Regeringen fjerner fakta om bruttoudgifterne til ikke-vestlige indvandrere: Seneste beregning var på 84 milliarder

https://www.kristeligt-dagblad.dk/sites/default/files/styles/main-wide-944/public/2018/10/2018100211135659_org.jpg

OBS: Artiklen er fra 2019

Både i 2017 og 2018 foretog Finansministeriet en beregning af de udgifter, der årligt blev brugt på ikke-vestlige indvandrere i Danmark. Der var både en opgørelse af nettoudgifterne og bruttoudgifterne (selvom bruttotallet blev gemt godt væk). I beregningen fra 2018 var bruttoudgifterne på 84 milliarder kroner.

Nu har Finansministerier offentliggjort en ny beregning, men her er bruttoudgifterne fjernet. Det er kun nettoudgifterne på 35 milliarder kroner, der fremgår. Det er naturligvis regeringens ansvar, at bruttotallet er pillet ud.

Når regeringen og medierne taler om udgifter til f.eks. folke- og førtidspension, så er det altid bruttotallet, der nævnes. Pensionister betaler jo også skatter og afgifter, men det bliver ikke aldrig medtaget i beregningerne. Men lige præcis når det gælder udgifterne til ikke-vestlige indvandrere, så bliver skatter og afgifter medregnet, således at kun det langt lavere nettotal bliver omtalt.

Sidste år var bruttoudgifterne til ikke-vestlige indvandrere altså på 84 milliarder kroner. Det er sandsynligvis sidste gang, at danskerne får adgang til den beregning.

7 thoughts on “Regeringen fjerner fakta om bruttoudgifterne til ikke-vestlige indvandrere: Seneste beregning var på 84 milliarder

 1. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 20. april 2019 / 18:12

  V/FT-valget i 2001 opnåede V 56 mandater; C 16, DF 22 og Kristeligt Folketparti 4, 98 mandater. Efterfølgende har der været en såkaldt Venstreledet regering med støtte af DF i godt 80% af tiden.

  Er problemerne på fx udlændinge-/integrationsområdet blevet løst?
  Nej, tværtimod. De er blevet større.

  I 2015 opnåede V 34 mandater, C 6 mandater og DF 37. KD var forsvundet, men LA var kommet ind i 2007 og mønstrede en pæn fremgang til 13 mandater i 2015.
  90 mandater var i hus.

  Nu kunne der for alvor føres borgerlig/liberal politik. Men nej. V og C, der tilsynelladende forsøger at opsluge Det Radikale Venstre har styret valgets sejrherrer fra 2015 efter forgodtbefindende.

  Der er derfor behov for at få partierne tilbage på det borgerlige/liberale spor, Og der kræver et stærkt Nye Borgerlige.

  Alternativet er mere af det samme.

  Liked by 1 person

 2. Torsten K 20. april 2019 / 19:04

  Om det er brutto- eller nettoudgifter spiller sådan set ikke den helt store rolle. Det man skal bide mærke i er, at pengene brugt på indvandrere, stammer fra de mange “reformer”. Dvs. penge stjålet fra borgernes opsparede velfærd!

  Liked by 1 person

  • Jette svare 23. april 2019 / 13:58

   Regeringen forsøger at narre Danmarks befolkning hvem mon står bag ? Jeg ved det !J

   Like

  • Peter Krogsten 23. april 2019 / 14:46

   Det spiller en stor rolle. Trækker man skattebetalingene ud og får de såkaldte nettoudgifter, begår man regnskabsmæssig svindel. Skattebetalingerne fremgår jo også på indtægtssiden, så de regnes med som indtægt 2 gange. Jeg ved ikke hvad det hedder, men det er vist nærmest underslæb..

   Liked by 1 person

 3. dirtydancingdk 20. april 2019 / 21:01

  Nu er der heldigvis et forhold mellem brutto divideret med netto tallet og det forhold bruger vi så bare fremover. Så kan vi martre Magthaverne med en sandsynlig og meget ubehageligt eksponitielt sigende tal alligevel.

  MEd så mange gange tak for dine artikler.

  Nis

  Den 20-04-2019 kl. 16:58 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark: > WordPress.com > KSD posted: ” De sidste to år har Finansministeriet lavet en beregning > af de udgifter, der bruges på ikke-vestlige indvandrere i Danmark. Der > var både en beregning af nettoudgifterne og af bruttoudgifterne > (selvom bruttotallet blev gemt godt væk). I beregningen fra 2″ >

  Liked by 1 person

 4. Henrik Freitag 23. april 2019 / 20:10

  Det er uhyggelig læsning….84 milliarder årligt,til de uintegrerbare kolbøtter – Vi danske skatteydere er til grin !

  Like

 5. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 1. august 2020 / 17:44

  Den alternative “U-landsbistand”

  84 mia?

  Hertil kommer jo en lang række omkostninger, der ikke indgår i den officielle beregning.

  Lad mig blot påpege – ressourcebelastningen i sundhedssektoren, i undervisningssektoren, socialt bedrageri, moms-/skattesvindel..ja, fortsæt selv.

  Der er tale om en gigantisk udgift i denne alternative form for “U-landsbistand”!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s