EU og Tyrkiet i fælles rapport: Der er meget islamofobi i Danmark, men Zenia Stampe skal have ros

jj

Uriasposten skriver, at tyrkiske SETA i samarbejde med EU netop har udgivet en rapport om islamofobi i Europa. SETA er en tænketank, der har meget tætte relationer til Erdogans styre. Det er derfor ingen overdrivelse at sige, at SETA styres af den tyrkiske regering. Dermed er det reelt EU og Tyrkiet, der står bag rapporten.

I landerapporten for Danmark kritiseres Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Stram Kurs samt enkelte medier og blogs. Til gengæld får DR og Zenia Stampe ros…

Min egen blog – Kulturradikalisme Smadrer Danmark – bliver kaldt for »negativ, diskriminerende og ekskluderende«. Det eneste konkrete, der henvises til for at underbygge påstandene, er denne ene artikel. Døm selv.

Citat fra rapportens sammendrag:

I året der gik blev den muslimske minoritet endnu engang fremhævet som modstridende med danske værdisæt og uforenelige med danskhed, hvilket både var synlig i den politiske agenda, medierne samt lovgivningen. Således var mange lovforslag og tiltag rettet mod danske muslimer, hvilket bl.a. kom til udtryk igennem maskeringsforbuddet og kravet om håndtryk. Det dæmoniserede billede af muslimer er infiltreret hos dele af befolkningen. (…)

I forsøget på at bekæmpe islamofobi i Danmark er det særdeles magtpåliggende, at problemet anerkendes som tilstedeværende. Det kan gøres igennem evidensbaseret forskning og en dokumentering af hadprædikanternes forsøg på at skabe frygt og had mod danske muslimer. Manglen på fakta indikerer, at holdningen til muslimer baseres på fordomme skabt gennem den negative mediefremstilling, hvorfor det er særdeles vigtigt, at muslimer aktivt inddrages som kilder i emner, der berører islam.

2 thoughts on “EU og Tyrkiet i fælles rapport: Der er meget islamofobi i Danmark, men Zenia Stampe skal have ros

  1. Erik Graversen 29. oktober 2019 / 14:28

    Endnu en god grund til, at komme ud af EU!!

    Like

  2. Allan Gorm Larsen. 5. november 2019 / 21:49

    Ja, så absolut.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s