I flere afrikanske lande får hver kvinde i gennemsnit seks børn: I 2050 vil Afrika have 2,4 mia. indbyggere

un

Befolkningstilvæksten i Afrika er enorm. I flere af landene får hver kvinde i gennemsnit seks børn. Her er top 20 over verdens lande med den højeste fødselsrate:

Niger 6.95 children per woman 1
Somalia 6.12 children per woman 2
Dr Congo 5.963 children per woman 3
Mali 5.922 children per woman 4
Chad 5.797 children per woman 5
Angola 5.55 children per woman 6
Burundi 5.45 children per woman 7
Nigeria 5.417 children per woman 8
Gambia 5.25 children per woman 9
Burkina Faso 5.231 children per woman 10
Uganda 5.01 children per woman 11
Tanzania 4.924 children per woman 12
Mozambique 4.886 children per woman 13
Benin 4.867 children per woman 14
Central African Republic 4.754 children per woman 15
Guinea 4.738 children per woman 16
South Sudan 4.736 children per woman 17
Ivory Coast 4.68 children per woman 18
Zambia 4.656 children per woman 19
Senegal 4.65 children per woman 20

Som det fremgår, er alle landene i top 20 afrikanske. Ifølge FN vil indbyggertallet i Afrika være fordoblet i 2050 og ligge på 2,4 milliarder mennesker.

Der er altså ingen tvivl om den afrikanske befolkningseksplosion.
Alligevel er bestyrelsesformanden for den tyske fodboldklub FC Schalke 04, den kendte slagteridirektør Clemens Tönnies, kommet i store problemer for at sige netop det.

Clemens Tönnies kom med et bud på, hvordan de globale klimaændringer skal håndteres. I stedet for at indføre højere skatter burde man ifølge Tönnies finansiere 20 kraftværker i Afrika, »for så vil afrikanerne holde op med at fælde træer og med at producere børn, når det bliver mørkt.«

Den slags må man ikke sige i Tyskland, og Tönnies måtte hurtigt lægge sig fladt ned og undskylde, men hetzen mod ham kører alligevel på fuld skrue både i traditionelle og sociale medier. Tallene vedrørende befolkningstilvæksten i Afrika bliver stort set ikke nævnt.

4 thoughts on “I flere afrikanske lande får hver kvinde i gennemsnit seks børn: I 2050 vil Afrika have 2,4 mia. indbyggere

 1. Torsten K 3. august 2019 / 10:07

  Så må man jo bare sørge for, at de bliver i Afrika. Og det skal nok komme.

  Like

 2. Bent Bang 3. august 2019 / 11:28

  Desværre eksisterer “Berufsverbotten” i Tyskland og andre steder. Sandheden må ikke omtales. Alle skal tro på den store løgn og alle verdens lyksaligheder med globalisering og det multikulturelle samfund. Selv om de fleste bare middel begavede mennesker ved selvsyn kan se det ikke fungerer. Og det ødelægger vores kultur og dræner vores økonomi. Vi har kun set toppen af isbjerget hvad illegal invasion angår. Der vil komme tsunamier af mennesker fra Afrika til Europa. Og pga af EU ved ingen hvordan problemet skal håndteres. Uden EU havde Nordeuropa aldrig haft de problemer og Sydeuropa ville have håndteret dem meget mere håndfast, som de altid har gjort tidligere.
  Et andet paradoks er at en af årsagerne til problemerne er 40 års fuldstændig vanvittig U-lands politik/hjælp. Vesten har sendt milliarder af $ til Afrika og startet 1000 vis af sindsyge projekter hvor de fleste af dem ikke kan fungerer. Svindel og bedrag samt økonomisk støtte til terror regime og diktatorer, er mange af pengene også gået til. Og gør forsat.
  FN, WHO, Læger uden grænser Røde Kors og et hav af andre tvivlsomme humanitære organisationer bliver også fuldstændig ukritisk støttet.
  En kraftig medvirkende årsag til befolknings eksplosionen er vestens læge hjælp. Tidligere døde 50-60 af de fødte børn, men i dag hjælper vi dem til at mange flere overlever. Men de får forsat lige så mange som altid. Vi har ikke lært dem om familie planlægning og at sætte næring efter tæring. Endvidere missionere den katolske kirke rundt og belære dem om at præsentation er en synd.
  Umiddelbart er den en god og medmenneskelig gerning at hjælpe andre i nød. Men vi bliver n-det til at se der i er større perspektiv. Det drejer sig om vores egen civilisations overlevelse. Og det må alt andet lige være vigtigere end at hjælpe nogle fremmed. Som for en stor dels vedkommende slet ikke værdsætter vores hjælp eller respekterer vores værdier levevis og kultur. Især er islam et alt overskygrende problem i hele verden.
  Så vestens indblanding har en stor del af skylden for udviklingen, og derfor er der sikkert mange der mener det også er fair vi nu betaler prisen og lader Europa overstrømmer med uintegrerbare mennesker. Men det er jo ikke den nuværende generation, samt vores børn og børnebørns skyld at tidligere generationer har været så naive og kortsigtet i deres tankegang.
  Enhver nation og kultur bør forsvarer og beskytte sig selv og sine medborgere, men da der tilsyneladende ikke er hverken politiks vilje eller folkelig opbakning til dette, vil vanviddet forsætte og vores egne lande og EU vil kollapse. De dygtige forudseende og velhavende vil søge væk til andre kontinenter og det Europa vi kender idag, og som generationer har kæmpet og mistet livet for vil forsvinde for evigt. Det er utilgiveligt og burde have haft konsekvenser langt tidligere, for politikere og beslutningstagere som groft har tilsidesat egne lande og befolkningers tarv til fordel for en utopisk alt ødelæggende illusionen om en stor global grænseløs verden.

  Like

 3. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 3. august 2019 / 11:37

  Befolkningstilvæksten i Afrika – som er forudsagt for år tilbage af bl.a. forhv. udenrigsminister Per Stig Møller (C) – kører fortsat i højt tempo, der jo ikke gør fremtidens problemer mindre!

  Hvor er FN henne i denne sammenhæng? 🤔

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 28. august 2019 / 17:52

  Der er snart kun måde at yde ulandshjælp til Afrika, Mellemøsten og Asien på!; Det er ved at nedkaste P piller og kondomer over disse områder og lære befolkningerne hvordan man anvender dem.
  Man har i over 100 år forsøgt andre former for hjælp, uden resultat.
  Jeg har hørt at der i Afrika findes hele landsbyer, hvis samtlige indbyggere stammer fra én familie, som har giftet sig ind i sig selv. Indavl.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s