Flere danske hospitaler har en »indvandrermedicinsk klinik«: De koster over tre millioner pr. styk om året

https://www.kristeligt-dagblad.dk/sites/default/files/styles/main-wide-944/public/2017/04/ritzau_31465482.jpg

Siden 2008 har flere danske hospitaler haft en »indvandrermedicinsk klinik«. De skal skaffe patienter med »med anden etnisk baggrund« lettere adgang til behandling, forebyggelse og rehabilitering i sundhedsvæsenet.

Hvad koster så disse klinikker? Det er ikke nemt at finde ud af, fordi udgifterne fremgår hverken af regionernes eller af de enkelte hospitalers budgetter.

Der findes imidlertid en undersøgelse af en enkelt klinik. Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital kostede 3,4 millioner kroner i lønninger for et enkelt år (link, side 49). Det beløb var gældende for 2012, så man må gå ud fra, at udgifterne er en del højere her i 2019.

Hvidovre Hospital skriver følgende om deres tilsvarende klinik:

Klinikkens formål er at give en særlig sårbar gruppe patienter samme mulighed for udredning og behandling som andre.

Indvandrermedicinsk Klinik varetager udredning af patienter med anden etnisk baggrund, der har sammensatte problemstillinger. I klinikken gennemgås både patienternes fysiske​, psykiske og sociale problemer.

Et tværfagligt team koordinerer patientforløbet med henblik på at lette patienternes adgang til behandling, forebyggelse og rehabilitering.

Klinikken henvender sig til patienter med en bred vifte af lidelser, hvor der er symptomer på organspecifik sygdom, og hvor der også kan være problemstillinger vedrørende sprog, kultur og/eller alvorlige traumatiske oplevelser.

Vi iværksætter og koordinerer udredning og behandling, hvor det er relevant i samarbejde med almen praksis. Alle patienter får tilknyttet en kontaktlæge og sygeplejerske, og hvis det er nødvendigt, også en socialrådgiver og/eller farmaceut.

I Indvandrermedicinsk Klinik er der ansat læger, sygeplejersker, socialrådgivere, lægesekretærer og en farmaceut.​

5 thoughts on “Flere danske hospitaler har en »indvandrermedicinsk klinik«: De koster over tre millioner pr. styk om året

 1. Torsten K 13. august 2019 / 10:35

  Kan vi så også få indvandrerområder i f.eks. busser og tog, så er den lige ved at være hjemme.

  Like

  • Henning Jensen 13. august 2019 / 12:05

   Ja, og ikke mindst i vore byer.
   Der skal ikke rives ned i de nuværende ghettoer, der skal tværtimod bygges til. Og danskere bosatte i disse udsatte områder skal ydes ekstra flyttehjælp og genhusning.

   Like

 2. nikita keinicke 13. august 2019 / 13:48

  Godt forstå vi andre skal vente måneder på behandlinger.!!!!!

  Like

 3. M.S.Carstens 13. august 2019 / 17:02

  Det er helt ufatteligt, som naive danske dårskaber (politikkerne), den selvudnævnte “elite” og hele sværmen af egocentrerede humanister er ved at falde over hinanden, for i deres iver efter at takle integrationen af islamister*, bereder de selvsamme et samfund, der på alle måder skåner dem, for enhver form for dansk normaladfærd. Det er tillige komplet ufatteligt, at de først nævnte** end ikke magter at læse/forstå selv de klareste tekster*** i den islamiske, ufravigelige, tro/lov/religions bog, ved navn Koranen (også kendt som Voldsmanualen). Deri står ellers klart at læse, at islamister ikke må have omgang med andre end rettroende islamister. Det står også, som bøjet i neon, alt hvad vort vestlige, civiliserede samfund har at byde på, er der dødsstraf for at nyde. Livslang underhold, for andres penge dog undtaget; Kontanthjælp og andre økonomiske ydelser indgår under krigsskat.

  Og som det nu er bekendt, så nægter islamisterne at betale tolkehjælp, når de efter tre år har undgået de farlige danske vaner, som bl.a. det danske sprog.
  Ej heller dette burde komme bag på de førstnævnte her, da det er en islamistisk skændsel, at betale til andet end egne halal-sikrede fornødenheder og islamistisk fremme, hvilket vores fælles statskasse bestemt ikke hører under.

  * som oven i købet opholder sig Danmark under falske forudsætninger og selv har valgt Danmark som destination.

  ** der oven i købet bryster sig af at være belæste eller klogere end de fleste.

  *** som selv et mindreårigt produkt af 1400års indavl både forstår og udøver.

  – Ja, selv ikke et så enkelt ord som vantro forstår de her førstnævnte betydningen af, skønt de står temmelig højt på listen over hvem der er omfattet af begrebet.
  Til gængæld kan de i dette link, læse hvad der venter dem (og os):

  http://www.islaminfo.dk/artikler.asp?PgID=1924

  Ps. del gerne, da det jo er over ordentlig svært, at få bekendtgjort.

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 28. august 2019 / 16:51

  Er der noget at sige til at ventelisterne for danske patienter er så lange?!.
  Hvad siger man så til ham, “fup lægen” på OUH som helbreder” med koranen?.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s