Socialdemokratiet: Udlændinge skal have dansk statsborgerskab, så de kan deltage i demokratiet

tes
Mattias Tesfaye (tv.) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

I går bragte jeg historien om Ishøjs socialdemokratiske borgmester, der vil ændre grundloven, så udenlandske statsborgere efter nogle år i Danmark kan stemme ved folketingsvalg.

Er borgmesteren så enig med sit eget parti? Ikke helt, men Socialdemokratiets politik ligger faktisk ret tæt på. TV 2 Lorry skriver følgende:

Socialdemokraternes udlændingeordfører Mattias Tesfaye er valgt på den københavnske vestegn, hvor andelen af udenlandske statsborgere er størst. Også han er bekymret for de store befolkningsgrupper, der ikke kan stemme.

– Jeg blev faktisk overrasket, da jeg så, at tallene var så store, og det er jeg da faktisk lidt ked af, for jeg synes at folk, der bor her i vores samfund, de skal jo helst kunne deltage i vores demokrati, forklarer Mattias Tesfaye.

Bekymringen betyder dog ikke, at Socialdemokratiet er klar til at støtte Alternativets forslag om en grundlovsændring.

– Jeg synes, at de hopper over, hvor gærdet er lavest. Jeg er sådan set enig i, at folk der bor her bør have stemmeret. Men det bør ske ved, at folk får ansøgt om statsborgerskab, og at de så får det, når de overholder de krav, der er. Det er dét, der er den politiske opgave, ikke bare at sige at stemmeret er noget man får tildelt gratis og automatisk, siger Mattias Tesfaye.

Min kommentar:

Ifølge Socialdemokratiet skal indvandrere altså ikke sendes hjem. De skal tværtimod have dansk statsborgerskab, så de kan få indflydelse på det danske demokrati.

I den kommende valgkamp vil Mette Frederiksen uden tvivl påstå, at hun vil hjemsende migranter. Det vil være endnu en fed løgn.

5 thoughts on “Socialdemokratiet: Udlændinge skal have dansk statsborgerskab, så de kan deltage i demokratiet

 1. En rigtig dansker 23. april 2019 / 09:42

  Vær på vagt når vi nærmer os et valg: Valgflæsket hober sig op i gevaldige bunker hos de venstreorienterede politikere. Ansvarsfølelse og danske værdier er yderst minimal når det først gælder.

  Liked by 1 person

 2. Torsten K 23. april 2019 / 18:14

  Man behøver ikke at være den helt store menneskekender for at kunne gennemskue Mette F. Uhæderligheden ligefrem lyser ud af hende.

  Like

 3. Henning Jensen 24. april 2019 / 03:46

  Der vil dukke mange af den slags komplet skøre og u-igennemtænkte forslag op i den kommende tid – og i de kommende fire år – og nogle af dem vil blive vedtaget.
  Socialismens dna vil til enhver tid fortrænge almindelig sund fornuft.

  Det er deprimerende at læse websiden med socialdemokratiets folketingsmedlemmer, hvoraf mange vil forblive hængende efter valget. Der er ikke een eneste statsmand eller statskvinde imellem, så det er fuldstændig ligegyldigt om det er Mette Frederiksen, eller hvem som helst anden af disse personer, der kommer til at stå i spidsen for landet. Det kan kun blive til mere elendighed.
  Navne som f.eks. Morten Bødskov og Magnus Heunicke, der tidligere har vist deres store u-værd, vil formentlig også dukke op på den kommende ministerliste.
  Man væmmes blot ved tanken.
  https://www.socialdemokratiet.dk/da/politikere/folketingsmedlemmer/

  Men som jeg tidlige har givet udtryk for, så mener jeg at de kommende fire onde år, under socialdemokratiets tunge åg, er en periode der blot skal overstås. Det er den pris der må betales for at slippe af med Lars Løkke og DF.
  Med ondt må ondt fordrives.

  Liked by 2 people

 4. Ove Ferrini-Lundgren 25. april 2019 / 11:47

  Hvornår går det op for danskerne at den politik som rød blok vil føre hvis altså de får et flertal efter valget…vil blive en tikkende bombe under vores vælfær Socialdemokratiet har en skjul dagsorden..Alle udlændinge skal have dansk statsborgerskab så de kan stemme ved folketingsvalg.. Det vil i værste fald betyde at udlændinge selvfølgelig vil oprette et helt nyt parti til gavn for deres egne vælgere…Og ja…De vil komme i folketinget og have magt…

  Like

 5. Ludvig 2. maj 2019 / 00:46

  “Så de kan deltage i demokratiet” – – Hvilket demokrati? – Det de for længst har fjernet? De vil jo, de fleste af dem, ikke noget demokrati, heller ikke det Danmark som vi kender, kun en bananrepublik – resterne af vort land og så lige alle goderne, de goder vi selv får færre og færre af f.eks. Dagpenge, pensioner, børnepenge med meget mere

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s