LA’s nye leder: Vi har brug for arbejdsomme mennesker fra Irak og Egypten

https://bt.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_1240/image/131/1314728/22911091-ghj.jpg
Alex Vanopslagh

Alt tyder på, at den 27-årige Alex Vanopslagh bliver ny politisk leder af Liberal Alliance. Han bliver af mange partifæller kaldt for en »ægte liberal«. Det kommer jo helt an på definitionen, men hvis man mener, at ægte liberalisme er lig med åbne grænser, så har de tilsyneladende ret.

I 2015 skrev Vanopslagh følgende om, hvordan han ønskede sig den danske indvandringspolitik i år 2030:

Men indvandrerne var og er ikke problemet. Tværtimod har vi brug for indvandring. Uden kloge hoveder, dygtige hænder og arbejdsomme mennesker fra Indien, Irak og Egypten, kan hverken hængekøjeproblemer og ældrebyrde klares eller en tung og rigid velfærdsstat finansieres.

Gennembruddet kommer i 2020erne. Og det var ret åbenlyst; indvandringen er ikke problemet. Den er nødvendig. Velfærdsstaten, kasser på åben, vidt gab og for høje mindstelønninger og arbejdsløshedsydelser er derimod problemet. (…)

Vores grænser er åbne for alle indvandrere. Alle kan frit komme hertil og søge lykken. Til gengæld er kasserne smækket i. Kommer man hertil, skal man forsørge sig selv og sin familie og i øvrigt tegne private sundhedsforsikringer og arbejdsløshedsforsikringer – kompenseret ved lavere skatter. Indvandrere strømmer hertil for at arbejde.

Det er en almindelig selvfølge, at se Mahmoud bag kassen på McDonalds eller Yassine, der gør rent for de store virksomheder eller Fathi der er ude og bygge carporte. For det kan betale sig for dem med den øgede økonomiske frihed. Og det kan ikke betale sig at lade være, fordi vi har indrettet et system med et stort personligt ansvar.

Om Vanopslagh stadig vil have flere indvandrere fra Irak og Egypten, må tiden vise.

8 thoughts on “LA’s nye leder: Vi har brug for arbejdsomme mennesker fra Irak og Egypten

 1. Henning Jensen 9. juni 2019 / 10:15

  Liberal Alliance har også altid været et helt overflødigt parti. Og ved at melde rent ud at partiet har den samme politik, som alle de andre mere eller mindre røde partier til venstre for NB, så forsvinder Liberal Alliance ved næste valg.

  Min lille røde “Retskrivnings- og Fremmedordbog” fra 1964 fortæller at “van er en forstavelse, som forandrer et ords betydning til noget uheldigt”.
  Så med mindre Alex Vanopslagh viser sig at være et usædvanligt stort og sjældent politisk talent, så ender han med at blive det som hans efternavn fortæller, og partiet vil stille og roligt sygne hen.

  Like

 2. Ivan Dybdal 9. juni 2019 / 10:51

  Jeg har flere gange stemt på LA, men er holdt op. Den opdaterede liberalisme er “lukkede grænser og lukkede kasser” og det liberale progam i øvrigt NB, nu står for.
  LA vil blive husket for vitsen “LA er det Radikale Venstre for mænd” 🙂
  LA og NB burde nu slutte sig sammen om en Trump lignende politik for national genopretning?

  Like

 3. Torsten K 12. juni 2019 / 14:48

  Der er da ellers rigeligt med veluddannede ledige europæere at tage af. Underligt at ville importere arbejdskraft fra Irak og Egypten.

  Liked by 1 person

 4. En rigtig dansker 13. juni 2019 / 11:11

  “Uden kloge hoveder, dygtige hænder og arbejdsomme mennesker fra Indien, Irak og Egypten, kan hverken hængekøjeproblemer og ældrebyrde klares eller en tung og rigid velfærdsstat finansieres.”

  ‘Kloge hoveder” som skulle blive i deres hjemlande og bruge deres energi dér. Vi kan snildt klare os selv i vesten. Det kræver bare en anden attitude/fremgangsmåde fra regeringer/politikere så man fremmer/værdsætter børnefamilierne og ægteskaber. Incitament er alfa og omega i ethvert samfund og er det incitament ikke særligt stort, så bliver det derefter.

  Liked by 1 person

 5. Torsten K 14. juni 2019 / 09:58

  Og fra ældrebyrden kan det oplyses, at ikke alene er medlemmer af politikerbyrden efterhånden ved at være lidt for dyre i drift; flere af snothvalpene er også ualmindelig flabede og øretæveindbydende.

  Like

 6. Henning Jensen 14. juni 2019 / 11:31

  Det er “nydelige ting” der dukker op i historien omkring Liberal Alliance. Partitoppen havde forhandlet bag ryggen af de “menige” partimedlemmer, da der skulle dannes regering for fire år siden.
  https://www.bt.dk/politik/joachim-b.-i-kritik-af-partiledelsen-jeg-har-staaet-og-loejet-vores-vaelgere-op-i

  Var den daværende partitops gode ven, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, en af disse svigefulde forhandlere?
  Simon Emil Ammitzbøll-Bille har jo bl.a. en fortid i ghettopartiet De Radikale.

  Like

 7. Hanne Juhl 25. juni 2019 / 23:39

  Nej vi har kun brug for asiater der gider arbejde og integrere sig .. Det kniber det med med de andre

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s