13 tilmed er islam-tilbedere.
  Se min begrundelse som kommentar nr. 52, i bloggen:
  http://www.uriasposten.net/archives/98226

  Se også boganmeldelsen her, om Jaleh Tavakolis nyudgivne bog, hvor det igen understreges, som Erdogan bl.a har sagt, at der KUN findes Mainstream Islam, da teksterne FOR ALLE skal tages bogstaveligt.
  https://24nyt.dk/boganmeldelse-islams-offentlige-hemmeligheder-af-jaleh-tavakoli/
  Det er i øvrigt en rigtig god og oplysende boganmeldelse af Lene Kattrup, der virkelig giver lyst og grund til, at læse bogen.

  Like

 2. Kæte Klausen 12. februar 2019 / 15:05

  At der er flere udenlandske læger end danske på visse afdelinger rundt i landet skyldes måske manglende fokus fra regeringens side på medicin uddannelsen eller manglende ressourcer.
  Et forslag til at afbøde lægemanglen i Danmark kunne være at indføre en form for „værnepligt“ på 2 år for alle de nyuddannede læger. Derved betaler de også lidt tilbage på den uddannelse, landet har givet dem. Samtidig bliver deres lægefaglige viden sansynligvis også større, inden de helt skal stå på egne ben.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s