Trine Bramsen er chef for Forsvarsministeriet: Der er lige så sikkert i farvandet ved Iran som i Øresund

Screenshot_2019-07-13 Trine Bramsen minister for første gang - Det handler om, at danskerne skal føle sig trygge

Socialdemokraten Trine Bramsen blev for nylig udnævnt til forsvarsminister. Hun er – ifølge sig selv – meget kvalificeret til den post.

Nu er der så sket det, at konflikten mellem Iran på den ene side og USA og dets allierede på den anden side er eskaleret.

Storbritannien har hævet sikkerhedsniveauet for nationens handelsskibe i iransk farvand til det højst mulige. Det skete, efter at et britisk krigsskib måtte lægge sig mellem tre iranske krigsskibe og en britisk olietanker. Også Norge har hævet sikkerhedsniveauet for sine handelsskibe i området. Citat fra denne Ritzau-artikel:

I Danmark har udviklingen ikke fået Forsvarsministeriet til at justere sikkerhedsvurderingen for danske handelsskibe i området. Den er fortsat på det laveste af tre niveauer.

Der er dermed formelt samme vurdering af sikkerheden for et dansk handelsskib, der går gennem Øresund, som for en dansk olietanker, der sejler gennem Hormuzstrædet.

Min kommentar:

Ifølge Forsvarsministeriet er der altså lige så sikkert i Hormuzstrædet ud for Iran, som der er i Øresund. Det kan ikke blive dummere!

Som forsvarsminister er det selvfølgelig Trine Bramsen, der har ansvaret for de sikkerhedsvurderinger, som hendes ministerium offentliggør. Hvis hun havde haft bare en smule indsigt i internationale forhold, så ville hun have kunnet se, at den vurdering var helt i skoven og skulle ændres omgående. Men den står stadig ved magt.

For fire dage dage siden sagde Bramsen, at hun ønsker et forsvar i verdensklasse. Vi kan i hvert fald konstatere, at forsvarsministeren er meget langt fra at være i verdensklasse.

4 thoughts on “Trine Bramsen er chef for Forsvarsministeriet: Der er lige så sikkert i farvandet ved Iran som i Øresund

 1. En rigtig dansker 13. juli 2019 / 14:13

  Med den bemærkning fra Trine Bramsen, må man konkludere, at der absolut ikke er sikkert i Øresund. Det ligger jo også lige ud til Sverigestan, så der kan være noget om det.

  Like

 2. Henning Jensen 13. juli 2019 / 17:05

  Vi må alle være lidt overbærende, for det kunne have været blevet meget værre, nemlig at en Radikal havde fået posten.
  Trine Bramsen er uden tvivl et sødt og rart og godt menneske fra Fyn, og en god mor og en god veluddannet socialdemokrat, selv om hun har det samme stålfaste gennemborende og opspilede nedstirrende blik, som også er det radikale Venstres toppolitikeres ondskabsfulde varemærke: “Du skal fand’me ikke tro at du er noget”.
  Uanset ens forbavselse over at opleve at Trine Bramsen var blevet forsvarsminister (her får vi alle brug for: “Gud hjælpe os”), så kan Trine Bramsen ikke være meget ringere end den afgåede forsvarsminister. Vedkommende sad 4 år på posten uden overhovet at sige et eneste bemærkelsesværdig kvæk! Mange skal Google en gang for at finde ud af hvem det var!

  For et par dage siden kunne man læse i aviserne at Øresundsbroen skal have en gang maling. Måske skulle krigsminister Trine Bramsen spare dette projekt væk, og i stedet overveje at rive broen ned. Det ville være en god forsvarshandling, som ydermere ville spare en gang maling, og dermed også støtte de frelstes og socialdemokratiets miljøpolitik.
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/oresundsbroen-skal-males-det-tager-13-ar

  Like

 3. Torsten K 14. juli 2019 / 21:49

  Det er vel efterhånden ved at være en del år siden, at skibe sidst er blevet beskudt i Øresund…

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s