Flygtninge har stadig retskrav på bolig: DF manipulerer i annonce for at give vælgerne det modsatte indtryk

https://www.kristeligt-dagblad.dk/sites/default/files/styles/main-wide-944/public/2016/04/20160127-181357-3-1000x666we.jpg

Folketinget vedtog i går en række ændringer af udlændingepolitikken. En af dem drejer sig om »flygtninges« retskrav på en bolig. Her er den nye lovtekst (link, side 3):

Kommunalbestyrelsen skal anvise et midlertidigt opholdssted til en flygtning, som Udlændingestyrelsen visiterer til kommunen efter § 10, jf. dog stk. 3. Kommunalbestyrelsen kan i stedet anvise en bolig til en flygtning, som er omfattet af 1. pkt. Overstiger lejen halvdelen af husstandsindkomsten, kan fuld boligstøtte i medfør af § 15 i lov om individuel boligstøtte ikke nægtes.

»Flygtninge« har altså stadig et retskrav på at få en bolig. Ændringen består udelukkende i, at det ikke behøver at være en permanent bolig. Loven siger imidlertid ikke noget om, hvor længe en »flygtning« må blive i den midlertidige bolig. Det kan vare i flere årtier, hvis den enkelte kommune beslutter sig for det. Hvis man vil tage boligen fra »flygtningen«, skal kommunen anvise en anden midlertidig bolig.

Ændringen er derfor minimal og uden reel betydning. Det har imidlertid ikke afholdt Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, i at konstruere følgende opslag på Facebook:

Screenshot_2019-02-22 Martin Henriksen - Opslag

Den annonce er grov manipulation. DF giver vælgerne det klare indtryk, at »flygtninge« ikke længere har et retskrav på en bolig, selvom det modsatte er tilfældet.
Det er ren og skær vælgerbedrag fra DF.

3 thoughts on “Flygtninge har stadig retskrav på bolig: DF manipulerer i annonce for at give vælgerne det modsatte indtryk

 1. En rigtig dansker 22. februar 2019 / 17:39

  Jeg så godt opslaget, trak på skuldrene og sukkede dybt. Deres tomme løfter og svage holdninger – alt sammen i ‘samarbejdets tjeneste’, kommer til at koster stemmer i sidste ende. De store armbevægelser for de meget få minimalistiske ‘sejre’, giver ikke partiet en stærk fremtid og folket mister troen på deres evne til at bevare Danmark og de værdier, som vi alle holder så kært.
  Der skal ske en drastisk og konsekvent holdningsændring i DF, hvis partiet skal genvinde deres troværdighed igen. Dette kræver dog sikkert nyt blod i partiet der tør kalde en spade for en spade og som vil stå bag deres løfter med næb og klør.

  Liked by 1 person

 2. Jan 23. februar 2019 / 14:15

  DF er kun interesseret i magten, mens Danmark kommer 2. eller 3. plads. Det er en fake folkeparti.

  Like

 3. Allan Gorm Larsen. 5. marts 2019 / 20:35

  Desværre udviser DF og svaghed på dette område.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s