Henrik Sass raser over høje lønninger: Vil som finansminister ikke selv gå ned i løn

https://ekstrabladet.dk/incoming/4tyngh/6304885/IMAGE_ALTERNATES/relationBig_910/rb-plus-fv15-df-praesenterer-sin-2020-plan-til-64-milliarder

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, raser over, at topcheferne i dansk erhvervsliv får alt for meget i løn. Han vil derfor have, at Folketinget skal fastsætte et loft over lønningerne.

Min kommentar:

Topcheferne i erhvervslivet bliver ikke aflønnet af den danske statskasse. Tværtimod er de en kæmpe gevinst for statskassen, fordi de hvert år betaler store millionbeløb i indkomstskat.

Henrik Sass’ gage bliver derimod betalt af de danske skatteydere. I øjeblikket får han løn som medlem af Folketinget, men han deltager yderst sjældent i tingets officielle lovgivningsarbejde. Han vil imidlertid ikke tilbagebetale en eneste krone af sin indtægt som folketingsmedlem.

Han får derudover 300.000 kroner om året som statsrevisor. Han møder imidlertid sjældent op til møderne hos Statsrevisorerne, men han kan godt finde tid til sit ugentlige tv-program på TV 2 News. Henrik Sass vil dog ikke tilbagebetale en eneste krone af sin indtægt som statsrevisor.

Han er storfavorit til at blive finansminister efter valget, men han vil ikke selv gå ned i løn, hvis han bliver minister igen. Henrik Sass har allerede optjent ret til ministerpension efter at have været erhvervsminister i Thorning-regeringen.

Henrik Sass Larsen er kort sagt en moralsk falliterklæring.

2 thoughts on “Henrik Sass raser over høje lønninger: Vil som finansminister ikke selv gå ned i løn

 1. Ivan Dybdal 29. april 2019 / 11:20

  Folketinget/politikerne er arbejdsgivere for alle offentligt ansatte. Der kan de bestemme løn og arbejdsvilkår. Sammen med de ansattes fagforeninger, forstås.

  I den private sektor er virksomhedsejerne arbejdsgivere. Der kan de bestemme løn og arbejdsvilkår. Sammen med de ansattes fagforeninger, forstås.

  Trenden er at politikerne bliver arbejdsgivere for en stadig større andel af arbejdstagerne. Mens der i 1951 var 13 privat beskæftigede for hver offentligt ansat, er der i dag kun 2,3 privat beskæftigede pr. offentligt ansat.

  Like

 2. Torsten K 29. april 2019 / 11:56

  Og arbejdsgiveren er den, der betaler lønnen, hvilket vil sige, at politikernes arbejdsgivere er landets borgere!

  Desværre respekterer politikerne ikke “den danske model” (den dér med arbejdsgiverens ret til at lede og fordele arbejdet), men føler sig ophøjede til bl.a. selv at bestemme egne løn-, pensions- og arbejdsforhold.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s