Valgskandale: Tyrkisk socialdemokrat smed venstremand ud af valgsted

EØ
Ergin Øzer

Ergin Øzer, der er født i Tyrkiet, er socialdemokratisk byrådsmedlem i Fredensborg Kommune. Han var valgstyrerformand på det afstemningssted i Kokkedal, hvor folketingskandidaten Thomas Bak (V) stemte til EP-valget.

Efter at have stemt faldt venstremanden i snak i valglokalet, hvor folk kunne se hans jakke, der har påtrykt Venstrelogoet og navnet Thomas Bak. Samtalerne fik Ergin Øzer til at bede Thomas Bak om at tage jakken af, da det ikke er tilladt at agitere partipolitisk på valgstederne. Det ville Thomas Bak ikke, så han blev bortvist af den tyrkiske socialdemokrat. Det skriver TV 2.

Ergin Øzer misbrugte imidlertid sin magt som valgstyrerformand. En jakke med partilogo er ikke valgagitation. Økonomi- og Indenrigsministeriet har ifølge TV 2 en vejledning, hvor der står, at emblemer, mærkater eller lignende med opfordringer til at stemme på et bestemt parti eller på en bestemt kandidat gerne må bæres på et valgsted.

One thought on “Valgskandale: Tyrkisk socialdemokrat smed venstremand ud af valgsted

  1. Bjarne Jakobsen. 30. maj 2019 / 12:35

    Ikke etniske danskere skal ikke have muligheder for opstilling til politiske partier, da deres adfærd og attituder ikke passer ind i Dansk Kultur.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s