Regeringen vil genoplive Thornings nyttejob-fiasko: Skal skatteyderne betale 270.000 per indvandrer i aktivering?

https://ksdha.files.wordpress.com/2019/04/9368478-folketingsvalg2015.jpg

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler til BT, at flygtninge og indvandrere, der modtager ydelser af det offentlige, inden længe skal bruge 37 timer om ugen på aktiviteter, der bringer dem tættere på job. Ellers bliver de trukket i deres ydelse.

Aktiviteterne kan være uddannelse, praktik eller nyttejob. Det fulde forslag kommer i begyndelsen af næste år.

Min kommentar:

Det var Thorning-regeringen, der kom på ideen med nyttejob. Det var en tordnende fiasko.
Et nyttejob varede i 13 uger og kostede op til 270.000 kroner per person. Det var formentlig de enorme omkostninger, der gjorde, at over halvdelen af kommunerne ikke sendte en eneste ledig i nytteindsats, selvom kommunerne var forpligtede til det ifølge den daværende lovgivning.

Nyttejob-ordningen fortsatte under Løkke-regeringerne med den ændring, at kommunerne kunne undlade at benytte sig af den. Igen undlod kommunerne i stort omfang at sende ledige i nyttejob.

Nu vil Mette Frederiksens regering så gentage fiaskoen. Denne gang tilsyneladende kun med »flygtninge« og indvandrere.
Resultatet kender vi allerede: Stort set ingen får et almindeligt arbejde efter aktivering i et nyttejob, og de danske skatteydere får endnu en kæmpe regning.

4 thoughts on “Regeringen vil genoplive Thornings nyttejob-fiasko: Skal skatteyderne betale 270.000 per indvandrer i aktivering?

 1. Ivan Dybdal 28. oktober 2019 / 07:29

  Alle der er på offentlig støtte er i realiteten offentligt ansatte. Det er dårlig økonomi ikke at lade dem være produktive, så det offentlige får noget for lønudgiften. Desværre kan det ikke lade sig gøre,fordi fagforeningerne ikke vil acceptere det. Offentlig støtte er vanedannende for samfundet og for borgerne ligesom morfin.

  Like

 2. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 28. oktober 2019 / 08:11

  Snak hjælper jo ikke.
  Husk – der var fx 65.000 ikke vestlige arbejdsduelige kvinder uden for arbejdsmarkedet i 2009.

  I 2018 var antallet vokset til 80.000.

  Men er der vilje til at få løst problemkomplekset. Det er der ikke meget, der erfaringsmæssigt tyder på. Det er naturligvis lettere at tale om det, end få disse mange personer til at bidrage til den fælles samfundskasse.

  FORSLAG:
  Stil krav om selvforsørgelse (skaf dig et job inden for 14 dage – alternativt har vi et – som du naturligvis kan sige nej til, men så stopper ALLE offentlige tilskud i 5 år)!
  Mon så ikke langt hovedparten vil kunne finde sig et job og dermed en indtægt?

  Der har været Venstreledede regeringer med støtte af DF i godt 80 procent af tiden siden Folketingsvalget i 2001.
  Men problemet er blot vokset i takt med de skabsradikale er blevet dominerende i Venstre og Det Konservative Folkeparti. Og DF lod sig blot sig køre rundt i manegen i lighed med LA.

  Nu skal Socialdemokratiet måles på om det kan magte opgaven med at få disse mange personer i ordinært ustøttet beskæftigelse!

  Like

 3. M.S. Carstens 28. oktober 2019 / 23:50

  Så er der igen penge på bordet til indvandringsindustriens projektmagere!

  Opgangsrepræsentant i egen etageopgang er opfundet, men der er nu mulighed for, at hjemmeboende AEHere over 18år kan følge i fodsporet, som kældervagt eller “følg i skole patrulje” eller hvad med rotationsjob i familiær børnepasning?

  -alt mens vore egne ældre og handicappede må tage til takke, med langt mindre end det, som selv, afviste/kriminelle, asylanter dagligt kan nyde.

  Ps
  Jeg henviser lige til bloggen:
  https://freespeechblog.ch/2019/10/28/leder-af-plejehjem-hylder-politisk-vold-saa-slipper-vi-for-rasmus-paludan/
  hvor plejehjemsleder Susanne Kirstine Poulsen, så ufatteligt naivt, endnu ikke har kaperet, at hun i bund og grund vil sk… på egne og tiljuble at fremmede, med dårlige hensigter, forgyldes.

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 5. november 2019 / 22:09

  Nej, så længe de fremmede kan få i både pose og sæk, i kontanthjælp, har de ikke lyst til at arbejde. Det ville jeg heller ikke gøre, hvis jeg var dem. Jo, så længe de danske politikere i deres tåbelighed tror på gevinst, så tror jeg ikke en disse på at noget som helst vil ændre sig.
  Nej, de danske myndigheder ligger selv som de har redt, men hvorfor skal det absolut gå ud over os?. Derfor, stem enten på NB eller SK. Det er den eneste mulighed vi har, hvis vi vil ud af den nuværende suppedas.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s