Flygtninge kan nu undgå udvisning af Danmark med én times arbejde om ugen

en time

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten indgik den 25. juni en regeringsaftale, som gjorde Mette Frederiksen til statsminister. Hele aftalen kan læses her.
På side 16 i aftalen står følgende:

Flygtninge, der har været i beskæftigelse i Danmark i to år, kan få mulighed for at blive mens de er i beskæftigelse i pågældende ansættelsesforhold, dog kan fortsat ophold ved anden beskæftigelse i samme branche og på tilsvarende ansættelses- og lønvilkår godkendes.

Hvor mange timer skal en »flygtning« arbejde om ugen, før vedkommende defineres som værende i beskæftigelse? Det står der ikke noget om i aftalen, men der findes en almindelig anerkendt definition, som Danmarks Statistik beskriver således:

Beskæftigede er: Personer, der i en given uge har arbejdet minimum én betalt time, samt personer som er midlertidigt fraværende fra jobbet grundet fx sygdom, ferie, barsel, kursus, afspadsering eller lignende.

Man må gå ud fra, at rød blok bruger denne definition.
Når det røde flertals lempelser bliver vedtaget i Folketinget, så vil »flygtninge« – der ellers stod til udvisning – få lov at blive i Danmark, hvis de i to år har arbejdet mindst én time om ugen.

5 thoughts on “Flygtninge kan nu undgå udvisning af Danmark med én times arbejde om ugen

 1. Jette svare 30. juni 2019 / 10:15

  Vi vil ikke forsørge folk der kun kommer for at nyde!
  De skal returneres med deres importører !

  Liked by 1 person

 2. Henning Jensen 30. juni 2019 / 13:19

  Det er et godt og illustrerende foto der ledsager artiklen. Fotos og billeder kan ofte fortælle mere end ord. Dette billede vil uden tvivl kunne ledsage mange af de kommende sejre, den røde regering kan fejre de næste fire år.
  De tre kvindelige politikere griner af os, og formanden for Ghettopartiet har et hoverende nedladende udtryk i ansigtet. Det lover alt andet end godt.

  I det skrevne herover er der måske en forklaring på hvorfor erhvervslivet påstår man mangler arbejdskraft. Når man opererer med begreber der siger een times arbejde om ugen, så kræver det mange ansatte at varetage et almindeligt 37-timers-job.

  Kræver sådanne ugentlige een-time-jobs oplæring, et kursusforløb? Eller vælger man udelukkende nogle af de “højtuddannede”, som der er blevet fortalt, der er så mange af blandt de “nytilkommende”?
  Er denne ene arbejdstime fra man møder på “jobbet”, eller fra man påbegynder “arbejdet”?
  Begynder man arbejdet med en kop kaffe, og er resten af “timen” med eller uden kaffepauser og toiletbesøg og bedestunder? Og sørger man for at rydde op efter sig i god tid inden arbejdstimen er forbi, og man skal hjem igen?
  Og hvad med transport frem og tilbage til “arbejdet”, følger der bus og togkort med jobbet? Og hvad med arbejdstøj, ferie og feriepenge, samt pensionsopsparing, løn under sygdom, barsel, o.s.v. . . .

  Efter nogle positive tal, som Danmarks Statistik havde skabt, udtrykte Lars Løkke Rasmussen for et år siden: “Aldrig før har disse tal vist så mange lønmodtagere i beskæftigelse.”
  https://www.dr.dk/ligetil/rekordmange-danskere-er-i-arbejde

  Hvis man regner på hvad det koster at have nogen ansat een time om ugen, så ville det være billigere for samfundet at betale vedkommende for at blive hjemme.
  Det er jo helt sygt dette her!

  Liked by 1 person

 3. johannes 2. juli 2019 / 20:48

  Hvem betaler såfor at de kan overleve med bare en time arbejde om ugen;

  Liked by 1 person

  • KSD 3. juli 2019 / 09:06

   De får overførselsindkomst ved siden af.

   Liked by 1 person

  • Kirsten 13. september 2019 / 13:35

   Det gør nogle boligforeninger for at få deres boligforening af ghettolisten.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s