Vælgerne tror ikke på DF’s paradigmeskift: Partiet har i gennemsnit mistet fire procentpoint i målingerne

https://politiken.dk/incoming/img6264864.rq51xz/ALTERNATES/p16x9_960/Kristian%20Thulesen%20Dahl%20til%20forhandlinger

Som tidligere beskrevet er Dansk Folkepartis paradigmeskift i udlændingepolitikken ren fup. Der indføres ikke noget asylstop, og ingen »flygtninge« bliver sendt hjem. Konventionerne skal nemlig stadig overholdes til punkt og prikke.

Det har mange vælgere tilsyneladende også fundet ud af.
Aftalen om det påståede paradigmeskift blev indgået den 30. november sidste år. DF fik en kortvarig succes med aftalen. Især den meget omtalte »øde ø« Lindholm hjalp med at forbedre partiets meningsmålinger, og man nåede den 16. december op på 18,3 procent i Berlingskes vægtede gennemsnit.

Den succes er nu helt og aldeles forduftet. De tre seneste målinger er anderledes trist læsning for DF:

Tager man gennemsnittet af disse tre målinger, så ligger Thulesen Dahl og co. nu helt nede på 14,5 procent af stemmerne. DF har altså mistet næsten fire procentpoint, siden den massive medieomtale af Lindholm var på sit højeste.
Sammenligner man med valgresultatet fra 2015, har DF mistet 6,6 procentpoint.

Partiet vil uden tvivl forsøge at komme med markante udmeldinger på udlændingeområdet frem mod det nært forestående folketingsvalg, men det vil de frafaldne vælgere næppe hoppe på. De har gennemskuet DF.

6 thoughts on “Vælgerne tror ikke på DF’s paradigmeskift: Partiet har i gennemsnit mistet fire procentpoint i målingerne

 1. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 28. februar 2019 / 21:04

  “Løkke” og DF har skuffet fælt.
  Vælgerne sagde jo klart nej tak til mere “Løkke” i 2015.
  Og DF fik en gigantisk tillidserklæring.
  Men ikke desto mindre Danmark har fået mere “Løkke”.

  Man skulle tro, at det var “Løkke”/Venstre, der havde fået en fremgang på 15 mandater (68%), og ikke en tilbagegang på 13 mandater (28%).
  I øvrigt den største i 25 år for Venstre.

  DF har forspildt en enestående chance, fordi partiet jo på intet tidspunkt har sat foden ned.
  DF bliver derfor medansvarlig for de rystende ringe resultater på fx tilstrømningen af asylansøgere og familiesammenførte.
  På kun 39 mdr. under “Løkke” og DF er der kommet flere til Danmark, end der gjorde under Helle Thorning-Schmidts regeringsperiode på små 45 mdr.
  Kan det være mere ynkeligt?

  Så en vælgerflugt til Nye Borgerlige bliver jo resultatet.

  Like

  • M.S. Carstens 28. februar 2019 / 23:28

   Jeg er helt enig!

   Og beder inderligt til, at NB ikke, som DF, bliver ramt af Folketingets yderst smitsomme sygdom: Taburetkløe, der sætter vælgerne skak mat, gennem løgn, fortielser og landsskadelige handlingsmønstre.
   Det er virkeligt deprimerende, at være vidne til, hvordan DF gang på gang misligholder den store vælgeropbakning de fik, ved sidste valg. De har spildt så meget tid for os, at NB kun får en periode til, at få lavet gennemgribende forandringer, for klokken har længst passeret fem minutter i 12, for etniske danskeres sikkerhed i eget land.

   Like

 2. Peder Antonsen 1. marts 2019 / 01:24

  Der er kun èn ting der kan vende vælgerflugten for DF og det er at de får sendt nogle tusinde “flygtninge” ud af landet og begynder at tage tydeligt afstand fra EU.

  Like

 3. Henning Jensen 1. marts 2019 / 07:00

  Det er nogle glædelige meningsmålinger.
  Det går den rette vej for DF: nedad – og derefter ud.
  Jeg kan huske en af Ebbe Rodes gamle monologer, hvor han spiller politiker, og hvor han i talen udtrykker:
  “Vi kan tage alle vælgerne ved næsen på een gang, men vi kan ik’ blive ved med det!”

  Ja, jeg har været så dum at stemme på dem, men det er slut. DF står for “mere af det samme”, og det er der absolut ikke brug for.
  Men det bliver spændende at følge hvordan DFs charmekampagne “løber af stablen” her op til valget. Kan man forestille sig at DF-fiskekuttteren igen skal sejle landets farvande tyndt med alle topkoryfæerne ombord, og igen sponsoreret af EU?

  Like

 4. M.S. Carstens 1. marts 2019 / 16:57

  Man er vældig stolt af “paradigmeskiftet” og mange, foruden DF, vil føre sig frem med det under valgkampen. Men det er ren valgflæsk, for FNs Migrant Pagt, som INGEN stoppede Lars Løkke Landsforræder i at underskrive, vil med stor sikkerhed blokere for, at realisere indholdet og skulle denne pagt have et hul desangående, så står andre konventioner til fulde garant for, at “vore” politikkere efter valget “må beklage”, at den og den paragraf desværre forhindre konkret handling. Precis som med Lindholm-projektet, hvor NGO-organisationer omgående erklærede det i konflikt med menneskerettighedskonventionen.

  Like

 5. Allan Gorm Larsen. 5. marts 2019 / 19:52

  Lindholm er ikke andet end symbolpolitik, i det der flere daglige færgeforbindelser mellem øen og fastlandet, samtidig med at der om sommeren er så meget lavvande, så det er muligt at nå land til fods.
  Eneste mulighed for isolation er bygning af et hegn, mindst 50 m højt, rundt om hele kystlængden, med pigtråd øverst for at forhindre flugt, men det tillader konventionerne jo ikke.
  Så længe vi er klistret op af disse, skal vi nok ikke regne med noget. Forsyninger kan foregå ved nedkastning. Al afhentning af “beboerne” foregår under strengt bevogtning.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s