Nye Borgerlige vil bruge grundloven til at stoppe udlændingelempelser, men nu blokerer Venstre

https://jyllands-posten.dk/pictures/image/11632573/cijnms/ALTERNATES/h-5_3/jakob-ellemann-jensen-og-inger-stoejberg.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, er så utilfreds med regeringens planer om at hæve ydelserne til visse arbejdsløse indvandrerfamilier, at hun vil aktivere grundlovens særlige mulighed for at kræve et lovforslag til folkeafstemning.
Det drejer sig om regeringens kommende forslag om et børnetilskud, som især vil gå til familier med ikke-vestlig baggrund.

Grundlovens paragraf 42 siger, at en tredjedel af Folketingets medlemmer (60 mandater) kan kræve en folkeafstemning om et netop vedtaget lovforslag. Hvis befolkningen stemmer nej, kan forslaget ikke blive til lov. Det er den paragraf, som Nye Borgerlige vil aktivere.

Der er brug for Venstres mandater for at nå op på de krævede 60, men partiet vil nu blokere for Nye Borgerliges initiativ. Det skriver Jyllands-Posten. Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede udtaler:

Hvis vi skal have folkeafstemninger, hver gang vi er uenige med regeringen, nulstiller vi meningen med folkestyret. Men jeg forstår – og deler Nye Borgerliges frustration. Ligesom Pernille Vermund er jeg overbevist om, at det er virkelig skidt for Danmark at sætte ydelserne op. Jeg mener bare ikke, at en folkeafstemning er kuren.

Rød bloks lempelser bliver dermed til lov, fordi der ikke kan findes 60 mandater, der vil sende forslaget til folkeafstemning.
Pernille Vermund siger følgende om Venstres holdning:

Det er det rene hykleri først at kritisere Socialdemokratiets plan og så ikke bruge muligheden for at forhindre den ved at lade danskerne komme til orde.

Min kommentar:

Vi ser endnu en gang, at Inger Støjberg udelukkende er en kransekagefigur i Venstre. Når det gælder om rent faktisk at stemme for en stram udlændingepolitik i folketingssalen, så svigter Venstre altid. Det har tydeligvis ikke ændret noget som helst, at Støjberg er blevet næstformand i partiet.

Nu vil Venstre så blokere for en folkeafstemning om udlændingelempelser. Begrundelsen er, at en folkeafstemning vil »nulstille meningen med folkestyret«.
Det er rent vrøvl. En folkeafstemning er jo netop den reneste form for folkestyre.

Selvom Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg har overtaget topposterne i Venstre, så er partiets holdning på udlændingeområdet stadig den samme: EU og konventionerne er langt vigtigere end danskernes ve og vel.

9 thoughts on “Nye Borgerlige vil bruge grundloven til at stoppe udlændingelempelser, men nu blokerer Venstre

 1. ino 26. oktober 2019 / 13:12

  Venstre har i mange år været afskrækket af folkeafstemninger. De har jo også tabt mange af dem. Venstre handler derfor mod folkeviljen.

  Liked by 1 person

 2. M.S. Carstens 26. oktober 2019 / 14:38

  Det er da det rene vrøvl Mads Fuglede her kommer med, for Grundlovens §42 skal da netop bruges, når en regering går imod sine vælgere og S lovede jo vælgerne, at fastholde den stramme udlændinge kurs, paradigmeskifte – Lov 140 –, som de selv stemte for i februar d.å. sammen med V og DF.
  At venstre ikke vil støtte op om NBs ønske, om at aktivere §42 i denne sag, viser, i mine øjne, at partiet er akkurat lige så svigtende over for deres vælgere, som S er det.
  At S ville svigte deres vælgere var klart forudset, men hvis V nu også gør det i denne sag, der de ligefrem nød til at støtte Mette Marionette Frederiksens kurs, RV + de røde ismer,s krav, så et folketingsvalg kan udskydes længst muligt, pga. det stemmetab det absolut vil give.
  NB og SK står stærkt ved næste folketingsvalg.

  Ps.
  Tak til Pernille Vermund; hun holder hvad hun lover, arbejder benhårdt for det og sætter sig virkelig ind i tingene!

  Liked by 2 people

  • Den Nervøse 26. oktober 2019 / 15:07

   Venstres forræderi intet mindre!

   Like

 3. janesdanmark1 26. oktober 2019 / 15:48

  Skam dig Inger Støjberg og Venstre + Mette Frederiksen hvis stemmetyveri fra DF og Venstre nok skal få vælgerne til stemmeboxen. Dine lagkager er symbolpolitik og feder som alt det andet. Du ligner mere og mere Ritt Bjerregaard, som også arbejdede for sit eget …Nu er LA endnu mindre .. Godt at NB som det eneste ordentlige parti, vil tage hånd om Danmark.
  Mads Fuglede har ondt ved alt og vender kagerne på hovedet.

  Liked by 2 people

  • Joe Hansen 27. oktober 2019 / 11:16

   Mads Fuglede er ikke et værdigt medlem, synger som de fugle han er iblandt…

   Like

 4. Kaj Johannsen 27. oktober 2019 / 12:31

  Jeg er skuffet af venstre.
  Troede de ville være imod at give alle “gæstearbejdere” 1850,- mere om måneden.

  Pensionister fik KUN et par kroner ved hjælp af DF.
  Som tjenestemand med 37 år på bagen, får jeg 100,- kr. MINDRE i pension

  Jeg klapper ikke i hænderne af venstre mere!👹👹

  Like

  • M.S. Carstens 27. oktober 2019 / 22:48

   De 37 kroner “ekstra” pr. måned til pensionisterne var et holdkæftbolsje, som DF gladelig tog imod, alt mens Lars Lykke Landsforræder kunne fortsætte sit egotrip, med danskernes fremtid som egenhændig pant til iSlam i bytte. Mette Marionette Frederiksen er ikke et hak bedre:
   Alle de nu genvalgte partier sælger danskerne til iSlam, for at bibeholde magt på Borgen og hyppe egne fordele/goder/anseelse/… længst muligt.

   Gå aldrig tilbage til en fuser!

   Like

 5. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 1. november 2019 / 12:18

  Endnu et trist eksempel på, at Venstre er domineret af de socialliberal (skabsradikale).

  Det er tankevækkende at så mange Venstrevælgere endnu ikke har opdaget det.

  Like

 6. Allan Gorm Larsen. 5. november 2019 / 22:23

  Ja, “liberalismen” har, efter min mening spillet totalt fallit. Derfor er JEG gået over til “De national Konservative”. Stem enten NB eller SK. Jeg har fuld forståelse for vælgernes flugt ud i fløjene, for mit vedkommende højrefløjen.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s