Ekspert: Såret dreng, hvis forældre støttede Islamisk Stat, har ret til familiesammenføring

1545208504596
Drenge helt ned til tiårsalderen kæmpede for Islamisk Stat.

En såret 13-årig dreng med dansk statsborgerskab bliver fragtet til Danmark fra en syrisk flygtningelejr. Begge hans forældre støttede Islamisk Stat.

Nu udtaler en ekspert, at drengen har ret til familiesammenføring. Citat fra denne Ritzau-artikel:

Det ændrer situationen for danske statsborgere, der er i kurdisk flygtningelejr i Syrien på grund af deres tilknytning til Islamisk Stat, at de danske myndigheder søndag evakuerede en hårdt såret dreng – uden hans mor.

Det mener senioranalytiker i International Sikkerhed hos Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) Lars Cramer-Larsen.

For det første kan det åbne for, at danske myndigheder skal kigge på de andre danske statsborgeres sager i Syrien.

– Det kan danne præcedens for fremtidige sager, når det er første gang, at man tager et barn af IS-krigere hjem til Danmark, siger Lars Cramer-Larsen.

For det andet opstår der ifølge Lars Cramer-Larsen et dilemma, da den 13-årige dreng ved hjemkomsten har ret til familiesammenføring som følge af de internationale konventioner.

– Det er unikt, at man i denne sag henter et barn, hvor moren har givet afkald på det, fordi man skal se på, hvad hans rettigheder er for at være sammen med sin mor, siger Lars Cramer-Larsen.

Ifølge ham kan det både betyde, at moren får frataget forældremyndigheden, som i stedet bliver overdraget til drenges pårørende i Danmark. Eller at moren selv kommer til Danmark.
Ved sidstnævnte vil der ifølge Lars Cramer-Larsen opstå et nyt dilemma, da den sårede dreng har flere søskende i flygtningelejren. Faren er ifølge DR død i Syrien.

Min kommentar:

Danske myndigheder henter den sårede 13-årige IS-dreng hjem til Danmark. Han får ret til familiesammenføring med de søskende, der stadig befinder sig i den syriske lejr. Det er et faktum, at drenge helt ned til tiårsalderen kæmpede for Islamisk Stat. Det er derfor muligt, at den sårede dreng og nogle af hans søskende også var IS-krigere.

Ifølge en seniorforsker på Institut for Menneskerettigheder bliver moren med stor sikkerhed også familiesammenført her i landet.

Den såkaldt humanitære aktion betyder dermed, at en håndfuld muslimske terrorsympatisører får ophold i Danmark. Både de danske myndigheder og de danske politikere er fuldstændig ligeglade med danskernes sikkerhed.
Vores kommende statsminister, Mette Frederiksen, jubler endda over importen af IS-drengen.

2 thoughts on “Ekspert: Såret dreng, hvis forældre støttede Islamisk Stat, har ret til familiesammenføring

 1. En rigtig dansker 24. juni 2019 / 10:43

  We’ve seen nothing yet…
  IS krigerbørn er indoktrinerede fra spæd af med mord og lemlæstelse…Lemlæstelsen af dukker og dyr er de første trin i deres spæde opdragelse..
  Nu tager vi dem så hjem til lille Danmark. Afstumpede børn og afstumpede forældre der er uden for pædagogisk rækkevidde og som uden at blinke vil slagte enhver som de anser for lovligt bytte. Fremtiden ser sørme lys ud…
  De skal ikke “integreres” – de skal ud!!!

  Liked by 1 person

 2. Steen iskov 28. juni 2019 / 02:03

  De har valgt islamiskstat og dermed været i krig imod os dansker og 13årige har deltaget i den krig. Vi er ikke ansvarlige for den knægt, som helt sikkert vil familie samføres.
  De kan kun betejnes som landsforræder, som er landsforvist.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s