De Radikale fik enorm vælgerfremgang i ghettoerne: Imamer fik muslimer til stemmeurnerne

https://www.tv2ostjylland.dk/files/styles/16_9_large_2x/public/media/2019/23/20190527-004459-l-1920x1280we.jpg?itok=qlG2D2ZZ

Boligområdet Gellerup i Aarhus står på regeringens ghettoliste. Her bor Chadi Ali Kayed, som er et fremtrædende medlem af et særligt muslimsk valgudvalg, der er nedsat af flere boligforeninger i fællesskab. Udvalget fik – i samarbejde med flere imamer – i massiv grad indvandrerne i Gellerup til at stemme på De Radikale ved folketingsvalget. Det skriver Jyllands-Posten. Citat:

Budskabet fra valgudvalget er spredt gennem de sociale medier, ved møder i de flere end 70 kulturforeninger i Gellerup, ved at stemme dørklokker og ved fredagsbøn og fællesspisninger. Valgudvalget har samarbejdet med bl.a. Fredens Moske, der hører under Den Arabiske Kulturforening. Senest blev budskabet formidlet dagen før valget i forbindelse med eid – afslutningen af muslimernes faste.

»Imamen har stået og sagt, at man skal huske at komme ud og stemme dagen efter, og specifikt sagt, at vi kan stemme på De Radikale og Enhedslisten, for det er de to partier, der kan støtte op om os muslimer i Danmark,« forklarer Chadi Ali Kayed.

I Gellerup fik De Radikale en fremgang på 29,1 procentpoint i forhold til valget i 2015. Samme tendens gør sig gældende i f.eks. Nørrebrohallen i København og Camp U i Vollsmose i Odense.

Valgkomiteen i Gellerup har været i kontakt med muslimske foreninger i hele landet, og på Nørrebro har anbefalingen fra Islamisk Trossamfund samt andre foreninger været at stemme på tre navngivne kandidater fra Enhedslisten, De Radikale og Alternativet. I Nørrebrohallen, der er et nyt stemmested, blev Enhedslisten det største parti, mens De Radikale blev næststørst.

»Forskellige foreninger er gået sammen. Pakistanere, arabere og tyrkere. Heldigvis har det været Ramadan, så vi mødes i moskeerne hver eneste dag. Til det sidste har vi arbejdet på at få mobiliseret folk til at stemme på bestemte kandidater. Det er lykkedes,« siger Kasim Ahmad, som er tidligere talsperson for Det Islamiske Trossamfund.

Min kommentar:

Dette er blot den spæde begyndelse. På et tidspunkt vil der komme et rent muslimsk parti i Folketinget. Desuden vil de andre partier få flere og flere muslimske kandidater indvalgt.

Det er kun et spørgsmål om tid, før der indføres sharialovgivning i Danmark. Medmindre der sker en fundamental ændring af udlændingepolitikken.

3 thoughts on “De Radikale fik enorm vælgerfremgang i ghettoerne: Imamer fik muslimer til stemmeurnerne

 1. wally jambat 7. juni 2019 / 12:23

  Galskab

  Like

 2. Wenzel Herrmann 7. juni 2019 / 13:53

  Sådan ser et par lykkelige ludere ud. Trist for Danmark.

  Like

 3. Henning Jensen 7. juni 2019 / 14:41

  Muslimer i politik er en naturlig udvikling taget i betragtning af hvor mange “nytilkomne” der er kommet ind i landet – under Lars Løkke og DF’s sidste fire år ved magten.
  Får Lars Løkke lov til at være medbestemmende fremover, så kan vi forvente mindst lige så mange flere “nytilflyttere” de næstkommende fire år. Og det giver et godt og solidt vælgergrundlag til partier som De Radikale og Alternativet.
  Og selvfølgelig skal vi også have flere kvoteflygtninge ifølge Lars Løkke:
  https://www.dr.dk/nyheder/politik/lokke-vi-kan-snart-tage-imod-kvoteflygtninge-igen

  Nye Borgerlige er netop blevet valgt ind, og SK næsten . . .
  Og det varer sikkert ikke 4 år før der er valg igen, så hvis SK bruger tiden målrettet, og ikke kun til ghettodemonstrationer, så vil det også kunne lykkes SK at blive valgt ind næste gang.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s